Vilka är vi då?

Om Hammarströms Fisk

Vi som äger och driver butiken sedan snart 14 år är jag, Pernilla Gillberg & Ulrika ”Ullis” Högberg.

Vi lärde känna varandra för dryga 16 år sedan då jag hoppade in som extrapersonal på Ulla Winbladh där min vän Pelle Johansson var köksmästare och  behövde förstärkning i kallskänken.

Då basade Ullis hårt där sedan urminnes tider tillsammans med Nils-Emil Ahlin & Mats Öhrn.
Två av Sveriges viktigaste matkreatörer.

Så Ullis kommer främst från Ulla Winbladh och jag började min bana hos Erik LallerstedtBengt Wedholm så klassisk mat uppskattas hårt hos oss.

Det ena ledde till det andra och 2006 fick vi chansen att köpa butiken av mina föräldrar. Något av det roligaste som hänt i mitt liv.
Numer har vi utvecklat butiken rejält från fiskaffär med anor från 1921 till en komplett matbutik ..
Underbart att butiken hållit sig i snart hundra år, brukar säga att det är ett oerhört viktigt kulturarv vi förvaltar.

Allt som säljs i butiken gör vi själva, vi kokar skaldjur, bakar bröd, desserter, luncherna som blivit oerhört populära. Vi säljer ungefär 200 portioner lunch per dag.
Något som hela tiden också ökar är vår cateringverksamhet där vi försöker anpassa menyerna utifrån säsong. 
Allt från färdiga studentbufféer till julbord.

Alla sill/strömmingsinläggningar gör vi från grunden.  Vi gör även egen blodpudding, kroppkakor, korv och pastejer dessvärre är det mest tiden som hindrar oss förverkliga alla idéer vi har. Vi har tyvärr svårt att hinna med allt vi vill.
Med det sagt är att det inte bara är en fiskaffär idag utan även en del kött, flera sorters hembakat bröd samt  stor ostdisk.  Vi har bland annat Sivans fantastiska ostar.
Det finns nog allt du behöver till middagen skulle jag säga..
Och vi ska  inte glömma ”Öppna Bordet” som du kan läsa mer om under fliken som heter just ”Öppna Bordet”.
För tillfället ligger det lite på is pga av tidsbrist men plötsligt händer det;) 
Håll koll på mina förvirrade nyhetsbrev där det släpps datum för dom kvällssittningarna. 

 

Längre och mer uttömmande om hur allt gick till och om svårigheterna i början kan du läsa om i bloggen som jag försöker uppdatera så ofta jag kan..

Välkomna till oss på Östgötagatan 31. 

/Pernilla & Ullis

 

 

Meddelande: JavaScript krävs för detta innehåll.

 

var formDisplay = 1;

// Maybe initialize nfForms object
var nfForms = nfForms || [];

