Då var det dags att fira igen!

30th september 2020

Hej! 
Allt väl? 
Jag är i firar-tagen! 
I år fyller vi 14 år (firade 14 år i fjol också för vi räknade fel;) ) och butiken fyller hela 99 år. 
Galet!
Vilka underbara år och vad mycket som har hänt under dessa år. 
Skulle kunna berätta hur länge som helst. 
Som när Ullis jagade hummertjyven som var 1.95 lång längs Östgötagatan. Som när syster Therese (som var med från början) skulle sälja Sutare till en kund.
”Du får nog ta två för fisken är  full med ben” och det gjorde han. Bra försäljningsknep eller? 
Ja vi är väldigt lika hon och jag… 
Som när älskade Michael Nykvist var i butiken och spelade in en snutt i dokumentären om honom själv. Efter det satt tanterna och smög runt butiken för att kunna få krama på honom. 
Som när XXX skulle hjälpa mig (mot betalning så klart) skriva nyhetsbrev för som hen sa ”Innehåller alla fel man kan göra”… 
Som när vi hade möte med en stor kolonialfirma för ett eventuellt  byte. När vi precis skulle skriva på kontraktet men ena killen vägrade fatta att det faktiskt var vi ”tjejer” som ägde butiken och  inte bara drev den i någon mans ställe.. Blev inget byte.. 
Som när vi skulle ha Pop-upbutik i Mood vid en jul… Jag stod där och kallsvettades och bara hängde medan jag visste hur dom slet uppe på söder..  Klappade ihop  popupen runt lucia. Många som vill vi ska öppna fler ställen men tror mer på att ha riktigt med tid för ett ställe och göra det bra än flera halvdant.
Som när vi precis skulle låsa upp dörrarna till ”Öppna Bordet” och telefonen ringde och en kund undrade lite försynt var hans festmat var? 
Visade sig att vi helt missat den beställningen och på 10 minuter fixade en cateringmeny för 45 personer som aldrig varit så nöjda och mätta för vi överkompenserade kanske lite?
Som när jag gjorde ett facebookinlägg om att Barack Obama varit i butiken vid ett stadsbesök och köpt en räkmacka… Jösses vilken snackis det blev fast det var ju kanske inte helt sant. Snälla Barack kom tillbaka, vet inte när jag saknat någon så mycket. Är rädd just nu för vad som sker på andra sidan.
Som när vi för 12 år sen fick idén om ”Öppna bordet” och faktiskt varit fullt varje gång. Var väldigt tidigt ute med ”Chef´s table” fast vi hade inte ett så snofsigt namn. 
Som när vi serverade ost i råttfällor på ”Öppna bordet” men vid serveringen av hästråbiff på V75bongar tyckte en kvinna att vi gått lite långt men hon erkände senare att det var gott;) 
Som när vi nu är nominerade till ”Årets matinspiratörer” på Dagligvarugalan. Besked den 8 oktober om hur det går… 
Ja jag kan berätta hur mycket som helst… 

Men ska kanske ge mig  där och låta dig klicka på formuläret där alla helgens godsaker står? 
Det finns superbra pris på svenskhummer, kanonfin krabba. 
Alla priser finns under formuläret..

Smörrebröden uteblir denna vecka till förmån till canapéer som vi både säljer men även bjuder på i butiken på fredag. Önskar jag kunde bjuda på ett glas bubbel också men vågar inte det… Krävs visst tillstånd till sånt sägs det?
Helgkasse med fisk & skaldjursgryta smaksatt med cognac och vårt vita bröd samt Högrevsbolognese med färsk pasta, parmesan och vitlöksbröd. 
Formuläret är fullproppat med mat och vi börjar vårt kalasande på fredag då vi också skänker en del av försäljningen till Project Playground. 
Något som vi brukar göra vid födelsedagar är att skänka del av dagskassan till någon organisation som vi tycker är extrabra! 

Som en liten födelsedagspresent kan du väl svischa en 50lapp till  123 307 8045 ?

Eller gå in på deras gåvoshop, finns så mycket fint som dom har i samarbete med Skultuna. 
Perfekta julklappar till nära och kära

Nu ska jag ta kväll men börja ladda hårt inför fredag och vårt kalasande.
Jag kanske börjar fira redan i morgon.. 
Tack än en gång för dessa fantastiska år säger jag, Pernilla som också pratar för Ullis

Vi nås från kl 8 i morgon på 08-6400882 

Ps på bilden är från vänster Ullis, undertecknad med permanent… Annie Aka Nisse som kokar alla dina skaldjur och varit med från början och även innan dess sen har vi kära syster yster Therese som numera är på Stockholms matmarknad dit du kan gå om du inte kommer till oss;)