Det vankas helg igen…

10th april 2024

Hej gott folk!

Det drar ihop sig mot helg igen.
Vekorna svishar förbi förutom förra veckan… 
Veckor då det är lov är så galet tråkiga här, markant skillnad på vad vi har att göra. 
Det enda som är bra är att det för en gångs skull kan bli lite kortare dagar samt man hinner lite ”ikapp”… 
Vi har fått ur oss en ”Vårbuffé” som finns på hemsidan. 
Där finns det en drös andra menyer också men som jag har sagt är det helt omöjligt att få med allt vi kan erbjuda så ring bara ner så pratar vi ihop oss med om vad du vill ha. 
Finns inga begränsningar alls faktiskt. 
Som jag skrev i förra veckan är det många som ska ha årstämmor så här års. 
Många brf som beställer sallader (välj vilka sorter du vill ha) eller räkmackor just nu som är prisvärda samt lättätna i olika lokaler… 
08-6400882 når du mig på om vi ska prata ihop oss. 

Känns som om jag tjatar vidare med de råvaror som är bäst ju nu men det är Lyngenräkorna för 39:- , den tyska vita fantastiska sparrisen samt skreitorsken. 
Skreitorsken börjar bli på sin upphällning nu, dags för torsken att dra sig tillbaka så passa på.. 
Denna vecka har jag fått köpa hem kanonfin vild norsk hälleflundra för 698:- kg. 
På just hälleflundran har vi gjort en av helgens matkassar. 
Chorizobakad hälleflundra med parmesanbakad krossad potatis, jalapenomajonnäs och chilistekt broccoli. 
Vill du hålla dig mer åt det klassiska hållet finns det Sjömansbiff med saltgurka för 195:- 
Inkokt lax med dillmajonnäs, picklad gurka & fänkål med dillmajonnäs är en annan rätt som jag inte kan få nog av när det vankas vår. 
För det gör det verkligen nu, som jag har längtat. 
Tycker denna vintern varit extra seg och mörk. 
Folk hävdar att det blir jobbigare ju äldre man blir så det är väl bara att inse att även jag börjar bli ”gammal” med mina +23.. 

Förutom färsk fin hälleflundra blir det färsk makrill från Norge även den. 
159:- kg för hel och 259:- för filén. 

Blir även en ny laddning med Boquerones för 45:- hg. Servera med vår surdegsbaguette och aioli. 
Grymt förrättssnacks tillsammans med några ostron. 
Det kommer finnas Josephineostron i helgen. 
Lätt det godaste ostron jag ätit och om ett ostron ser snällt ut så gjorde detta ostron det. 
Kanske världens ”sämsta in-säljnings-grej” är att ostronen var lögn i helvete att öppna.. 
Nästan så hammaren kom fram och då har jag öppnat måååååånga ostron i mina dagar.. 
Men om du antar utmaningen och får upp ostronet är det magiskt.. 
Kommer väl ha alla ostron kvar på lördag när jag stänger;)
Även Gillardeau kommer det hem, trevlig ostron det också. Mer lättöppnat..
Samt klassiska Fine De Claireostron. 
Josephine & Gillardeau kostar 35:- st och Fine De Claire 23:- st. 

Smörrebröden den här veckan blir med 
Currysill med äpple och purjolök 
Haröröra på böckling (supergott) 
samt en röra på Sivan´s extra lagrade västerbottenost 
3 st 165:- 

Dessert denna vecka blir en chokladmoussetårta för 85:- och säkert något i glas också. 
Oklart än bara.. 

Ja det finns massor av annat i butiken också, kroppkakor, blodpudding, isterband och svensk entrecôté med mera.. 
Kika på formuläret för vad vi har att erbjuda denna vecka samt våra olika cateringförslag. 
Där ligger det också en nyskriven Studentbuffé. 
Många ska ha fira student väljer också våra smörrebröd. 
Behändigt att bara plocka fram allt eftersom gärsterna kommer för det brukar ju komma och gå en del folk just den dagen. 
Men än en gång, hör av dig så anpassar vi maten utifrån era behov och viljor. 

Ha en härlig dag så ses vi framåt helgen . 
Mvh Pernilla på Hammarströms som nås på 08-6400882 eller svara på mailet. 
Men det absolut lättaste är att använda formuläret så klart.. 

Ps nästa vecka den 17 april är det dags för årets första ”Öppna bord”. 
Det är fullt men väntelistan är inte så lång pga många avbokningar redan… 
Om du vill kan jag sätta upp dig på väntelistan så kan vi hoppas.
Ni är lite för snabba ibland att boka utan att kolla kalendern.. 
Eller kanske slarviga att markera i just kalendern att ni är uppbokade;) 

Ps igen… 
I morgon blir det ”Ärtsoppe-torsdag” men blir nog bara 2 veckor till för ärtsoppa i ingen vårmat i Pernillas värld. 
Nog för att det är gott…