
Blir bara mer och mer varor, snart börjar vi väl sälja skor också…
29th januari 2025Hej go vänner!
Det vankas snart helg igen, det gör mig ingenting.
Med den här farten är det snart midsommar.
Hoppas det tar ett lite tag än för jag måste hinna bygga klart min lada på Plåten i vår.
Officiellt är det en lada men kommer nog verka mer som svart-klubb.
Tycker det är rimligt att starta svartklubb året man fyller 50 eller hur?
Men skvallra inte om det nu men måste ju ha festlokal när jag fyller år.
50 bast, fattar inte vad som hände.
Fast vi har ju stått här och trampat i 19 år så någonstans borde ju det märkas också.
Det som märks är att vi snart växer ur lokalen..
Börjar bli alldeles för mycket käk i butiken.
Ta den här veckan till exempel, fiskdisken är knökfull med skrei i olika slag men även fått in skreitungor den här veckan
Passa på för det är det ganska ont om hur det nu kan vara det med all skreitorsk som finns.
Rygg, filé och slag samt hel fisk finns det.
Klicka på länken för alla priser, nästan lättast så.
Odlad superfin rödingfilé för 350:- (ord 650:-) och till det har Ullis kokat en sås på ruccola & parmesan som du ska värma till.
Har vongolemusslor till kanonpris den här veckan 298:- (ord 420:-) läge att boka för finns inte hur mycket som helst.
Abborrfilé för 498:- och gösfilé för 450:- båda dessa fiskar är också odlade.
Ny laddning med den landodlade laxen som jag äntligen prövat.
Kanonfin, inte lika fast i köttet men smaken var precis lika bra som all annan lax vi jobbar med.
Det kommer stora havskräftor i morgon, 5/8 st på ett kilo av de norska 990:- kg(ord 1200:-)
Lite svensk hummer för 990:-
De svenska kräftorna kommer nog ligga strax under 700:- isch.
Lite Gillardeauostron kommer det för 40:- st.
Räkorna under 50:- hg tror jag det blir..
På tal om skaldjur har det börjat ramla in förfrågningar inför Alla-Hjärtansdag..
Detta dravel som jag aldrig förstått mig på.
Min man säger att byrån i hallen är mer romantisk än jag..
Stackarn, han har det inte lätt..
Men för er som är lite mer vettiga än jag och visar er partner omtanke och kärlek så provlagade vi menyn igår.
Provlaga är oftast för fegisar men jag ville ha bilder till sociala medier där du kan se resultatet.
Hur som helst börjar menyn med vår populära skagenröra för att köra en ”Hummer Amore” (kom igen du hör ju…)
Orginalrätten är med scampi men vi kommer köra med hummer.
Hummerkött som vi flamberar med fänkål, lök,vitlök, paprika & tomat för att vända upp med bechamel, äggula & massor av parmesan som sen ska värmas i ugnen.
Serveras med vårt hembakade bröd.
Bilden här bredvid är Hummer Amore..
Avslutningsvis en dessert på hallon/vitchoklad/passionsfrukt på mandelbotten.
320:- per person och gäller då endast 13/14/15 februari men toppen om du förbokar.
Jag hinner jobba lite på min obefintliga romantiska sida innan dess men kommer jag hem med blommor eller Hummer Amore tror nog L jag varit otrogen…
Sassa på InBloom kommer ha extraöppet men gå in och köp era blommor där. Alltså blomsterbutiken tvärsövergatan för er nytillkomna läsare..
Tror det är läge att boka även där, jag vet att hon kommer ha fokus på vallmo och anemoner den helgen också.
Nä nog om den lökiga dagen och fokus på helgen igen..
Tänkte köra ett husmanskost-race i helgen.
Det är så mycket bättre än Hummer Amore om du frågar mig..
Biff A La Lindström för 85:- st.
Kålpudding för 35:- hg.
Blodpudding för 30:- pp
Kroppkakor för 60:- pp.
Laxpudding med citronsmör för 120:-(160:-)
Sillbullar med korintsås för 65:- pp.
Helgkassens varmrätter blir friterad skreirygg som serveras med curryremoulade, grillad citron och potatispuré.
Det åt vi i helgen, så gott!
Eller finns nog inget som är friterat och inte gott..
Boeuf Bourguignon med bacon, smålök och champinjoner serveras med potatispuré blir det också.
195:- pp.
Förrätt i helgen blir en krämig skaldjurssoppa med cognac & grädde för 69:- hg.
Vi ska även göra en tartar på tonfisk med sticklök, chili, gurka och koriander 85:- hg.
Dessert blir en ostkaka (Ullis var missnöjd med utseendet så rear ut dom men jag lovar smaken var grym) serveras med körsbärskompott och grädde. 85:- och lagom för 2.
Passa på och bunkra upp, helgen är lång.
Kan vara en av mina favoriter i dessertväg.
Det kommer även bli en uppvispad vaniljpannacotta med apelsinsallad för 75:- st.
Smörrebröd blir också klassiskt så det förslår eller i alla fall den stekta inlagda strömmingen med picklad rödlök
Rostbiff med curryremoulade och rostad lök.
Sista smörrebrödet blir en krämig mögelost med sötbacon.
Inte så klassiskt men väldigt gott.
Måste du pröva.
3 sorter för 165:-
Nä det får allt räcka så här, mycket mat som det är på det här mailet.
Och då har jag inte ens nämnt all ost som kommer från Möllans ost på fredag och köttdisken som vi kommer maxa även den här veckan.
Ring och boka din mat eller beställ via formuläret.
Trevlig helg önskar Pernilla på Hammarströms fisk
08-6400882