Champagne & skaldjur!

6th april 2017

Halloj!
Ska vi inte fira lite att våren är här? Jag känner åtminstone för det!
Häromdagen var jag på Folli på Erstagatan och började med ett glas bubbelvin. Fick Pierre Peters i glaset och då en Cuvée de Réserve gjord på Chardonnay. För er som inte upptäckt detta vin så är det hög tid! Artikelnummer 7350 och kostar 349:- på bolaget.
Så denna vecka har vi vänt lite på steken och utgår från vad vi har i glaset! Och jag tycker vi kör bubbel rakt igenom eller vad tycker du?

Bra pris på havskräftor för 389:- kg, läge att boka. Irländsk hummer för 798:- kg samt rackarna från Canada för 310:- stycket.
Just nu kommer räkorna kosta 38:- hg men ska se om vi får tag på något bättre alternativ för att kunna ta en bra kilopris men det får vi höras om. Ring ner tidigt i morgon så kan jag ge besked.
Och vad gör sig inte toppen i glaset nu om inte Pierre Peters? 😉
Fortsätter med vit sparris från Tyskland AAA för 37:- hg, Ullis har slagit en ny laddning med Hollandaise.
Kanske toppa sparrisen med forellrom som denna helg kostar 98:- hg mot ordinarie 140:-. Mer bubbel!

Och till varmrätt har jag kanonpris på färsk abborre för 99:-kg  hel samt 295:- för filén.
Smörstek fisken i massor av smör, fega inte här. Servera med vår nykokta ostronsås och även där toppa med forellrom. Koka nypotatis till och servera med mer bubbel!
Som sagt, köp en flaska till helgen och servera rakt igenom! 🙂
Je like!
Ska på tjejmiddag i helgen och vet inte vad som bjuds men ”torrdricka” bubbelvin är en av mina bästa grenar så det blir nog att jag tar med en flaska.

Mer skrei får vi till helgen, börjar kanske gå mot sitt slut för den här gången så passa på. 320:- kg för ryggen och har även kinder hemma. Det måste du bara servera till!

I köttkylen kommer det komma en hängmörad skotsk biff som häng på benet i 2 veckor. 598:- kg.
Kalventrecote, ekokyckling samt kroppkakor & blodpudding finns det också.
Vill du ha lammstekar från Vällnäs gård är det läge att höra av sig.
Inser att jag har förbokat lite färre än i fjol och det tog slut men  nu är det lite sent att få tag på mer..

Sivans ostar kom just hem, påskostarna för 298:- som är en fet,mild godsak som gör sig perfekt på påskbordet. Du som köpt julostarna vet vad jag menar, samma typ av ost. Missa inte hennes Svecia, klart en av mina favoritostar! Mer blåmögel har det kommit också, många som saknat den.
Fått en stor laddning av Baskiska får/getostar. 3 olika sorter så bara att komma förbi och prova fram din favorit!

Connie håller på och gör en rabarbertriflé med smulad mazarin till helgens dessert….

Annars är mest påskpyssel för glatta livet här, sillarna & strömmingarna börjar så smått bli klara. Laxarna gravas för fullt och borde vara klara till måndag. Då menar jag de mindre sidorna som vi kommer sälja för 350:- kg mot ordinarie 580:-.

Nä det får allt räcka för nu och som vanligt är det bra om du hör av dig för att försäkra dig om att få!

08-6400882 ringer du då.
Så kvista i väg till bolaget och ta en helg med massor av bubblor och fira våren. Man kan ge sig på att det i helgen det kommer snöa på lördag för jag ska ha gårdstädning. Men det kanske går lättare med lite bubblor i knäna?

Kram säger Pernilla på Hammarström