Det börjar dra ihop sig…….

17th november 2022

God dag gott folk!

Det börjar dra ihop sig till jul.. 
Med besked vill jag lova för härligt nog rasar julbeställningarna in. 
Jag har äntligen tagit itu med julformuläret som nu är klart och finns under fliken här. 
Börja gärna boka redan nu, framförallt sånt som brukar ta slut. 
Sivan´s julostar, vår hemgjorda senap och om du ”måste ha” någon specifik sill till bordet.
Och vårt hembakta vörtbröd!
Minns för ett par år sedan när vi inte ens hann få ut brödet till brödhyllan.. 
Nat kom med plåten direkt från ugnen varpå folk snappade tag i en limpa på vägen. 
Helt galet, tror vi sålde en bra bit över 150 vörtbröd. 
Underbart att kunna erbjuda hembakat bröd, börjar bli missvisande med ”fiskaffär”;) 

Finns några nyheter i sill/strömmingsväg också så klart, klicka på länken..
Precis som vanligt tar vi emot beställningar på Durocskinkan innan, även den bra att boka. 
Lagom till advent kommer vi börja fylla på med julkäk. 
Måste börja med en skinkmacka till advent i alla fall. 
Kommer baka vörtbröd till nästa helg, det lovar jag!
Fick en första laddning av Sivans ostar igår. 
Om du vet att du kan hålla dig till jul och inte börja smyg-äta skulle jag köpa osten nu. 

Igår var det sista ”Öppna bordet” för i år. 
Jag fullkomligt älskar att stå i köket och höra skrattet, sorlet och vinglas-klirret av 14 gäster som inte känner varandra sitta i butiken. 
Igår hade visst flertalet av gästerna gått vidare till Kvarnen efteråt. 
Underbart sätt att träffa nya vänner måste jag säga. 
Lyckades få upp värmen bra i butiken så om vi har tur och inte får en vargavinter kanske vi kan kicka igång det tidigare nästa år än vi brukar. 
Men först fokus på jul nu. 

Eller först fokus på den här veckan kanske? 
Krabban börjar gå mot sitt slut så vill du ha så rekommenderar jag dig äta typ i helgen. 
Boka gärna för att försäkra dig om att få. 
Räkorna håller kanonpris och kanonkvalité den här veckan, 250:- kg. 
Svenska hummern ligger stadigt på sina 850:- vilket också är prisvärt. 
Havskräftorna kommer kosta 698:- kg. 

Fin torskrygg från Island för 598:- kg kommer hem. 
Ska jag bjuda på i helgen när jag fyller +23 i morgon;) 
Framförallt ska vi fira Millan i  morgon som fyller 40! 
Så kom och säg grattis till oss vettja;) 
Även stor fin rödspättafilé för 598:- kommer det finnas.

Helgkasse denna vecka blir med svampfylld rödingfilé med potatisterriné med en rödvinssås smaksatt med rosmarin. 
175:- per portion. 
Jag hittade ju mot all förmodan både gula och trattkantareller förra veckan när jag var på Plåten. 
Ni förstår ju vad det finns svamp där när till och med jag hittar som knappt hittar dom på ICA… 
Jag har gjort en krämig gryta på kalv, vitvin, grädde, senap och just den  svampen 
Serveras med potatispuré och gelé. 
175:- per person. 
Till det måste vi ju  dricka något? 
Testa en Chinon Fabien Demois med artikelnummer 275901 för 119:-

Dessert blir en vispad vaniljpannacotta med äppelkompott i glas. 
Du får det också för jag har beställt det av Ullis för jag ska göra det enkelt och gott på lördagens middag;) 
Jag kan göra det väldigt enkelt för mig när jag har middag hemma.. 

Till förrätt blir det en krämig skaldjurssoppa med grädde och cognac. 
Gjorde succé igår vid ”Öppna bordet”
Serverades i en liten kaffekopp i köket först med ett glas bubbelvin, ostron och en hummersallad på smörstekt bröd. 
Finns också som av en händelse att köpa i butiken;) 
Till det kanske jag kan tipsa om en Chardonnay, Côtes de Jura för 125:- med artikelnummer 2292?
Eller så kan du halstra på några gremolatamarinerade pilgrimsmusslor? 
985:- kg. 
Gremolata är en favorit hos mig, mixad persilja med vitlök & citron. 
Kan användas till allt i min värld. 

Smörrebröden den här veckan är med 
Räkor och dillmajonnäs och kokt ägg 
Parmaskinka med skockakräm, bakade tomater 
Brie de Meaux med fikonmarmelad och valnötter. 
3 st 150:- 

Ja det var väl det jag hade att komma med? 
Ha en fantastisk helg det ska jag ha
Kram Pernilla som nås på 08-6400882 om du vill boka något och inte använda formuläret..