Buda hem ett julbord! Utropspris 1:-

13th december 2023

Hej go vänner!

Allt väl? 
Här är det som vanligt, fullt sjå… 
Jag har precis lagt ut det årliga julbordet som oavkortat går till Musikhjälpen Tradera. 
Buda och kom och hämta ditt julbord (om du vinner dvs) den 23/12. 

Vi har just bestämt att vi kommer ha lastbilen utanför butiken både den 22 & 23 december för upphämting av förbeställda varor.
Ellton och hans vän kunna leverera din julmat den 22 eller 23 december. 
Vi har satt ett pris på 200:- i innerstan eller 400:- utomsocknes. Bor ni rackarns långt bort får vi ha en dialog.. 
Har du redan bokat din mat och vill ha det budat, ring mig på 08-6400882

Ska även tipsa om våra presentkort, en ypperlig julklapp där du själv bestämmer värdet. 

Det börjar bli hög tid att boka din julmat, kommer snart stänga ner för upphämtning den 23/12. 
Ska även tillägga att den 23/12 stänger vi kl 16, öppnar 10 som vanligt. 
Det går bra att fortsätta boka men vill du hämta just den 23:e börjar det blir dags att använda formuläret. 
Ett annat stalltips är ju att komma och handla i god tid i butiken. 
Allt håller sig väl för vad man inte ska glömma bort är ju att grava & lägga in är ju gamla konserveringsmetoder.. 

Alla ostar från Sivans har kommit hem nu också, likaså allt julgodis. 
Vet inte om jag behöver tjata mer om julen för tycker jag tjatat nog. 
Boka din mat i god tid, handla i god tid och var snälla mot varandra under julen är väl det jag har att säga.. 
En sista sak är väl att öppetiderna är följande 10-18 fram till torsdag, fredag 10-18.30 och den 23/12 10-16 (sharp för sen drar jag till Plåten för att vara på gång igen den 27/12. 
Då blir det fokus på nyår, nyårsmenyn med vinförslag ligger uppe på hemsidan. 
Även där är det bra att boka igod tid, dessvärre är det inte så att priserna på skaldjur ligger uppe för inte fått något spikat ännu. 
Gäller även skaldjur till jul men bra att boka.. 

Nu ska jag försöka fokusera på vad vi har denna vecka… 
Många av er vill börja grava er egna lax/strömming i helgen så det har jag bullat upp med rejält i helgen. 
550:- för laxen och 149:- för strömmingsfilén. 
Urvattnad sill finns också om du vill lägga in.. 

Förra veckan la jag ut våra jultallrikar på vår Instagram & Facebook och blev sen nedringd av folk som ville ha det.. 
Så tänkte att det får vi göra till helgen. 
Pga högt tryck kommer jag bara ha dom på fredag så länge lagret räcker. 
Och som vanligt, boka på formuläret. 
Kajsa har gjort superfina Biff A La Lindström med kapris & rödbetor. 
135:- stycket och finns även persiljesmör att servera till. 
Det står en krämig kalvgryta på spisen som är smaksatt med grönpeppar & cognac. 390:- kg och finns potatis att koka till. 
Kör även en ny laddning av vår klassiska fiskgryta med aioli samt så ska vi baka saffransbaguetter till det 195:- pp

Dessert blir en mintchokladtårta med frosting för 75:- biten. 

Smörrebröden uteblir den här veckan, det får räcka med landgångar tycker jag. 

För er som äter lutfisk har jag det hemma. 170:- kg och beräkna 5 hg per portion. 
Finns bechamel att servera till. 

Jag har fina rödspättafiléer till helgen,mycket godare än lutfisk;) 
Dubbelpanera och fritera eller stek i rikligt med smör. 
Servera med vår curryremoulade och potatispuré. 
Enkelt och gott. 
360:- kg kostar rödspättan. 

Vet inte om jag har något mer att komma med och nästa vecka kommer jag inte ha tid att maila er så med det säger jag God jul!
Ha en fantastisk jul önskar vi alla här på Hammarströms 
Ring mig om det är några oklarheter om formuläret eller om du tycker det är svårt att beräkna din beställning inför jul. 
08-6400882 
Kram Pernilla på Hammarströms