// Build Form Data
var form = [];
form.id = ’1’;
form.settings = {”objectType”:”Form Setting”,”editActive”:true,”title”:”Kontakta oss”,”key”:””,”created_at”:”2016-08-24 16:39:20″,”default_label_pos”:”above”,”_seq_num”:”3″,”conditions”:[],”show_title”:”1″,”clear_complete”:”1″,”hide_complete”:”1″,”wrapper_class”:””,”element_class”:””,”add_submit”:”1″,”logged_in”:””,”not_logged_in_msg”:””,”sub_limit_number”:””,”sub_limit_msg”:””,”calculations”:[],”formContentData”:[”namn”,”e-post”,”meddelande”,”skicka”],”container_styles_background-color”:””,”container_styles_border”:””,”container_styles_border-style”:””,”container_styles_border-color”:””,”container_styles_color”:””,”container_styles_height”:””,”container_styles_width”:””,”container_styles_font-size”:””,”container_styles_margin”:””,”container_styles_padding”:””,”container_styles_display”:””,”container_styles_float”:””,”container_styles_show_advanced_css”:”0″,”container_styles_advanced”:””,”title_styles_background-color”:””,”title_styles_border”:””,”title_styles_border-style”:””,”title_styles_border-color”:””,”title_styles_color”:””,”title_styles_height”:””,”title_styles_width”:””,”title_styles_font-size”:””,”title_styles_margin”:””,”title_styles_padding”:””,”title_styles_display”:””,”title_styles_float”:””,”title_styles_show_advanced_css”:”0″,”title_styles_advanced”:””,”row_styles_background-color”:””,”row_styles_border”:””,”row_styles_border-style”:””,”row_styles_border-color”:””,”row_styles_color”:””,”row_styles_height”:””,”row_styles_width”:””,”row_styles_font-size”:””,”row_styles_margin”:””,”row_styles_padding”:””,”row_styles_display”:””,”row_styles_show_advanced_css”:”0″,”row_styles_advanced”:””,”row-odd_styles_background-color”:””,”row-odd_styles_border”:””,”row-odd_styles_border-style”:””,”row-odd_styles_border-color”:””,”row-odd_styles_color”:””,”row-odd_styles_height”:””,”row-odd_styles_width”:””,”row-odd_styles_font-size”:””,”row-odd_styles_margin”:””,”row-odd_styles_padding”:””,”row-odd_styles_display”:””,”row-odd_styles_show_advanced_css”:”0″,”row-odd_styles_advanced”:””,”success-msg_styles_background-color”:””,”success-msg_styles_border”:””,”success-msg_styles_border-style”:””,”success-msg_styles_border-color”:””,”success-msg_styles_color”:””,”success-msg_styles_height”:””,”success-msg_styles_width”:””,”success-msg_styles_font-size”:””,”success-msg_styles_margin”:””,”success-msg_styles_padding”:””,”success-msg_styles_display”:””,”success-msg_styles_show_advanced_css”:”0″,”success-msg_styles_advanced”:””,”error_msg_styles_background-color”:””,”error_msg_styles_border”:””,”error_msg_styles_border-style”:””,”error_msg_styles_border-color”:””,”error_msg_styles_color”:””,”error_msg_styles_height”:””,”error_msg_styles_width”:””,”error_msg_styles_font-size”:””,”error_msg_styles_margin”:””,”error_msg_styles_padding”:””,”error_msg_styles_display”:””,”error_msg_styles_show_advanced_css”:”0″,”error_msg_styles_advanced”:””,”currency”:””,”currency_symbol”:”$”,”beforeForm”:””,”beforeFields”:””,”afterFields”:””,”afterForm”:””};

