Fantastiskt fin rödingfilé från Island och finfina skaldjur.
6th februari 2020Hej du!
Då var jag tillbaka, ett evigt tjatade på mig..
Men får ju så himla fina råvaror och måste säga att dom är galet kreativa i köket.
Jag kan aldrig ta mig äran, lagar ju ingen mat alls längre..
Jonas har fixat till helgens matkasse som är lagom för 2 personer och denna vecka innehåller det en renfilé med confitkokt potatis, krämig sås med karl-johansvamp och rostad kålrot/morot.
2 portioner för 250:-
Drick en spanjor, Les Sorts med artikelnummer 7021701 för 115:- till.
I en annan matkasse finns det även inkokt lax med dillmajonnäs, picklad fänkål & gurka, dillmajonnäs, citron, dill och potatis.
En favorit hemma hos mig, galet gott!
Kör vidare med räkpaket med 8 hg färska räkor, idag är det smögenräkor och i morgon kommer det norska.
Valfri sås, surdegsbaguette, citron, dill och kokt ägg.
Lagom för 2 personer och kostar 310:-.
Annars har det kommit hem superfin rödingfilé från Island för 360:- kg (ord 440:-).
I särklass den bästa kvalitén som kan uppbringas.
Kanske grava den lite lätt och käka ”rå”?
Med den picklade fänkålen & gurkan?
Annars har Magnus gjort en citronrisotto med massor av parmesan som sig bör.
Halstra rödingen lätt, se till att fisken inte går igenom helt.
Att dricka till rödingen kanske en Bourgogne Blanc Jurassique med artikelnummer 568801 för 119:-?
Fortsätter med skrei så klart.
På längden bredden och tvären,
Denna vecka finns det även kinder, tunga.
Supergott att mjöla och steka eller fritera.
Servera med curryremoulade och mosade ärtor.
En flått variant på Fish`n Chips.
Finns annars rygg, slag, hel och filé.
Tagit vara på precis allt på firren!
Eller gör en puré på mandelpotatis och gräddkoka lite purjolök till?
Mer lakefilé finns också, så kul att så många av er faktiskt vågat pröva denna väldigt underskattade insjöfisk.
Toves smörrebröd den här veckan innehåller gubbröra (jag älskar hennes gubbröra, åt just en knäckemacka med det till lunch. Det finns även gubbröra att köpa i lösvikt den här helgen. )
En sort med ört & vitlökssill med kokt potatis och ägg.
Samt parmaskinka med morbierost.
Ett paket med 3 sorter för 130:-.
Mycket olika paket den här helgen…
Fast det finns givetvis massor av mat i lösvikt för dig som vill laga allt själv.
För dig som inte är lat som jag;)
Annars finns det blåmusslor i ett nät för 65:- och det är 1,2 kg i varje.
Mcsmärkta från Bohuslän.
Bra pris på havskräftor för 490:- kg och håller blandad storlek.
Räkorna i lösvikt kostar 35:- hg.
Svensk hummer har jag några kvar för 890:- kg och dom har varit frusna någon vecka men givetvis kokt av oss här i butiken.
Ostron, Fine De Claire för 19:- st.
Kungskrabba för 810:- kg.
Nykokt Canadahummer för 320:- st.
I dessertväg finns det till helgen en mazarintårta med apelsincurd & choklad.
Nat har bakat kärleksmums med banan och rostad cocos för 25:- per bit.
Ostkylen påfylld med Sivan´s ostar, fått hem en gräddost som var väldigt god.
Grevéosten var kanonfin det kanske inte är en av mina favoriter men även jag kan ändra mig…
Tro´t eller ej.
Nä det får räcka, har en hel del kvar att stå i innan jag ska åka till skogs i Dalsland så jag måste sluta nu.
Det kommer nyhetsbrev nästa vecka också.
Måste jag ju hinna med när man är i skogen där det inte finns ett jota att göra.
Blir att kolla Netflix och hänga löst.
Skulle ha åkt till Bangkok men mannen blev likblek och sa att jag inte under några som helst omständigheter fick åka till Asien.
Oddsen att bli drabbad av Coronaviruset känns ju helt obefintlig men kanske bäst för husfriden att åka till Dalsland…
Vill du ha något till helgen är det bra om du ringer på 08-6400882 eller svarar på mailet.
Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms