Färska räkor och hälleflundra till helgen?
20th april 2017Halloj go vänner!
Hur har ni det i snålblåsten? Alltså jag är lite less nu, jag vill börja med klackeskor och sommarklänningar nu.
Ett vårtecken är ju den vita tyska sparrisen som den här veckan har gått ner till 210:- kg. Ullis har slagit hollandaisesås att servera till. Kanske toppa med lite forellrom? Drick en god Riesling till, kanske en Leitz Magic Mountain med artikelnummer 70626 för 159:-pix. Eller varför inte det alkoholfria alternativet av Leitz som vi säljer i butiken? Mycket trevligt vin!
Finfint pris på färska smögenräkor om du köper ett kilo, 250:- och köper du under kilot kostar de 32:- hg.
Svårt som tusan att få tag på färska havskräftor så jag har men dom har gått en snabb vända i frysen. De kostar 398:- kg.
Kanonfina och stora canadahumrar kommer till helgen, måste dock ta ett kilopris på 650:- men väl värda pengarna!
Annars har vi även hummer som du får gratinera, 155:- halvan och på hummern ligger det ett parmesansmör. Övervärme i 225 grader tills smöret smält och glöm inte brödet till.
Lite goda skaldjursviner ska vi ju ha så klart, kanske korka upp bubbelvinet som jag rekommenderade häromveckan när vi skulle fira våren men det kom ju helt av sig då en kokosnöt körde fel på Drottninggatan.. #idiot
Jag tipsade om Pierre Peters grand cru för 349:- med artikelnummer 7350 för er som missade det. Eller annars kanske en Alvarinho Contacto med artikelnummer 6707 för 119:-. Jag har inte prövat det själv men ska vara bra.
I fiskväg den här veckan har jag kanonpris på färsk hälleflundra, det var evighets sedan jag hade hälle känns det som. Jag kommer inte ha hur mycket som helst så kanske läge att boka. Hel kostar fisken 198:- och i filéform 298:-. Koka fisken i lättsaltat vatten tills fisken knappt börjat ”skiva” sig. Koka inte för länge! Koka färskpotatis till, grönsparris samt servera med Ullis ramslökssås.
Det finns även en syrlig dillsås som gör sig toppen till hällen.
Till fisken tycker jag du ska ta en Hunter’s med artikelnummer 6202 som är en Sauvignon Blanc och kostar 114:-
Calle ska göra mer blodpudding i dag, har inte hunnit med det på ett tag. Det kom visst en påsk emellan.
Biffrad med kappa finns det för 459:- kg, krav kyckling för 225:- kg samt flankstek som kostar 225:- kg.
Får även se om det hinns med att göra kroppkakor men vårbufférna börjar rulla in så tiden börjar bli knapp…
Ska även nu skriva ihop en vegetarisk buffé men det skriver jag mer om på måndag…
Fint pris på Sivans Herrgårds ost för 249:- kg (ord 298:-) samt pastöriserad brieost för 198:- (250:-) för er som gillar det.. Personligen tycker jag det är en ganska trist ost, det smakar som att kyssa sin syster som Ullis brukar uttrycka det när det inte smakar något.. Märkligt nog är det en av hennes favoritostar.. Förstår mig inte alltid på henne:)
I dessertväg ska Cornelia göra en dessert på vitchoklad/körsbär/pistagenötter.. Vet inte exakt hur det blir men vet att det blir gott, som vanligt!
Brudarna har även gjort ett prov på en laktos/glutenfri chokladtårta som jag VET blev kanongod! Kommer finnas i butiken i helgen.
Nä nu får det räcka, ha nu en trevlig helg!
Nu måste jag sluta för jag ska i väg och hämta upp ett paket med ”sen40-årskrisbyxa” i.. Exakt hur gammal ska man vara för att det blir fel att gå omkring i byxor med ”punkmönster”?
Och prickiga Martens… #Hopplös