Datum spikat för Öppna Bordet.. Och äntligen är skaldjursäsongen i full blom!

14th september 2022

Hej!
Allt väl? 
Ja då var äntligen skaldjursäsongen i full blom! 
Så kanske man inte säger inser jag men du hajjar… 
Den första krabban är just nu på avsvalning. 
Har inte hunnit kolla dom än men kändes tunga. 
Alltid bra om jag får dela krabban när du kommer så vi ser att det verkligen är rom i. 
Krabban kostar 450:-kg i år. 
Glöm inte såserna till!
Lättast är ju som vanligt att boka genom formuläret.
Fransk hummer för 1100:- kg kommer i morgon, bra om du bokar för det finns inte obegränsat.
Det börjar lida mot sitt slut med insjökräftorna så passa på nu. 
Finns alltid ett par kilo i frysen om det skulle knipa och du vet med dig att du är sen på bollen med kräftskivan. 
Havskräftorna ligger på 620:- kg som förra veckan. Var verkligen superfina då, hoppas på repris denna vecka. 

Helgens mest prisvärda fisk är uerfilé för 298:- kg, stor och fin var den. 
Perfekt att mjöla lite och smörsteka. 
Hoppas på lite makrill till helgen men det vet jag först i morgon. 
Det är tid för makrill nu, en av mina favoritfiskar. 
Fick en lättrimmad rå makrill med tomat på Oaxen häromdagen. 
Så gott! Makrill i tomatsås 2.0
Abborrfilé från Mälaren fortsätter sitt braiga pris på 498:- kg. 

Helgkasse denna vecka blir 
Laxfilé som är fylld med pilgrimsfärs samt en svamprisotto med vitvin och parmesanost 
175:- per portion. 
Drick en bourgogne Chardonnay Francois Martemot artikelnummer 5362 för 149:-
Vill du hellre äta kött ska vi göra en klassisk Wallenbergare på kalvfärs med potatispuré, vispat brynt smör, ärtor och rårörda lingon. 
Även den 175:- pp. 
Så gott, funkar i alla lägen hos oss. 
Och en Pinot Noir kanske, funkar också alltid hos mig.. 
Har kommit en  nyhet på bolaget, ingen aning om vinet men fått det tipsat till mig. 
The Marker Rosenthal med artikelnummer 6407 för 149:- 

Dessert blir Ullis halvskånska äppelpaj med kavring och vaniljkvarg som görs i glas. 75:- stycket 
Även en Vallmokaka toppat med svartvinbärstryffel för 85:- pp 
Hade gjort en förrätt på svensk bläckfisk men den är redan slut så får väl tips om en klassisk skagenmacka till förrätt? 😉 
Eller dela på en hummer, äntligen har den europeiska kommit. 
Det är skillnad även om vi kokar dom precis som på samma sätt som hummern från Canada…

Smörrebröd denna vecka är med laxröra med gräslök.
Parmaskinka med pesto och tomat samt dagens bästa ost med hemkokt marmelad på frukt och nötbröd 
3 st för 150:- pix. 

Vi verkar vara rackarns effektiva måste jag säga för vi har till och med hunnit göra kroppkakor! 
Dom väger runt 120 gram och kostar 320:- kg. 
Entrecôte och oxfilé för 598:- kg 
Till det finns det rödvinssås, bearnaise att servera till. 
Ny laddning av blodpudding står just nu i ugnen. 
Så kul att så många av er upptäckt den!
Men kan nog ödmjukt säga att det är en av stans bästa. 
Ett serveringstips när du steker blodpuddingen är att klyfta äpplen och rödlök att smörsteka mjukt till. 
Och givetvis rårörda lingon. 

Ja det var väl det som gäller i helgen skulle jag säga. 
Bara att boka på genom formuläret! 
Men just det, jag höll ju på att glömma ”Öppna Bordet”!
Vi hade sittning igår i butiken, en privat sådan och det är därifrån bilden kommer,
Det  blir samma upplägg på bordet den 5 oktober. 
Vi har inte bestämt hur det kommer utforma sig framöver, förmodligen kommer vi ändra lite fram och tillbaka men med tanke på alla härliga skaldjur nu så blir det en ren skaldjurssittning på det här ”bordet” 
Du får boka max 4 platser och varje kuvert kostar 1500:- och då är det inkluderat bubbelvin middagen igenom. 
Boka nu fort som tusan om du vill vara med!
Ska bara se till att fixa till själva borden för dom börjar allt bli rackliga.. 
Har bara mig själv att skylla för dom senaste åren har det varit jag och mina tjejkompisar som använt dom lite för flitigt;) 
Ring mig på 08-6400882 och det är först till kvarn som gäller! 
Det är 14 platser att slåss om;) 

Ta hand om dig nu så hörs vi 
Kram Pernilla på Hammarstöms som nås på 08-6400882