Dags för att fira Pingst med tonfisk/smörgåstårta/svensk störcaviar & hummer

19th maj 2021

Hej!

Då var det dags att fira igen!
Nu ska vi fira pingst.
I ärlighetens namn vet jag inte riiiiiktigt varför vi firar pingst men det räcker för mig med  ordet ”fira”… 
Kommer jag säkert få arga svarsmail så jag  ber om ursäkt för min okunskap. 
På tal om att fira  kom jag just på att vi inte har firat ”Vänster-dojjans-dag” än. 
Vi firade (eller i alla fall jag) firade ju ”Höger-dojjans-dag för någon månad sen men vi kanske ska hålla oss till pingst och ta det nästa helg? 
Får se om det blir något nyhetsbrev nästa helg för jag smiter ner till Plåten och uppkopplingen där är helt obefintlig. 
Precis som jag vill ha det… 
Men jag lovar att dom kommer laga en massa godsaker och OM jag hittar något nät som jag kan snylta på så kanske det kommer något. 
Håll koll på sociala medier för det kan Ullis med;)
Eller svara i den hederliga gamla telefonen  kan hon också. För prata det gör hon…
Ring 08-6400882 för mer information.

Kanske gick händelserna  i förväg nu, kanske ska hålla mig till denna veckan? 
Helgkassar denna vecka blir en liten friterad hummerbulle som ska serveras i en steambun med garimajonnäs & picklad rödlök 140:- pp. 

Varmrätt blir Havets Wallenbergare med brynt vispat smör, potatispuré och ärtor 165:-
Köttalternativet blir en kycklingvelouté med vit sparris, sockerärtor, färsk potatis för 165:-pp. 
Till dessert blir det en kola och lingoncheesecake för 85:- 

Annars ska vi göra en ”Pingstbakelse”. 
Jag vet kanske inte heller vad det är, lika lite som varför vi firar pingst men vi hittar väl på lite? 
Vår ”Pingstbakelse” är en kavringbotten med matjesill, färskost, gräslök och rödlök 85:-. 
Många som firar att dom fått sitt vaccin också. 
Smörgåstårta är något som är poppis att fira med, jösses vad ni äter smörgåstårta!
Vi gör vår tårta endast på fisk/skaldjur, jag har aldrig fattat grejen med leverpastej och apelsinsnurror på smörgåstårtor. 
Finns också att bokas på formuläret
Fått en ny laddning med störcaviar från Småland i dag också. 
25 gram av caviar som tagits fram efter konstens alla regler. 
Sånt gillar vi. 
Rackarns bra att fira med. 
Eller vit sparris från Tyskland.
Kom just en laddning från La Ferm Landaise 
Hollandaise kommer vi att slå också. 

För er som vill fira med skaldjur kan vi så klart ordna det också. 
Ett av tipsen i helgen blir också havskräftor som vi förberett för endera grillen eller en het ugn med övervärme för kräftorna har fått ett smör över sig med ramslök & parmesanost. 
Servera med vår surdegsbaguette kanske? 
Dom ”vanliga” havskräftorna kostar 520:- kg och är av blandad storlek den här veckan. 
Räkorna ligger runt 45:- hg lite oklart just nu. 
Hummern kostar 300:- st, har gått ner rejält denna vecka.

När ändå grillen är varm efter ”kräft-grilleriet” blir det superpris på färsk tonfisk i helgen. 
298:- kg (ord 520:-) och vi har gjort en korianderaioli att servera till samt
marinerade wanameeräkor på spett för 40:-. 
Enkel middag!

I morgon kommer Victor från Frankly´s med ny laddning korv, nurnberger, Marguez samt en ny sort med cheddarost & jalapeno. 
Förmodligen för stark för undertecknad men många av er som gillar kryddiga korvar vet jag. 

Annars är ostdisken påfylld, kör Sivans prästost för 50:- st. 
Magnus har gjort kroppkakor, Tove & Nat har bakat desserter i massor. 
Kolapajer, citrontarte med maräng, godbitar och chokladtryffeltårta. 
Jag jobbade i lördags och det var superlugnt så jag bakade mer då än jag gjort här dom sista 15 åren. 
Lyckades inte få till ganachen på tryffeltårtan, chokladtårtan var undergräddad.. 
Det konstaterades att det var bäst att jag höll mig i butiken. 
Taskigt eller hur? 

Och med det säger jag hejdå för det är dags att gå just ut i butiken. 
Trevlig helg säger jag som även ska googla lite på pingstfirande… 
Ring mig på 08-6400882 eller boka din mat via formuläret.