form.fields = [{”objectType”:”Field”,”objectDomain”:”fields”,”editActive”:false,”order”:1,”label”:”Namn”,”key”:”namn”,”type”:”textbox”,”created_at”:”2016-08-24 16:39:20″,”label_pos”:”above”,”required”:1,”placeholder”:””,”default”:””,”wrapper_class”:””,”element_class”:””,”container_class”:””,”input_limit”:””,”input_limit_type”:”characters”,”input_limit_msg”:”Character(s) left”,”manual_key”:””,”disable_input”:””,”admin_label”:””,”help_text”:””,”desc_text”:””,”disable_browser_autocomplete”:””,”mask”:””,”custom_mask”:””,”wrap_styles_background-color”:””,”wrap_styles_border”:””,”wrap_styles_border-style”:””,”wrap_styles_border-color”:””,”wrap_styles_color”:””,”wrap_styles_height”:””,”wrap_styles_width”:””,”wrap_styles_font-size”:””,”wrap_styles_margin”:””,”wrap_styles_padding”:””,”wrap_styles_display”:””,”wrap_styles_float”:””,”wrap_styles_show_advanced_css”:0,”wrap_styles_advanced”:””,”label_styles_background-color”:””,”label_styles_border”:””,”label_styles_border-style”:””,”label_styles_border-color”:””,”label_styles_color”:””,”label_styles_height”:””,”label_styles_width”:””,”label_styles_font-size”:””,”label_styles_margin”:””,”label_styles_padding”:””,”label_styles_display”:””,”label_styles_float”:””,”label_styles_show_advanced_css”:0,”label_styles_advanced”:””,”element_styles_background-color”:””,”element_styles_border”:””,”element_styles_border-style”:””,”element_styles_border-color”:””,”element_styles_color”:””,”element_styles_height”:””,”element_styles_width”:””,”element_styles_font-size”:””,”element_styles_margin”:””,”element_styles_padding”:””,”element_styles_display”:””,”element_styles_float”:””,”element_styles_show_advanced_css”:0,”element_styles_advanced”:””,”cellcid”:”c3277″,”id”:1,”beforeField”:””,”afterField”:””,”parentType”:”textbox”,”element_templates”:[”textbox”,”input”],”old_classname”:””,”wrap_template”:”wrap”},{”objectType”:”Field”,”objectDomain”:”fields”,”editActive”:false,”order”:2,”label”:”E-post”,”key”:”e-post”,”type”:”email”,”created_at”:”2016-08-24 16:39:20″,”label_pos”:”above”,”required”:1,”placeholder”:””,”default”:””,”wrapper_class”:””,”element_class”:””,”container_class”:””,”admin_label”:””,”help_text”:””,”desc_text”:””,”wrap_styles_background-color”:””,”wrap_styles_border”:””,”wrap_styles_border-style”:””,”wrap_styles_border-color”:””,”wrap_styles_color”:””,”wrap_styles_height”:””,”wrap_styles_width”:””,”wrap_styles_font-size”:””,”wrap_styles_margin”:””,”wrap_styles_padding”:””,”wrap_styles_display”:””,”wrap_styles_float”:””,”wrap_styles_show_advanced_css”:0,”wrap_styles_advanced”:””,”label_styles_background-color”:””,”label_styles_border”:””,”label_styles_border-style”:””,”label_styles_border-color”:””,”label_styles_color”:””,”label_styles_height”:””,”label_styles_width”:””,”label_styles_font-size”:””,”label_styles_margin”:””,”label_styles_padding”:””,”label_styles_display”:””,”label_styles_float”:””,”label_styles_show_advanced_css”:0,”label_styles_advanced”:””,”element_styles_background-color”:””,”element_styles_border”:””,”element_styles_border-style”:””,”element_styles_border-color”:””,”element_styles_color”:””,”element_styles_height”:””,”element_styles_width”:””,”element_styles_font-size”:””,”element_styles_margin”:””,”element_styles_padding”:””,”element_styles_display”:””,”element_styles_float”:””,”element_styles_show_advanced_css”:0,”element_styles_advanced”:””,”cellcid”:”c3281″,”id”:2,”beforeField”:””,”afterField”:””,”parentType”:”email”,”element_templates”:[”email”,”input”],”old_classname”:””,”wrap_template”:”wrap”},{”objectType”:”Field”,”objectDomain”:”fields”,”editActive”:false,”order”:3,”label”:”Meddelande”,”key”:”meddelande”,”type”:”textarea”,”created_at”:”2016-08-24 