Den utlovade korvfestivalen börjar nu…

8th mars 2018

Hej på dig!

Lätt för mig att lova korvfestival i förra veckan när jag gick hem i förrgår pga att jag kände mig dålig.
Efter att ha länsat apoteket & Gryningen på Folkungagatan börjar jag repa mig men det var tur det för i morgon åker jag till Tokyo så att vara sjukt det finns inte i min värld.
Inte för att jag hade varit den som gjort korvarna men det blir alltid lite rörigt när man är kort på folk.
Men nu ska körven vara klar.
Och måste säga att jag är imponerad, inte en sort utan hela 4 sorter.
Och jag kommer inte smaka en enda korv  men men.
De sorter som finns är Lammkorv med timjan & getost, Kalvkorv smaksatt med hummer & konjak, Salsiccia med fänkål samt en skreikorv som är smaksatt med kallrökt lax…
Svårt att välja så man får väl ta en av varje.
Det ska även bakas korvbröd i briocheform.
Ingen korv med bröd är ju komplett utan räksallad (sägs det, är inte själv så förtjust i det skulle vara till skreikorven då…)
Räksalladen som har gjorts är smaksatt med äpplen & rättika.
Det låter å andra sidan jättegott!
Korven kostar 49:- hg, jag tyckte det lät billigt men det var priset jag fick så missa inte den här korvfestivalen för guds skull.
Vi måste ju dricka lite vin till korven också, menar de köttiga varianterna nu..
En Villa Cavallo med artikelnummer 75158 som kostar 109:-
Och till skreikorven och räksalladen kanske en Chenin Blanc Allesverloren med artikelnummer 75986 som kostar 99:-

Det har kokats en salviasås som inte heller gör bort sig till korven men även som ett alternativ till skreien.
Skreitorsken finns förhoppningsvis ett par veckor till, det finns i en drös olika former.
Hel, rygg, filé, slag och kinder & tunga.
Smörstek ryggen på skinnsidan på medelhög värme tills fisken är klar dvs glansig på insidan.
Snåla inte med smöret som jag alltid säger.
Till det tycker jag du ska dricka en fatad chardonnay som kanske Bonterra för 139:- och har artikelnummer 16632.
Skreiryggen kostar denna vecka 359:- och har med det gått ner i pris.
Passa på att smörsteka lite kinder & tunga till.
Blir alltid ett roligt samtalsämne när gästerna får reda på vad dom har ätit!
Har bjudit på kinder & tunga massor av gånger, alla blir lika förvånade och alltid lika populärt.

Connie ska göra smörrebröd, hon är nog glad att jag inte är på plats och tycker till. Förra helgen tyckte jag att vi skulle ligga lågt med smörrebrödsproduktionen..
När hon hade gjort mackorna för femte gången vågade jag inte be om fler;)
Denna vecka blir det med räkor med rökt torskrom, Kallrökt lax med pepparrot samt rostbiff och curryremoulade.
3 sorter för 110:- annars 39:- stycket.

I skaldjursväg finns det stora fina havskräftor för 389:- kg, färska smögen räkor för 34:- hg.
Hummer från Canada för 269:- st samt från Irland för 898:- kg.
Kungskrabba, ostron och blåmusslor finns det  också. Ja just det hjärt & vongole finns det också.

Till dessert i helgen ska  det göras en choklad & kolapaj som är lagom för 2 personer.
Vanliga kolapajer finns också även chokladtryffeltårtor, citrontarter och godbitar.

Sassa på InBloom har gjort en helgbukett, en ”viskafiraallakvinnorbukett”.
Som vanligt en vacker  skapelse med anemoner, helleborus/grevillea & eryngium…
Säger inte mig så mycket mer än att jag tyckte det var en fantastiskt mörkröd bukett. 275:- kostar den men går att få både större och mindre om det önskas.
Kolla in hennes fönster också, ett härligt statement!
Kan inte annat än hålla med, såg dokumentären Tystnad tagning igår på svt. Tyckte att restaurangbranschen kunde vara grisig men det finns precis överallt.
Vet inte om jag vågar erkänna men jag är nästan tacksam över att det fanns en överste gris där i Hollywood som gjorde att hela #metoo startade…
Tyvärr finns det många grisar därute som det kanske borde göras korv på?….

Måndagens brev blir extremt kortfattat, typ bara matsedeln och sedan på torsdag ska Stefan göra ett ”nyhetsbrevsgästspel”.
Stefan är killen som gjort vår hemsida och får dras med alla mina frågor när datorn inte gör som jag vill… Händer lite för ofta tyvärr men säger mer om mig.

Nä du, nu ska jag packa!
Vi ses den 19 mars.
Kram Pernilla