Asiatiska råbiffar,skrei och havskräftor till helgen

31st januari 2019

Hej du!
Än en gång slås jag av vilket fantastiskt matland Sverige är. 
Eller norden, det pratas just nu om ”The Nordic takeover”
Igår tog vi silver i Bocuse d´or, Danmark knep första platsen och Norge kom trea. 
Inte konstigt att man bli inspirerad när man går ut och äter i Stockholm. 
Rättfärdigar mitt ”Äta-ute-konto” ganska hårt men har ju faktiskt nytta av det i butiken. 
Tänk dom stackarna som inte gillar mat.. 
Det vet jag dock att du gör så nu kör vi;) 

Ullis har gjort ett paket på skreirygg som är toppat med en concassé på tomater, vitlök, oliver och basilika.  2 portioner för 298:-
Bort med locket och in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. 
Servera vår rostade aioli för 35:- samt en låda med stekt broccoli toppat med riven parmesanost. 45:- st. 
Drick en Bourgogne Cuvée Prestige med artikelnummer 5362 för 118:-. 

Finns givetvis skrei i fiskdisken också. Rygg,filé,hel eller slag. 
Kanske även lite kinder till helgen. 
Klicka på ordet skrei så får du mer information vad egentligen skrei innebär. 
Vad jag kan säga är att det är den absolut bästa fisken just nu. 
Stefan har gjort en citronrisotto om du vill göra det lite småenkelt för dig. 
Annars kommer det även en drös fiskar från Smögen i morgon. 
Inget speciellt dock till bra pris.. 
Dom färska räkorna kostar 39:- hg. 
Stora havskräftor för 498:- och mellanstorleken 440:-. 
Canadahummer för 320:- st. 

Det blir inga lobsterbuns den här veckan, ni måste ju för guds skull äta något annat! 
Kul att det blev en sån succé!
Hoppas helgens asiatiska råbiff går hem också? 
Serveras med srichachamajonnäs & picklad rödlök för 75:- st. 
Kanske ett tips att boka.. 
Kloster Eberbach med artikelnummer 5810 för 109:- passar fint till

På spisen puttrar det en krämig skaldjurssoppa för 390:- kg. 
Tove har bakat smördegspinnar med parmesan & harissa att servera till. 
I glaset tar vi en Cotes du Rhone blanc med artikelnummer 71947 för 119:-

Smörrebrödssorterna denna vecka blir Oxbringa ”Reuben” dvs toppat med surkål/senap & majonnäs. 
Skaldjur med färskost och stenbitsrom samt Brillat Savarin med broccoli & saltrostade mandlar. 
Lite spännande sorter denna vecka får jag allt säga!
3 st för 130:-, enkelt till fredagens På spåret. 

Ingen blodpudding eller kroppisar denna vecka men en oxfilésauté med svamp och dijonsenap för 220:- för 2 portioner. 
Det finns även färdigt potatispuré att köpa till. 
Entrecoté för 598:- kg samt rödvinsås. 
Köttbullar i gräddsås, bara att värma i endera kastrull eller sous viden. 

Brödhyllan kommer fyllas med en foccacia smaksatt med smörstekt lök. 
”vanlig” foccacia med olivolja & flingsalt, surdegsbaguetter, frukt & nötbröd och mumsbröd finns det också. 

Tove har gjort en chokladpudding som är toppat med romkokta plommon och vispgrädde… 
Gissa om det var gott? 
Jag har snöat in på mörk rom just nu.
L köpte en flaska Diplomatico till mig häromveckan. 
Han var inte hemma i måndagskväll så jag tänkte ta mig ett litet glas. 
Innan jag visste ordet av hade jag druckit 3 små glas.. 
Farligt! 
Ska nämna att Handpicked som har agenturen för Diplomatico har provning  den 26 februari på Bondegatan.. 
Mig hittar du där, häng på vettja!
Länk till provningarna, det var massa olika datum om du inte kan den 26:e

Det var väl ungefär vad jag hade att komma med den här veckan. 
Hörs igen på måndag!
Kram Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882