16:39:20″,”label_pos”:”above”,”required”:1,”placeholder”:””,”default”:””,”wrapper_class”:””,”element_class”:””,”container_class”:””,”input_limit”:””,”input_limit_type”:”characters”,”input_limit_msg”:”Character(s) left”,”manual_key”:””,”disable_input”:””,”admin_label”:””,”help_text”:””,”desc_text”:””,”disable_browser_autocomplete”:””,”textarea_rte”:””,”disable_rte_mobile”:””,”textarea_media”:””,”wrap_styles_background-color”:””,”wrap_styles_border”:””,”wrap_styles_border-style”:””,”wrap_styles_border-color”:””,”wrap_styles_color”:””,”wrap_styles_height”:””,”wrap_styles_width”:””,”wrap_styles_font-size”:””,”wrap_styles_margin”:””,”wrap_styles_padding”:””,”wrap_styles_display”:””,”wrap_styles_float”:””,”wrap_styles_show_advanced_css”:0,”wrap_styles_advanced”:””,”label_styles_background-color”:””,”label_styles_border”:””,”label_styles_border-style”:””,”label_styles_border-color”:””,”label_styles_color”:””,”label_styles_height”:””,”label_styles_width”:””,”label_styles_font-size”:””,”label_styles_margin”:””,”label_styles_padding”:””,”label_styles_display”:””,”label_styles_float”:””,”label_styles_show_advanced_css”:0,”label_styles_advanced”:””,”element_styles_background-color”:””,”element_styles_border”:””,”element_styles_border-style”:””,”element_styles_border-color”:””,”element_styles_color”:””,”element_styles_height”:””,”element_styles_width”:””,”element_styles_font-size”:””,”element_styles_margin”:””,”element_styles_padding”:””,”element_styles_display”:””,”element_styles_float”:””,”element_styles_show_advanced_css”:0,”element_styles_advanced”:””,”cellcid”:”c3284″,”id”:3,”beforeField”:””,”afterField”:””,”parentType”:”textarea”,”element_templates”:[”textarea”,”input”],”old_classname”:””,”wrap_template”:”wrap”},{”objectType”:”Field”,”objectDomain”:”fields”,”editActive”:false,”order”:5,”label”:”Skicka”,”key”:”skicka”,”type”:”submit”,”created_at”:”2016-08-24 16:39:20″,”processing_label”:”Skickar…”,”container_class”:””,”element_class”:””,”wrap_styles_background-color”:””,”wrap_styles_border”:””,”wrap_styles_border-style”:””,”wrap_styles_border-color”:””,”wrap_styles_color”:””,”wrap_styles_height”:””,”wrap_styles_width”:””,”wrap_styles_font-size”:””,”wrap_styles_margin”:””,”wrap_styles_padding”:””,”wrap_styles_display”:””,”wrap_styles_float”:””,”wrap_styles_show_advanced_css”:0,”wrap_styles_advanced”:””,”label_styles_background-color”:””,”label_styles_border”:””,”label_styles_border-style”:””,”label_styles_border-color”:””,”label_styles_color”:””,”label_styles_height”:””,”label_styles_width”:””,”label_styles_font-size”:””,”label_styles_margin”:””,”label_styles_padding”:””,”label_styles_display”:””,”label_styles_float”:””,”label_styles_show_advanced_css”:0,”label_styles_advanced”:””,”element_styles_background-color”:””,”element_styles_border”:””,”element_styles_border-style”:””,”element_styles_border-color”:””,”element_styles_color”:””,”element_styles_height”:””,”element_styles_width”:””,”element_styles_font-size”:””,”element_styles_margin”:””,”element_styles_padding”:””,”element_styles_display”:””,”element_styles_float”:””,”element_styles_show_advanced_css”:0,”element_styles_advanced”:””,”submit_element_hover_styles_background-color”:””,”submit_element_hover_styles_border”:””,”submit_element_hover_styles_border-style”:””,”submit_element_hover_styles_border-color”:””,”submit_element_hover_styles_color”:””,”submit_element_hover_styles_height”:””,”submit_element_hover_styles_width”:””,”submit_element_hover_styles_font-size”:””,”submit_element_hover_styles_margin”:””,”submit_element_hover_styles_padding”:””,”submit_element_hover_styles_display”:””,”submit_element_hover_styles_float”:””,”submit_element_hover_styles_show_advanced_css”:0,”submit_element_hover_styles_advanced”:””,”cellcid”:”c3287″,”id”:4,”beforeField”:””,”afterField”:””,”label_pos”:”above”,”parentType”:”textbox”,”element_templates”:[”submit”,”button”,”input”],”old_classname”:””,”wrap_template”:”wrap-no-label”}];

// Add Form Data to nfForms object
nfForms.push( form );