Dagvill, förvirrad och allmänt snurrig…

7th maj 2024

Hej!
Ja jag vet det är fel dag men det ska tydligen börjas fira helg redan i morgon.. 
Visst är det skönt att vara ledig men dessa helgdagar rör till det en del för oss.. 
Vore kanske bäst att hålla öppet varje röddag men nu håller vi stängt på Kristi Himmelsfärd.
Är inte så mycket för gud och hans härlighet så kanske ska fira att han drog i alla fall?
Eller vad sa munnen nu…? 
Det är ganska svårt med varor dessa dagar också men får hem marulk till bra pris, 485:- kg (580:-) 
Perfekt till grillen men du får kanske skynda dig att tända grillen för i morgon ska det visst bli regn igen.. 
Fina havskräftor från Norge blir det till priset av 750:-
Kommer så klart fylla på alla diskar allteftersom men vill få iväg brevet så snart som möjligt så de inte studsar för att ni har semester;) 

Trots morgondagens regn tror jag våren är på intågande och med det blir det en laddning med ”Vårens smörgåstårta” som är med färsk potatis, dillmajonnäs, lättkokta ägg och färskpotatis. 
Kanske svårt att se det framför sig som en smörgåstårta men den är både kanongod och superfin. 
150:- per bit kostar den. 
Försökte förgäves hitta någon bild men gick bet. 
Spana in Facebook där finns det garanterat en bild bland så många andra. 
Ganska bra med dessa medier där man kan se hur vår mat faktiskt ser ut, viktigt i min värld i synnerhet om det ska ställas till kalas. 
På tal om kalas ligger vårens alla cateringmenyer uppe på hemsidan nu..

 Ullis pappa kom just  förbi med en låda ramslök. 
Han är grym, odlar, plockar och står i gubben . 
Man blir lika glad varje gång han kommer med godsaker. 
120:- hg för ramslöken, finns också i formuläret…

Helgkasse blir Ullis queneller som serveras med en vitvinssås smaksatt med dill, potatispuré samt sparris 
Alternativt eller både och för helgen är ju lång?
Klassiska Wallenbergare serveras med brynt vispat smör, potatispuré, ärtor samt rårörda lingon blir den andra rätten.

195:- per portion. 
Dessert blir en vispad limeblad & citrongräspannacotta samt en chokladessert. 
Lite oklart men typ så;) 

Smörrebröd denna vecka blir med 
*Friterad torskfilé med dillmajonnäs 
* Hemgjord kycklingpaté med pistagenötter, majonnäs samt cornichons
*Gorgonzola med hemkokt tomat & vaniljmarmelad på frukt & nötbröd

Jag vet inte om det blir roligare än så här den här veckan. 
Finns så klart blodpudding/kroppkakor. 
Härlig ramslökskorv, högrev & baconkorv. 
Durochkarré från hemtrakterna i Dalsland. 
Ev blir det en del härliga fiskspett men det beror lite på vad vi hinner för även att många håller sig från stan är det en hel del cateringar dessa dagar. 
Äh kom förbi så ska jag nog lura på dig något gott till helgen. 
Trevlig helg 
/Pernilla 
Ring ner på 08-6400882 eller använd dig av formuläret på hemsidan. 
Och håll lite koll på sociala medier såsom Facebook och Instagram för där dyker det allt upp en drös saker.