Då var snart årets löjrom i huset…

4th oktober 2023

Hej gott folk!

Då var jag här igen då… 
Tycker inte jag gör annat än mailar dig. 
Fast har ju så mycket godsaker att erbjuda så jag kommer fortsätta med det varje vecka tills du tröttnar på mig. 
Och gör du det är det ju bara att avregistrera dig.

Denna vecka kommer första laddningen av löjrom från Bottenviken. 
1500:- för ett halv kilo.
Ordinarie 1750:- 1/2 kg eller 350:- hg
Alla pratar om den svaga kronan, inflationer och andra tråkigheter men otroligt nog har löjrommen gått ner i pris sen ifjol. 
Siklöjebeståndet har tagit sig. 
Känns ju skönt att det händer och allt inte blir utfiskat…
Får en laddning med kalixrom om några veckor, vet inte riktigt priset än men kommer köra en ”drive” den helgen då den kommer också. 
Blir dyrare än löjrommen från Bottenviken i alla fall men hur mycket vet jag inte.
Vill du löjrom till detta pris som endast gäller denna helg men OM du inte kan komma så hojta så sparar jag rommen åt dig i frysen tills du har tid att komma. 
(dock inte hur länge som helst för då blir Ullis tokig på mig..)

Denna vecka blir det bra pris på både abborrfilé samt gösfilé med skinn för 380:- kg. 
Till det ska vi dillstuva kantareller som du serverar till den smörstekta fisken. 
Jag var nere på Plåten en skvätt i helgen och plockade sista rycket av gula kantareller. 
Som vanligt orkar jag inte rensa kantarellerna utan lämnar över det med varm hand till dig;) 
150:- kg tar jag för kantarellerna. 
Märks att det är sista rycket samt att det regnat en del för dom är både stora och tunga. 
Kanske extrabra för mig när det är kilopris..
Tar ett bra pris så det blir win-win. 
Eller du slipper älg-flugorna och myggen så mer win för dig;)
Tro mig, nu har jag gått klart i skogen för i år… 

Den svenska hummern har gått ner i pris denna vecka till 990:- kg. 
Krabban ligger kvar på 470:- kg. 
Räkorna och havskräftorna vet jag inte riktigt vad dom kommer kosta. 
Havskräftor fick jag inte ens några idag men hoppas på fredagen.
Där märks det att kronan är svag för den svenska hummern bellar nästan som hummern från Kanada som kostar 790:- kg.. 

Helgkasse denna vecka blir en krämig krabbsallad smaksatt med äpple & vårlök serveras i gemsallad för 110:- 

Krämig lammgryta med tomat serveras med cous-cous samt yoghurt smaksatt med vitlök & persilja 

Friterad gösfilé som serveras med gurkmajonnäs smaksatt med kummin, persilja & dijonsenap. Till det pankoöverbakad potatis . 
195:- per person kostar varmrätterna

Dessert blir svartvinbärsmousse med en glaze och toppat med rostad vit choklad. Serveras i glas 75:- 

Smörrebröden den här veckan är en rökt rödingröra smaksatt med äpple & sticklök. 
Pankostekt knäredkyckling med sardell & parmesankräm toppat med krispigt skinn (om det finns kvar för gått och nallat på det hela eftermiddagen) 
Dagens ost med hemkokt marmelad 
3 st 165:- 

För ett par veckor sen skrev jag om att vi gjort sillbullar. 
Som vi inte gjort på femton år och trodde knappast vi skulle göra igen. 
Men ack så fel jag hade… 
Efterfrågan tog oss på utmattning så det blev till att göra det igen;) 
Roligt måste jag säga, trodde de kunder som åt det gått vidare men har visst fått en ny krets ätare. 
Korintsås finns också så klart att servera till.
Allt finns med i formuläret så bara att boka därigenom. 
Eller svara på mailet eller helt sonika ring den pratglada Pernilla på 08-6400882 så pratar vi ihop oss om vad du vill ha i helgen.

Ha en go helg och du glöm inte följa oss på sociala medier som Facebook och Instagram. 
Där kommer det alltid fler tips än man kanske pallar med. 
Tipsade även om en fantastisk film ”Hyper moon” som du måste gå och se på Victoria… 
Fått så många välförtjänta priser alla redan..