Dags för årets första ”Öppna bord”

8th mars 2023

Hej gott folk… 
Jobbar ni hemma idag? 
Hade jag mer än gärna gjort för det här, det gillar jag inte… 
När det snöar underifrån då vill inte jag vara med längre.. 
Trots bös-väder ska den första ”Vår-menyn” gå iväg i dag.. 
Lars som bokat ringde precis och bad om hemkörning;) 
Hade jag också gjort. 
Vad som gömmer sig på vårbuffén hittar du under fliken catering och bara att boka på. 
Står att den börjar gälla längre fram i vår men om den inte står och faller med färsk potatisen löser vi det redan nu.. 
Inom en snar framtid kommer det också en påsk-påse precis som i fjol med allt du behöver för mat i ett par dagar.. 
Även formuläret inför påsk är snart klart.

Har bokat in ett datum för årets första ”Öppna bord”. 
Känns väldigt avlägset att sitta i en kall butiken just nu men med hjälp av kupévärmare och tjocka mössor brukar det funka;) 
Datumet är onsdag den 29 mars kl 18.30.
För er nya kunder i butiken ska jag berätta att det innebär att du får boka max 4 platser, ni slåss om 14. 
Då får man inmundiga skaldjur sittandes i butiken i nya vänners lag. 
Gun som basar för evenemanget kommer även ha en liten vinprovning av vinerna som serveras till skaldjuren. 
1500:- per person kostar menyn ink dryck. 
Ring nu ner på 08-6400882 och fråga efter mig, Pernilla. 

Men kanske ska fokusera lite på vad som ska ske i helgen
Superfin fläckig havskattfilé från Smögen för 360:- kg. 
Även fin torskrygg med skinn för 330:- inte skreitorsk men det finns så klart också. 
Havskräftor från Smögen för 540:-, kanonpris och först till kvarn där.. 
Alltid bra att boka. 
Norska räkor för 36:- hg idag men vet inte vad det blir framåt helgen.. 
Fin hälleflundra på bit dvs med mittbenet kvar för 450:- kg. 

Helgkasse den här veckan blir en parmalindad laxfilé som serveras med oliver, tomat, paprika, zucchini samt stekt gnocchi och en parmesankräm 
Köttalternativet blir en oxfilésauté med grädde & portvin serveras med potatispuré 
175:- pp. 
Förrätt blir en kräftskagenröra för 59:- hg. 
Om man vill ha något kul att servera på ska Annie göra små miniprästostpajer med rostad kummin och purjolök för 45:- st. 
Dessert blir en svartvinbärsmousse på en blondie (blondie är en kladdkaka på vitchoklad) 
Kan bli någon mer dessert också, vi får se.. 

Smörrebröd den här veckan blir med smakerna 
Kallrökt lax med pepparrot 
Rostbiff med curryremoulade 
Camembert med marmelad på frukt & nötbröd 
3 st 150:- 

Det kommer även finfina ankbröst i ca 4 hg´s paket för 398:- kg. 
Finns rödvinssås och ört & vitlöksrostad potatis att servera till. 
Enkel och smidig middag. 
Stek på ankbröstet ”hårt” på skinnsidan, in i ugnen tills du når en innertemperatur på 62 grader och sen låter du köttet vila upp till 65 grader. 
Tycker jag ska tilläggas för personligen inte så förtjust i för blodigt ankbröst.. 
Jag som annars älskar rå mat i alla dess former.. 
Åt kycklingsashimi i Japan, det kanske inte var något jag rekommenderar.. 

Har några Sivan´s hårdostar som jag säljer ut på 20%rabatt. 
Almnästegel & Vrångebäcksost.. 
Kika när du kommer in vad som finns kvar.. 

Nä det var det, nu ska jag fokusera på att få ut påskens meny och lite annat gött! 
Bilden visar hur det var på sista Öppna bordet, där dom hade det så trevligt att några gick till Kvarnen för en stänkare.. 
Ring nu och boka upp dig till Öppna bordet!
Ha en go dag!

/Pernilla på Hammarströms fisk