Äntligen har skreien kommit!

19th januari 2017

Halloj go vänner!
Har ni det bra i halkan?
Ska kanske ge sig snart, jag längtar efter vår kanske en smula naivt..
Ja den här helgen blir det till att äta igen, äta och ett besök på Berwaldhallen och se Hilary Hahn. Aldrig ränt så mycket på Berwaldhallen som sista året men insett att det är väldigt mycket skoj där.. Börjar kanske bli gammal då jag byter ut Bob Hund mot klassiskt…
Får väl se vilka bekanta ansikten jag träffar i afton, brukar alltid träffa någon av er där! 🙂

Men vad ska vi äta då? Som sagt, skreien kommer under dagen. För er som inte är helt bekant med den torskfisken bifogar jag en länk här som du kan läsa. Min absoluta favoritfisk och finns en uppsjö (fick jag till det) just nu och ett par månader framöver.

http://www.norskfisk.se/Artiklar/Sverige/Skrei

Vi kommer ha diverse såser att servera till torsken, hollandaise, vitvinsås,rödvinsås. Jättefin pepparrot om du vill köra med klassikern skirat smör & pepparrot.
Hel kostar fisken 249:- och i ryggform 520:-.
Kanske pröva någon av Leitz olika rieslingviner till torsken? Du får kolla själv lite beroende på vad du ska göra till fisken. Jag har hans alkoholfria vin för er som dumt nog ska ligga lågt med alkoholen under januari.. Har aldrig fattat grejen med det.. 😉

Vi har även fina färska smögenräkor för 24:- hg och köper du ett kilo blir det 200:-.
Har även stora fina havskräftor för 549:- kg.
Det var många som frågade efter hummersoppa/skaldjursoppa förra helgen så just nu står det en skaldjurssoppa och puttrar på spisen. Det blir även briocher att servera till soppan.
Ullis ska åka skidor i Hammarbybacken i helgen och ska ha med sig soppa dit så hon håller också på och kokar en italiensk grönsakssoppa.

Under dagen ska det också göras en boeuf bourguignon med smålök, champinjoner & bacon. 40:- kostar boeufen.  Kommer även ha färdig potatispuré att servera till. Det ska jag bjuda på till varmrätt i helgen då jag ska ha middag. Utgick från vinförrådet och insåg att det var dags att dricka ur lite! (jag är inte lika sportig som Ullis så jag koncentrerar mig på vinet…
Jag tycker du ska dricka en Côtes du Rhône såsom Parallélle 45 med artikelnummer 22800 för 106:-

 

Jag behöver också lite hjälp att röja i ostdisken, har visst galet mycket ost hemma så jag rallar helt enkelt ut allt med 20% rabatt..
Sivans ostar, Hevre Monsostar, blå/vit/kittostar.. Rubbet helt enkelt!
Så snälla hjälp mig!
Till ostarna kanske vi ska ta ett glas portvin? Vad sägs om Churchill´s vintage bottle? Finns halvflaska för en hundring och artikelnumret är 8016.

Connie ska göra en dessert på vaniljkokta päron med karamellmousse och rostade valnötter..
Kommer så klart finnas kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor. Och för er som inte tröttnat på saffransskorporna finns det nu en ny laddning.. Många av er som frågat efter dom.

ja det var väl allt Pernilla hade att komma med men det räcker kanske?
Som vanligt ser jag att du ringer ner om du vill att jag ska lägga undan något.. Ring då på 08-6400882

Trevlig helg säger Pernilla