Billig gös med goa tillbehör

17th november 2016

Jaha ja Pernilla har tagit med sig mannen och dragit till Manchester.
Så nu ska tydligen jag skriva nyhetsbrev ….
Inget är som det brukar vara.

Förra veckan kom det inget brev alls, som många noterade… Och ringde oroligt och undrade om dom ramlat bort från listan.
Även om jag börjar hämta mig efter en helt galen helg på vin och matmässan. Har sällan jobbat så hårt, och då har man ju ändå vart med ett tag…
Så nu är det bara att tagga till och hitta ett riktigt bra helgtips…
Har hittat Gös från hjälmaren till bra pris , det var ju ganska länge sedan.

Tänkte både filéa och ta ur den uppifrån, så den urtagna kan du kan fylla den med godsaker. Tex. Blanda örter sardeller smör och färskrivet ströbröd. Stek i ugnen på 180 grader i ca 20 min servera med pressadpotatis och en kall citron/vitlökssås.
Urtagen 250kr/kg  (ord.380 kr) filerna 299kr/kg (ord. 410kr)
Servera en  Bourgogne Blanc Kimmeridgien nr. 5515 109kr

Filéerna mjölar du och steker bäst servera med parmesansås och tex vår Martellipasta smaksatt med
soltorkad tomat eller pesto.
Till detta dricker vi Saint Clair Pinot Noir nr..16015  kostar 119kr , funkar finfint även charken.

Vi har även nystekta havets Wallenbergare på lösvikt.
Calle ska göra ny blodpudding idag så den kommer finnas i butiken från imorgon.
Har ni tur blir det även kroppkakor så håll tummarna ni som väntar 🙂

Det börjar dra ihop sig till slutspurt på krabban får lite till denna helg sen är det nog slut.
Havskräftor ser det tyvärr inte ut som om vi kommer att hitta till vettigt pris, letar fortfarande.
Räkor kommer såklart och kostar 29kr/hg.
Annie kommer att koka hummer irländsk (749kr/kg) och canada (250kr/st).

Cornelia ska lägga charktallrikar och göra bohusbakelser som passar lika bra som förrätt , drinktilltugg eller vickning.

Till dessert ska hon göra svartvinbärsmousse med smörstekt havregryn och rostade hasselnötter för 45kr styck.

Har även fyllt upp ostkylen med massor med härliga ostar ( bla. den härliga baskiska ko/getosten Itchiby..) samt kokat marmelad. Nathalia har även gjort supergott fröknäcke ( glutenfritt) .

Jag lovar att nästa vecka så kommer ett mera ”vanligt ” veckobrev då Pernilla är tillbaka.

Men glöm inte att vi som är kvar är grymma på goa grejer så maten är lika härlig som vanligt…
Ja ödmjukheten har vi gemensamt jag och Pernilla

Trevlig helg alla härliga följare // Ullis