Dags för nytt datum av ”Öppna bordet”

22nd augusti 2023

Hej gott folk!

Nu börjar allt bli precis som vanligt i vår lilla låda.. 
Kommit i kapp sen semestern och produktionen är i full gång. 
Spikat datum för första bordet, fått i gång kräftkoket (å det grövsta kanske ska tilläggas) och nya cateringmenyer samt julborden är spikade så vi ligger i. 

Smörrebröden är tillbaka den här veckan och vi kommer göra 
en krämig kantarellsallad med bacon, kallrökt lax med pepparrot samt dagens ost med hemkokt tomat & vaniljmarmelad 
3 st för 165:- 

Förutom kroppkakor och blodpudding kommer det oxrullader i helgen som du kan om du vill köpa till gräddsås och potatispuré om du inte vill göra det själv. 
Ska försöka få till mer husmanskost framöver, tror bestämt att tiden börjar räcka till för det. 
Nu kanske jag jinxar men ambitionen är den. 

Helgkasse den här veckan blir hälleflundra med krämig skaldjurssås serveras med potatis & mandelkroketter samt vaxbönor 
Vill du hellre ha kött blir det ”Plockat Osso Bocco” på lammlägg serveras med saffransris, tomatssås samt gremolata 
Varmrätterna kostar 195:- pp 
Dessert denna vecka blir Pekannötspaj toppat med vaniljpannacotta 85:- pp 
Alternativt ett äppelflarn på smördeg serveras med vaniljsås även den 85:-

Vill du ha något gott plock innan har Klas kokat färsk bläckfisk och gjort en ”sallad” på vitlök, chili  och olivolja 45:- hg. 
Servera med en klick aioli och baguette.. 

Har inget pris på dom färska räkorna än men idag kostar räkorna 320:- kg, hoppas på ungefär samma lika till helgen. 
Havskräftorna kommer kosta 690:- kg och dom tog dessvärre slut tidigt förra veckan så vill du ha får du mer än gärna boka så jag hinner få hem mer. 
Många av er som käkar havskräftor istället för insjökräftor. 
Men jag kommer ta i denna vecka, jag lovar.. 
Har en del stående kunder som hör av sig och vill ha våra humrar kokta som vi kokar kräftorna;) 
Också ett tips för dig som inte pallar pilla.. 
Ring bara så fixar Annie det. 
Hummern kostar 650:- kg. 
Kräftorna ligger kvar på 550:- kg. 
Kräftpaket som vi erbjuder blev lite utav en succé. 
Väldigt prisvärt för 690:- får du 1 kg kräftor, västerbottenostpaj, 
valfri sås (finns en uppsjö att välja emellan) hembakat bröd samt dagens dessert. 
Bokas också med fördel och om du bokar via formuläret skriv gärna i övrigt fältet vilket bröd du önskar. Foccacia, surdegsbaguette, ”vanlig”baguette eller mumsbrödet. 
Underlättar så när vi ska baka brödet så vi har ett hum om hur mycket vi ska baka av varje sort.. 

Anna på Handpicked kom förbi med ett trevlig bubbel-vin som ska lanseras i dagarna. En Blanc De Blancs som kommer från Sydafrika.. Genevieve
Vet inte så mycket mer än artikelnumret är 92076 för 229:-. 
Ser dock framemot att knäcka en flaska framåt helgen.. 

Fått lite härliga alkoholfria cocktailalternativ som kommer från Stockholms bränneri. 
Små härliga burkar, 5 olika sorter. 
”Shrub” soda med hallon,rödbeta & salvia
”Shrub”soda med jordgubbe,tomat &basilika
”Shrub”soda med rabarber, ingefära och mynta 
Sen mina favoriter som är lite ”bittra” Americano. 
Tänk dig en alkoholfri Negroni samt Pink Paloma som är kryddad med chili så lite spicy. 
39:- st och väl värda sitt pris. 
Kul är också att Stockholms Bränneri håller till längre ner på Folkungagatan. 
Ska försöka få till en sittning där med mina vänner. 

På tal om sittningar har vi ju spikat första datumet för ”Öppna Bordet”. 
För er nytillkomna vänner ska jag snabbt dra innebörden av det.. 
Klockan 18,30 kommer 14 personer för att spisa skaldjur i nya vänners lag. 
Varför jag skriver nya vänners lag är att du max får boka 4 platser. 
Vi börjar med plock i köket för att sen sitta i den uppdukade butiken och frossa i skaldjur. 
Gun som är er värd för kvällen kommer även ha en liten mini-provning av de viner som kommer bjudas till skaldjuren. 
1300:- per person är priset. 
Ring och boka dina platser, även om du ser mailet ”sent” finns det god chans att komma med för jag tror många av er tänker ”Ingen idé att ringa för det är nog fullt”. 
Vill du ha en egen sittning med 14 egna vänner går det också utmärkt, ring mig bara så pratar vi ihop oss. 
Datumet denna gång är 13 september. 
08-6400882 ringer du för att boka. 

Vet inte om jag har så mycket mer att komma med så jag tackar helt enkelt för mig så ses vi.
Trevlig helg 
/Pernilla