Då var det dags igen…

26th oktober 2017

Hej igen!

En lite trött Pernilla här… Jösses brukar inte vara så här trött men vi hade ett ”Öppet bord” igår. Tänker lite på nästa månad när vi ska ha 2 bord efter varandra.. Den 22/11 är det tokfullt men det finns ett par platser kvar den 23/11 men det är då ett litet ”Specialbord”… Gå in på länken så ser du vad det innebär och boka! Fick just några avbokningar då för jag rörde ju till det totalt med datumen i förra mailet. Ledsen för det.. 
Öppna bordetspecial
Fast man är lite småtrött idag väger det upp alla dagar i veckan för dessa ”Öppna bord” är så himla roliga! 

Denna vecka har jag som vanligt galet mycket mat.. I skaldjursväg fortsätter jag med finfin krabba för 240:- kg, stora havskräftor för 498:-, några svenska humrar för 998:- kg, irländska humrar för 598:-kg och så dom Canadensiska för 250:- stycket. Räkorna från Smögen kostar 33:- hg. Massor av goda tillbehör finns det också. 

Ullis håller i detta nu på att göra ett torskryggspaket som kommer fyllas med haricots verte, morot, kronärtskocka & fänkål samt ett svampsmör. In med hela härligheten i ugnen på 200 grader i en 20 minuter. 149:- per portion kostar fisken. Fiskdisken  fylls på å det grövsta i morgon för er som inte är sugen på torskpaket. Det ska nog jag spisa till helgen! Eller nej, ska ju sitta med tjejerna och skaldjursfrossa i butiken på lördag. Stackars stackars mig 😉
Mäh vi måste ju ha något i glaset i helgen också!
Till torskryggen tänkte jag tjata vidare om dom vita bourgognerna, kanske så att jag snöat in just dom vinerna nu men det är så himla bra.. Passar även ypperligt till dom olika vitmögelostarna som jag tipsar om längre ner i mailet…
Cuvée des visitandines patriarche med artikelnummer 71159 och kostar 109:- kör vi på denna vecka tycker jag.

Connie ska göra Smörrebröd till helgen igen, det blir med varmrökt lax och västerbottenostkräm, skagenröra med pepparrot samt rostbiff med curryremoulade. 35:- stycket kostar dom. Perfekt när man kommer hem trött på fredagskvällen.

Det ska även göras en drös med goda desserter till helgen. Cheesecake med en botten på choklad & chili. Avbakta i små springformar och skulle säga att dom är lagom för 2 personer.
Det finns även goda Petit Fourer som vi har gjort till gårdagens ”Öppna bord” . En sort med vitchoklad, rödbetor & rosmarin. En sort som är som chokladbollar men med brynt smör. Vääääldigt god… Det är dom du ser på bilden bredvid. Kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor finns det precis som vanligt.

Glömde ju bort att det finns lammstekar, entrecoter också till helgen. Framåt nästa vecka ska det bli kroppkakor också men då är det verkligen läge att ringa och lägga undan… 
Det gäller även blodpuddingen.. och kanske inte räkna med att det blir klart först i slutet av nästa vecka.

Har lite extragodsaker i ostdisken till helgen, fått hem Sivans Billingeost. Lika fantastisk som vanligt. 320:- kg kostar den. 
Små Deliceostar för 45:- st och är en krämig vitmögel som påminner om Brillat Savarin. 
Saint Felicien i små terrakottakrus, även det en vitmögel för 75:- pix. Även små trevliga tryffelostar för 59:-, inget jag hunnit pröva än men allt med tryffel funkar i Pernillas värld… 
Och som sagt till vit mögelostar passar ju den vita bourgognen ypperligt! Kleta på lite ost på vårt hembakta frukt & nötbröd så kan man bara luta sig tillbaka i soffan. 

Nä nu får det räcka, gå som sagt in på sidan och kolla om ”specialbordet” och tipsa. Tror det kan bli riktigt skoj! 
Kolla även gärna in sociala medier såsom Facebook för bilder från gårdagen. 
Ring om du vill att jag ska lägga undan något!

/Pernilla på Hammarströms 

08-6400882