Hade en beställning på Oscar för ett tag sen...

Det drar ihop sig till påsk…

21st februari 2024

Hej gott folk!

Kändes som det var aktiviteter varje dag i förra veckan.. 
Så lite mer som vanligt den här veckan. 
Sportlov nästa vecka så då är det en av den lugnaste veckan hos oss.. 
Kan vara lite skönt, vi tänkte börja fundera på påsken.
Insåg ju att den är snart i år.. 
Vi har publicerat formuläret och i det finns även en ”Påsk-påse” som är tänkt som middag för 2 i två dagar alternativt bygga till den som en buffé för 4 personer. 
Och just påsk-påsen förbokas med fördel. 
Eller ja som vanligt blir jag extraglad om du bokar all din mat;) 
Formuläret är så gott som klart, vi ska bara klura ut lite goda sillnyheter men det kommer strax. 

Den här veckan kommer det färska Lyngenräkor för 36:- hg. 
Alltid stora och härliga. 
Jag hade en hel del Smögenräkor kvar i frysen sen förra veckan. 
Säljer 5 hg´s för 99:- 
Vet inga direkta priser på havskräftor än men hoppas på bra pris. 
Förra veckan blev det ju en riktig ostron-bonza när en av mina leverantörer ringde på fredagmorgon och erbjöd billiga fin-ostron.. 
Jag kan ju inte maila er i tid och otid så då lägger vi ut sånt på facebook och instagram så det är bra att följa oss där. 
Får även hem stor fin marulk i morgon för 420:- kg (ord 550:- ) 

Helgkasse den här veckan blir en gösfilé som vi kommer överbaka (inte riktigt rätt ord för det låter som om fisken gått för länge i ugnen men du hajjar) med en krämig gubbröra som till det kommer serveras brynt smör och nykokt potatis. 
Pluggen får du koka själv för hur man än beter sig är den godast när man kokar själv. 
Kålpudding med gräddsås, potatispuré och lingon är också snart klart. 
Vår klassiska fiskgryta med tomat, aioli och surdegsbaguette kommer det också finnas. 
195:- pp kostar varmrätterna. 

Det kommer även finnas gubbröra i lösvikt för 29:- hg. 
Samt det står just nu ett gäng dragna strömmingar och marineras. 
Ska vändas upp med olivolja, citron & vitlök. 
Typ svenska boquerones för 35:- hg. 
Jag gjorde något liknade för ett par veckor sen men det blev ju bara 3 hg kvar så tror ni var 4 personer som fick smaka. 
Så passa på denna vecka då. 
Servera med aioli och baguette som försnacks. 
Fantastiskt gott!
Kanske hinner göra något på wannameiräkor också så du kan göra en riktig tapas-tallrik. 
Glöm inte vår extra lagrade manchego så är kvällen fixad!

Fått in en beställning på Havets Wallenbergare till helgen så vi gör en extra laddning så det finns till dig också om du vill ha. 85:- styck tar vi för dom. 

I morgon är det ”Ärt-soppetorsdag” med alla klassiska tillbehör. 
Har insett att jag äter pannkakor med sylt & grädde alldeles för ofta numera. 

Ny laddning med kroppkakor & blodpudding samt Isterband från Vaggeryd till helgen. 

Smörrebröden blir med kallrökt lax med citronkräm. Rostbiff & curryremoulade och rostad lök samt dagens bästa ost. 

Dessert ska vi så klart också ha.. 
Gjort en blåbärscurd i pajskal som vi kommer bränna av med lite italiensk maräng smaksatt med kardemumma. 
85:- st. 
Det blir även en demolerad Oscar den andre tårta i glas… 
Han hade nog vänt sig i graven om han ens hört vad vi ska göra med hans klassiska bakverk.
Unionsupplösningen hade framstått som peanuts i jämförelse. 
Vaniljkräm, rödavinbär och maräng består tårtan av men blir en annan tapping då. 75:- st. 

Säger som jag brukar ”Det blir inte roligare än så här”
Jag hör av mig igen i nästa vecka.. 
Ring om du vill att jag ska lägga undan något, ring då 08-6400882 
Eller svara på mailet  eller använd formuläret.. 
Trevlig helg 

Mvh Pernilla på Hammarströms