Då var påsken till ända…
11th april 2023Då har påskhararna äntligen flygit till blåkulla och lugnet lagt sig lite hos oss..
Hektiska med roliga dagar här hos oss men som alltid är det skönt när det är över.
Nästa stora helg blir midsommar men innan dess blir det en hektisk vår med mycket cateringar.
Så kul med alla vårfester/studenter som det är dags för framöver.
Vårbuffén har redan börjat levererats , känns som om det blir en storsäljare.
Bilderna är från förra veckans fest.
Det är en mousse ”Creme Ninon” med forellrom och räkor, en puck med mousse på rabarber och jordgubbar bland annat.
Snart kommer det en Studentbuffé också.
Jag tänkte bara vara lite ledig först, vi går lite omlott nu jag och Ullis.
Bortsett från festligheterna kvällstid får vi fler och fler företag som caterar luncher från oss.
Vill ni också ha maten varm vid lunchtid med bud så hojta bara så lägger jag upp er som kund för fakturering.
Just det, ska kanske dementera ett inlägg för er som följer oss på Sociala medier..
Kanske (!) nämnde något om att det stora produktionsbolaget skulle göra om butiken med dokusåpainspelning med vår älskade teaterapa Ullis som skulle låsas in i butiken i ett antal månader..
Min telefon gick varm från oroliga kunder men det kommer så klart inte ske.
Ett mycket dåligt första aprilskämt för jag skrämde ju slag på er.. Förlåt!
Ska mycket till innan ni blir av med mig och Ullis..
Denna vecka är en lite mer stillsam vecka men lite käk ska vi väl ha eller hur?
Fiskarna på Smögen verkar ha påsklov så jag har ingen aning om något just nu utan får mer besked på torsdag.
Men lite fisk och skaldjur kommer det så klart men vet inte vad och till vilka priser.
Denna veckas matkasse blir det marulk som vi bakar i ugnen och serverar med en citronvelouté (dock gjord på kycklingfond om du inte äter kött/fågel) serveras med färsk potatis, vit tysk sparris samt sockerärtor.
Samma garnityr kan man även få med hel ugnsstekt vårkyckling.
Jag är så redo för våren nu så kan bara tänka på vårens mat.
Vad som är klassisk vårkäk i min värld är inkokt lax med dillmajonnäs och picklad fänkål & gurksallad.
Kör inkokt lax för 420:- kg (ord 590:-)
Inte så vårigt men gott är gratinerade havkräftor som vi lagt på ett persilje & vitlökssmör samt parmesanost som du kör på övervärme i ugnen 225 grader tills smöret smält.
Ta en bit av vår foccacia och doppa i det smälta smöret.
85:- hg
Klas har gjort kroppkakor och blir en ny laddning med blodpudding till helgen.
Smörrebröden den här veckan blir med
Varmrökt laxröra med äpple och rödlök
Hemgjord leverpastej med baconjam
Dagens bästa ost med hemkokt marmelad
3 st 150:-
Ny laddning av tysk sparris kommer på fredag.
Hollandaise kommer så klart finnas. Toppa med lite forellrom och gör det extra festligt.
Sparrisen ligger kvar på 570:- kg.
Lyxigt men fantastiskt gott och man kan alltid unna sig en eller två.
Dessert blir bland annat en Brownie med mjölkchoklad chantilly med flingsalt och färska hallon. 85:- st
Kommer säkerligen bli något mer men oklart just nu…
Jag har lite olika sillar/strömmingar kvar från påsk som jag säljer ut för halva priset.
Formuläret är långt nog så du får kika i butiken vilka sorter som bjuds..
Den 26/4 är det dags för det Öppna Bordet igen.
Har ingen väntelista och en plats kvar att fylla så är det intressant så hör av dig till mig på 08-6400882
Du kan ju ringa för att ställa dig på väntelistan om ni är fler än en också så klart.
Vet nu av erfarenhet att man är snabb på att boka utan att riktigt kolla av kalendern för platserna är så eftertraktade..
Så chansen att få plats är stor.
Men det var väl det, boka nu din helgmat samt kolla in våra cateringmenyer.
Vi har också en meny med bara varmrätter och förrätter men inser att hemsidans beställningsformulär är lång nog.
Så maila mig om du är intresserad så mailar jag dig;)
Ha nu en härlig helg, det ska jag ha.
Drar ner till Plåten och hoppas intensivt att tjälen i marken gett med sig för göta petter vad växter/blommor som ska ner i marken.
Och framförallt bygga altan som står på agendan.
Men det kommer ett brev nästa också bara jag får någon täckning i skogen.
Trevlig helg!
Kram Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882