Äntligen är nyårsmenyn klar
7th december 2022Halloj gott folk!
Allt väl?
Blir ett tidigt mail i dag på lite gott och ont för har inget riktigt-riktigt bra helgtips än..
Vet bara att det verkar blir bra pris på färska räkor framåt helgen..
Sen har vi spikat helgkassarna så det är väl dom jag vill slå ett slag för.
Trodde inte vi skulle hinna med det denna vecka pga av mycket catering men det gjorde vi.
Kanske bra när vi har kniven mot strupen för vi är mer effektiva än någonsin..
Hela 3 varmrätter den här veckan & 2 förätter…
Så vi börjar med skaldjursbuns i brioche med picklad rödlök och dom kommer först på fredag ska tilläggas..
135:- st
Tonfisktartar med sticklök, avocado, sesam och chiliaioli i glas för 95:-
Ta en av varje och dela lite?
För att fortsätta med en musselgryta av det asiatiska hållet så håller vi oss där?
Jag har gjort den ovanligt stark, något mycket ovanligt för att vara mig för ingen större fan av stark mat..
Har kryddat den med chili, vitlök, kokosmjölk, citrongräs, grönsaker och toppat med koriander.
145:- pp
Men kanske inte bara ska hålla oss i Asien utan ska även göra en Boeuf Bourguignon med champinjoner, bacon och lök serveras som sig bör med potatispuré.
Och ett gott glas röpang men vintips hinns inte med så fråga på bolaget.
Drack i och för sig en god Pinot noir på det tillfälliga sortimentet…
Dessert blir en chokladmousse med amarettoinkokta björnbär i glas för 75:-
Smörrebröd den här veckan blir hemgjord lantpaté med cumberlandsås, cornichons
Kycklingcurryröra med rostad lök
Kallrökt lax med västerbottenostkräm
3 st 150:-
Kommer bulla upp med godsaker till advent igen så klart.
Vörtbröd, julostar, pepparkaksdeg.
Julskinka och hemgjord senap.
Kommer ta hem en rejäl laddning med strömming som jag precis som vanligt rekommenderar att köpa i god tid.
Ju närmare jul desto svårare att få tag i.
Även urvattnad sill kommer jag ladda upp med.
Bara att börja lägga in.
Ska även säga att Nyårsmenyn är klar, hittar du under fliken.
Nu har jag även uppdaterat den med vinförslagen som bästa Anna på Handpicked hjälpt mig med.
Har inga priser på skaldjur varken till jul eller nyår men är tacksam om du bokar så snart som möjligt.
Gäller ju även julmaten i övrigt.
Jag har inte satt något sista-datum för bokning av julmaten utan tar mig frihet att stänga ner när jag tycker att vi inte kommer hinna med mer.
Annan bra sak med att boka till den 22-23 är ju att du kan hämta upp din mat i lastbilen utanför och med det slipper trängas samt framförallt du är försäkrad att få just det du vill ha..
Vissa saker har ju en tendens att ta slut dessvärre..
Jag låter hård men inte meningen men blir bäst för alla.
Det var väl vad jag hade att komma med för nu.
Ska även säga att vi håller öppet som vanligt fram till jul.
Den 23/12 fram till 18.
Stängt juldagen, annandagen för att sen kicka igång igen den 27/12.
Hoppas vi ses i kväll på vernissage på Birkagatan 31 där Ed Finnell min vän ställer ut sina fotografier från hela Rock´n rolleran på 70-talet..
Boka din mat via formuläret eller ring på 08-6400882
Mvh Pernilla på Hammarströms fisk