Dansk hummer, norsk krabba & norska räkor…

12th september 2019

Hej igen!

Torsdag igen… 
Ska redan nu lämna en brasklapp att det blir få nyhetsbrev framöver.
Hon det här matvraket ska åka till England och fullkomligt frossa i mat… 
Lyckats få ett bord på The Fat Duck i Bray, ska bli väldigt intressant. 
Så med det sagt blir det bara att brev på måndagen den 16 och sen är jag inte tillbaka med ett brev den 26:e. 
Ring gärna butiken för skaldjurspriser och helgtips för något skoj kommer dom så klart hitta på i nästa helg också.

Just nu håller Stefan på och gör lite härliga paket med torskrygg, brynt hasselnötsvinaigrette och bakade jordärtskockor. 149:- pp. 
Kanske sista helgen med grillen så vi får passa på. 
Paket gör sig så klart ypperligt i ugnen också.
Riktig plusmeny, allt i ett middag. 
Fick tipset om en fet fransos till det, 5526 för 109:- pix. 
Chateau Jolys heter den. 
Det var skoj förra veckan när dom ringde från Söderhallarna och sa att jag skulle lugna mig för vinet jag tipsat om då höll på att ta slut.. Gött att ni gör som jag säger;) 

Annars är det ju skaldjur för hela slanten just nu.. 
Dansk superfin hummer kom just hem som ska kokas, 849:- kg och ligger runt halv kilot. 
Väldigt prisvärt, samma art som den svenska men kostar en tredjedel av priset. 
Canadahummer för 320:- st. 

Den norska krabban kör vi vidare på, superfin!
Kanske inte så värst stora så bättre att du beställer portionsvarianten. 340:- kg kostar krabban.

Sen har jag tagit i med Lyngenräkor från Nordnorge  den här helgen…
Hoppas det räcker.. 45:- hg och galet stora.
Calle konstaterade precis att det går 5 st på ett hg.

Lätt skalad macka, kan man koncentera sig på att kyla vinet..
Och vinet du ska satsa på till helgen är A Christmann Riesling för 139:-

Inga havskräftor i helgen,blåst som tusan.. 
Har några kvar från i morse som håller sig utan problem till lördag men får inte in några fler. 
Vätternkräftor (498:-) kommer det en skvätt till helgen, känns som om kräftsäsongen mattas av hårt så fort krabban kommer. 
Förstår jag, mycket petande för lite mat. 
Står just nu en kräftsoppa ( 39:- hg)och puttrar på spisen, lättare i min värld. God kräftsmak och inget pet;) 
Nat ska baka ett bröd på krondill, kummin & prästost att servera till soppan eller kräftorna. 

Stefan har gjort Moules Marinieres som är klar och förpackad för 2 personer 220:-
Calle håller på med en kryddig lammgryta med aprikoser och cous-cous för samma peng för två pers. 
Till grytan skulle man visst dricka ett bångstyrigt (vad det nu innebär men litar hårt på Marie på bolaget i Söderhallarna) 72034 för 109:- Alain Jaume Cotes De Rhone. 

Helgens smörrebröd blir med ankbröst, zucchini & rostad vitlöksmajonnäs. 
Skagenröra samt en krämig vitmögelost och parmaskinka
3 st för 130:-. 

Köttkylen blir det mer av kalventrecoté (598:-) & kalvstek (298:-) från Östra Vränninge i Sala. Magiskt god, blev söndagsmiddag hos mig förra veckan. 
Var bara tvungen att ta hem mer!

Kommer även svensk biffrad med kappa.  498:- kg
Det ska göras ett kantarellsmör att servera till. 
Rödvinssås finns det också. 

Fått med det mesta, bara sötsakerna kvar och något av det viktigaste i min värld.. 
Tove ska göra en Banana Creampie med saltrostade chokladsmulor. 
Mjölkchokladpannacotta med rårörda bär samt rostad pistage. 
Kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor och godbitar finns också. 
Samt en välfylld ostdisk för er som inte är så mycket för sötsaker.. 
Ni finns otroligt nog men i min värld är det som att inte gilla musik eller skor. Knasbollar.. 

Nog med allt, kommer ett mail med matsedeln på måndag sen hörs vi helt enkelt framöver. 
Kram säger Pernilla som nås på 08-6400882.