Påsk hos oss på Hammarströms

29th mars 2023

Hej på er!

Ska kanske börja be er nytillkomna läsare om ursäkt.. 
Hoppas jag inte skrämde iväg er med detaljer om katten.. 
Lika bra att dra av plåstret med en gång så alla förstår att mina nyhetsbrev inte är som breven från Cervera… 
Och efter 17 år kommer dom inte bli bättre, tro mig.. 

I kväll är det dags för ”Öppna bordet” känns onekligen lite kallt men värmarna går för högtryck… 
Ska väl få till värmen, mycket vin så brukar det lira. 
Lika bra att släppa nästa datum när vi ändå är på G. 
Den 26 april är det dags igen. 
Hoppas på snäppet varmare än i dag men det vore väl själva tusan. 
Vill du komma och spisa skaldjur med nya härliga vänner på onsdagen den 26 april kl 18.30 så ringer du mig bums. 
08-6400882 ringer du, fråga efter mig Pernilla. 
1500:- så blir det en riktig skaldjursfrossa med tillhörande vin. 
Gun som håller i spakarna har även en liten vinprovning under tiden. 
Max 4 platser får man boka. 

Denna vecka kan vi ha räkfrossa för räkorna från Smögen kommer kosta endast 27:- hg. 
Havskräftorna 590:- kg, hummern 370:- st. 
Ostron för 23:- st. 
Vi har givetvis alla såser som tänkas behövas. Och det hembakade brödet likaså. 

Den tyska vita sparrisen har kommit, klar favorit hos mig!
Älskar ju mat som är i säsong. Och mat som man ”måste” dricka vin till.. 
Till sparrisen är det ju allt som oftast riesling som gäller… 
För 99:- pix får man tex Leth riesling med artikelnummer 2581 som är rackarns prisvärt. 
Hollandaisen har vi hunnit få till denna vecka.
En annan god grej att servera till är brynt smör och rostade hasselnötter samt bladspenat. 

Smörrebröden den här veckan är med en röra på rökt röding smaksatt med gräslök & äpple. 
Salami med en tapenade på soltorkade tomater. 
Samt dagens ost med hemkokt marmelad på frukt och nötbröd
3 st 150:- 

I fiskdisken kommer det koljafilé för 298:- kg, perfekt att koka/fritera eller bara steka. 
Har du en airfryer kan jag verkligen rekommendera att dubbelpanera fisken och köra den i fryern. 
Servera med vår romsås som vi kallar Skärgårdssås. 
Havskatt från Smögen 349:- som gör sig bäst stekt. 
Kanske med mangosalsan och chiliaioli?

Om du inte pallar att laga mat själv har vi olika matkassar att erbjuda. 
Dom där Hummerarancini”sarna” förra veckan tog ju slut i ett nafs så tänkte göra likadana friterade bollar men på havskräftor med chili & vitlök denna vecka som vi serverar till havskatt. 
Stekta grönsaker med lite asiatiska smaker och en chiliaioli att servera till. 175:- 
Drick PicPoul de Pinet Gérard Bertrand med artikelnummer 79175 för 119:- till. 
Allt är bara att värma för när det är varmt är det klart. 
Hepp! Lätt som en plätt.. 

Den andra varmrätten den här veckan blir en klassisk Biff Greta som är tärnat nötkött vänt i senap, äggulor och hackad gul lök. 
Serveras med stekt potatis samt en halvbakad tomat & rödlökssallad. 
Även den värms bara på i ugnen och varmt är det klart. 
Till det en Pinot Noir Tissot & Potel La Sixiéme Côte (be mig inte uttala vinet bara) för 119:-. 

Desserter den här veckan blir min mormor Ruts kardemummakaka som hon gjorde.
Tänkte servera med en rostad mandelgrädde för 75:-
Och drick något  sött och starkt till i ett litet fint tunt glas också som hon alltid gjorde.
Andra desserten blir en chokladfondant som du gräddar av i ugnen på 225 grader i ca 8-9 minuter. 
Till det får du lättvispad grädde. 85:- pix kostar den desserten. 

Vi får se hur det blir med nyhetsbrev i nästa vecka, förhoppningsvis hinner jag inte skicka något brev;) 
Men har väl inget direkt  nytt att komma med i nästa vecka för all mat står specat på fliken ”påsk” på hemsidan. 
Eller klicka på länken och boka din påskmat i god tid. 
Påskpåsen är ett rackarns bra tips, mat för 2 personer i 2 dagar eller bygga ihop till en buffé för 4. 
Sen kan man ju köpa till det man inte klarar sig utan på påskbordet, Sivans ostar är också en sak som är bra att förboka. 
Eller allt är bra att boka även om ambitionen är att allt ska finnas hela vägen fram till påskafton. 
Öppettiderna är som vanligt förutom långfredagen och annandagpåsk som vi håller stängt. 
10-18 på torsdag och påskafton 10-15. 

Så boka nu dina platser till Öppna bordet och din mat till påsk. 
Och OM vi inte hörs nästa vecka så ha en härlig påsk. 
08-6400882 ringer du så får du tag på mig, påskkärringen Pernilla. 
Eller maila tillbaka eller ännu hellre, använd dig av formuläret.