Det blir lite förändringar i butiken….

6th mars 2024

Hej på dig!

Allt väl med dig)
Här är det bra, skönt att det är som vanligt igen. 
Jag är verkligen inte gjord varken för vinter/lugna perioder på jobbet eller ha tråkigt.. 
Det är tack och lov inte många veckor som det är så. 
Skulle väl vara den alldeles för långa vintern då… 

Nu laddar vi för påsk, har en del provjobbbare här för Kajsa har slutat och Klas har gått i pension. 
Saknar dom redan men  det kommer komma in nya friska själar. 
Ska bara hitta rätt först. 
I och med lite kort på personal har vi bestämt att ändra på öppettiderna på fredagarna och återgå till 10-18 istället för 18.30. 
Kanske inte så omvälvande förändringar men ändå..
Trots att vi är lite kort på personal ska jag försöka åka till Plåten på lördag och styra upp mitt tak som blåste bort häromveckan. 
Nästa vecka kommer du med det höra av mig först på torsdag, räknar det att det tar ett tag att få fatt på taket;)

Efter påsk tänkte vi köra vårens första ”Öppna bord”. 
Ser ut som om det endast blir 2 stycken Öppna bord här i vår så tveka inte och försäkra dina platser. 
Som vanligt får du boka max 4 platser, bordet rymmer 14 personer. 
Allt för en härlig spridning av nya vänner, bekanta och annat löst folk. 
För 1500:- får du en härlig skaldjursfrossa med tillhörande vin samt en med det vinprovning. 
Innan skaldjuren blir det så klart lite plock samt avslutar med kaffe & dessert. 
Den 17 april kl 18.30 kickar vi igång första bordet. 
Ring och boka dina platser  på 08-6400882 

Nu kanske det är dags att fokusera lite på vad jag har den här helgen… 
Fortsätter med storstora Lyngenräkor för 39:- hg ( extra bra om du bokar men borde tagit i rejält denna helg men det trodde jag förra helgen också) 
Havskräftor från Smögen för 740:- kg. 
Hummer för 890:- kg. 
Personligen tycker jag det är räkor & havskräftor du ska satsa på just nu. 
Det blir stor söndagsmiddag på Plåten och risken för räkfrossa är överhängande. 

Skreien fortsätter vi med så klart, rygg för 670:-, filé 355:- och slag för 298:- kg. 
Stor fin odlad abborrfilé för 540:- kg. Varje filé väger nästan 250 gram så det är lättstekt vill jag lova. 
Även odlad rödingfilé från Island för 620:- kg. 
En rödingfilé räcker lagom för 2 personer. 
Till fiskarna kommer vi göra en kantarellrisotto med bacon och massor av parmesanost för 120:- för 2 portioner. 
Finns också att boka via formuläret. 
Tror även det blir lite lake men inga mängder så ring på 98-6400882

Helgkassar blir det också så klart. 
Bästa vårmaten som inkokt lax med dillmajonnäs, citronpicklad gurk & fänkålssallad samt potatis för 195:- 
Bara våren som saknas. 
Alla tycker jag är rackarns otålig men som jag sa, jag är inte skapt för vinter. 
Tanken är att det ska bli cykelpremiär i morgon.. 
Det blir även Fisktacos på långafilé med chilimarinerad gurka, kimchimajonnäs, sötpotatis och tortilliabröd. 

Vår klassiska fiskgryta med aioli och bröd 
195:- pp. 
Vill du ha något gott innan blir det ankpaté med aprikoser & pistagenötter alternativt skaldjurspaté. 55:- hg. 

Det kommer även blir nötfärsbiffar med champinjoner/lök och persilja till helgen. 
Servera med potatispuré och kanske lite gelé? 
Blodpudding/kroppkakor samt isterband finns också..

Det har kommit hem en stor laddning med Sivan´s ostar. 
Påskostarna är hemma också om du vill bunkra upp. 
För er som saknat Almnäs tegel samt Vrångebäck är det bara att ramla in. 

Lite olika desserter ska vi så klart ha men lite oklart vad ännu. 
Någon typ av saffranskaka blir det i alla fall.. 
Kolapaj, citrontarte och chokladtryffeltårta finns så klart som vanligt. 

Ja du det var väl det? 
Precis som vanligt dyker det upp mer längs vägen men det brukar jag ju tipsa om via Facebook eller Instagram. 
Håll utkik där för sista-minutentips… 
Boka din mat via formuläret och på hemsidan ligger också formuläret inför påsk. 
Eller så ringer du mig på 08-6400882 och bokar din mat 
Trevlig helg 
/Pernilla som även ska fira Internationella kvinnodagen på fredag så kom och fira med mig!