Då börjar det dra ihop sig mot helg igen…

1st juni 2022

Halloj gott folk!

Då börjar det dra ihop sig till helg igen. 
Ja jag vet men min helg börjar alltid tidigt och fortsätter till måndag för jag är ju som oftast ledig på måndagar. 
Nu på måndag kan man kanske säga att jag är ”dubbel-ledig” pga Nationaldagen då vi håller stängt. 
Annars brötar vi på som vanligt men ska kanske nämna att det är Stockholm maraton på lördag så att ta bilen hit på lördag är en direkt dålig idé… 
Och nä, jag ska inte springa om du undrade.. 
Ska däremot äntligen masa mig iväg på teater i helgen, som jag längtat! 
Stadsteatern Min Morbror Janne som ska vara väldigt bra. 
Ny variant av Onkel Vanja men om jag ska vara ärlig är jag dålig på att se kopplingarna till de gamla klassikerna.  

Annars ska jag väl äta i sedvanlig ordning… 
Det är jag bra på i alla fall!
Börjar kanske med ramslöksgratinerade havskräftor 5 hg för 350:- pix. 
Eller varma skaldjur är jag dålig på att äta så det hoppar jag över men vet att ni är många som älskar det.. 
Håller mig till ”vanliga” som denna vecka kostar 550:- kg. 
Dom som kom i dag var superfina, stora och härliga!
Vad jag däremot kommer satsa på är helgkassen med torskrygg som serveras med grönsparris, hollandiasesås och svensk färsk potatis. 
Klassiker som är så gott. 
Jonas har långbakat en grissida som ser magisk ut som han kommer servera med en gratäng på potatis & vårlök samt ett ramslökssmör. 
165:- pp kostar varmrätterna. 
Tove ska köra en bakad choklad & körsbärskaka med en frosting på mascarpone & vanilj. 
Serveras i glas och kostar 75:- 

Smörrebröden den här veckan innehåller 
Gravad lax med västerbottenostkräm & picklad rädisa
Parmaskinka med örtfärskostkräm 
Dagens ost med hemkokt marmelad på frukt & nötbröd 
3 st 150:- 

Vill du laga mat själv har jag fin odlad piggvar från Danmark för 398:- kg. 
Bakas lättast i ugn i 100 grader och en timme per kilo. 
Räkna ett kilo för 2 personer. 
Jag har äntligen fått hem abborre, som vi längtat!
Svårslaget med smörstekt abborre. 
189:- kg hel och 495:- för den fileade. 
Fick även hem superfin rödspätta i dag, kommer mer till helgen för 398:- kg. 
Sista laddningen blodpudding innan midsommar är klar framåt helgen. 

På tal om midsommar har vi skrivit en ny midsommarmeny som man bokar via just midsommarformuläret. 
Där finns även all annan midsommarmat men ska lämna en brasklapp om vissa ändringar.. 
Inga större ändringar borde det bli men var tvungen att få ut formuläret för många som vill börja planera.. 
I min värld är det en evighet tills dess men är visst inte mer än typ tre veckor va? 
Tiden går fort när man har roligt och här går den fort i alla fall som vi brukar säga..
Butiken kommer vara hårt uppbullad med så mycket mer än vad vi klurat ut än men håll koll på Facebook och Instagram där det uppdateras hela tiden. 
Ha nu en grym helg, det ska jag ha. 

I kväll ska vi käka Pekinganka på China på Ringvägen. 
Har du varit där? Ska visst vara superbra, vi får väl se. 
Kommer säkert en recension i nästa vecka;)