Äntligen kommer jag fatta mig kort..

25th oktober 2022

Hej!

När du läser det här sitter jag förmodligen i en varm tunna med ett glas vin i handen på Ästad Vingård dit jag rymt för ett par dagar. 
Så när det här skrivs är det tisdag och med det har jag ingen som helst aning om någonting inför helgen..
Vad det nu skulle göra för skillnad till en vanlig torsdag för jag har knappt bättre koll då.. 

Lite vet jag dock och det är att Ullis ska koka en krämig räksoppa med cognac till helgen. 
Så kul med samtalen jag fick i lördags från er som köpt soppan och var supernöjda. 
Dessvärre har vi just nu inte mer  havskräftsskal  så nu fick det bli räksoppa den här helgen.
59:- hg och kanske blir det briocher till, vi får se.

Varmrätt kommer det blir en frikassé med torskrygg/ hälleflundra och blåmusslor i en krämig gräddig sås smaksatt med ostron. 
Det är galet gott att smaksätta såser med riktiga ostron. 
175:- per person kostar helgens varmrätt.

Blir även en ”plain” ostronsås att köpa för att servera till din helgfisk. 
Och vad det då blir har jag ingen aning om men ring ner och kolla om det blir något extrakul inför helgen. 
Får man ju hoppas.. 

Krabborna kommer i morgon och jag hoppas innerligt att dom är bättre än förra veckan men om du ringer och bokar lägger vi så klart undan den finaste till dig! 
Ring på 08-6400882 

Vi har börjat fila lite på nyårsmenyn och annat gott inför julen. 
Prövade just en ny krämig sill med ägg, kokt potatis, rödlök. 
Blev supergod, ovanligt att vi prövar innan för vi brukar ju mest tala om att det blir men provlagar ju aldrig. 
Vi har kanske börjat fega;) 
För att du också ska få testa kommer vi ha den röran på ett av smörrebröden i helgen. 
Sen har jag gjort köttbullar precis hela dagen i dag så tänkte kanske servera köttbullar med rödbetssallad på det andra smörrebrödet och som vanligt blir det ost och marmelad på frukt & nötbröd. 
3 st för 150:_ 

Verkar som om vi börjar få feeling för jul..
Kanske för att ni börjat beställa era julbord så vi inte har något val;) 
Annie har gjort en laddning med Janssons frestelse och om du inte prövat hennes Janssons har du verkligen något att se framemot. 
Grädde i massor, anjovis och krispig potatis överst.. 
Har jag ätit många gånger genom åren till lunch med en knäckemacka. 
Så gott. 
Bäst att äta upp sig tänker jag för det blir en kall vinter och vi ska spara el så då är det bättre att lägga på sig lite extra. 
Smart va?
Klassisk Pernilla-logik..

Och bäst att jag stannar där för jag har inget mer att komma med utan ska hem och packa. 
Är tillbaka på måndag men jobbar bara ett par dagar för sen bär det av till Plåten.. 
Men hoppas på ett mer utförligt brev nästa vecka men ska även tillägga att det är röd dag på lördag den 5 november och vi håller stängt då. 
Mer om det i nästa vecka!
Ha det gött, det ska jag ha!

Kram Pernilla som inte nås på 08-6400882 men förhoppningsvis svarar någon annan.