Tror vi på grillen i helgen?

1st juni 2017

Hej!
Allt bra? Här lyser verkligen flitens lampa, så himla skoj med alla nya vänner som ramlar in efter varit på era tillställningar och alla era lovord!
Vi sträcker på oss och säger tack för att ni är så rara!
Det bara rasar ut bufféer,plockmat, stundetfestsmat, vårfester och picnicmat..
Känner du att du behöver mathjälp så är det bara att höra av dig, vi har fortfarande ork kvar 😉

Helgtipsen börjar så sakteliga bli klara men behöver nog till morgonens fredag på mig innan allt blir klart.. Räksoppan puttrar just nu på spisen, vitlöksbaguetterna ska kalljäsa över natten och fisken till grillpaketen kommer först i morgonbitti med bilen från Smögen så den här veckan får du ge dig till tåls.. Vi var kanske lite dåligt förberedda på att det blev torsdag, den här veckan också…

Räksoppan kostar 35:- hg likaså baguetterna fast då styck (vore hårt med 35:-hektot) Drick ett glas cava till kanske såsom  Blanc de Noirs med artikelnummer 7610 för 109:-

Paketen med fisk kommer innehålla marulk, lax, torsk och kräftstjärtar samt en concassé på tomat och persilja. 125:- per portion kostar paketet. Till det ska vi slå en saffransaioli.  Lägg på grillen eller baka av i ugnen, vilket som. Servera Côtes de Jura med artikelnummer 2292 för 99:-

Har fått hem svensk färsk potatis och får förhoppningsvis fina svenska jordgubbar i morgon. Dom jag fick i dag fick åka med vändande bil så hoppas på bättre tur i morgon…

Dom färska räkorna kostar i helgen 29:- hg. Havskräftorna var lite dyrare den här veckan och kostar 480:- men hummern är snäppet billigare i gengäld, 250:- st.

Har även marinerad flankstek för 349:- gör sig också ypperligt på grillen!
Kanske grilla lite vit sparris från Tyskland? 210:- kg kostar sparrisen. Jag ska då definitivt passa på att äta det i helgen innan säsongen är över..  Åt det med rostade hasselnötter och brynt smör häromdagen, galet gott!
Får en ny laddning med Lietz alkoholfria Riesling som jag ska dricka till, ska försöka dra ner lite på vindrickandet efter helgen i Barcelona. Om inte för ett par dagar i alla fall:)

Har även bra pris på ankleverterrine för 950:-kg (ord 1200:-). Jag fick det nu i Barcelona serverad med rökt ål, galet gott! Nu har jag lite som princip att inte sälja ål men kan verkligen rekommendera att servera någon annan rökt fisk till. Tex rökt sik, jag vet, det låter helt galet men det var sanslöst gott! Nu går det ju knappast åt en hel sik till en lite förrätt för man orkar inte äta det som varmrätt, inte ens jag, men gör en sallad med rökt sik, äpple och gräslök och massor av färsk spenat till lunch dagen efter. Plocka siken och blanda allt och gör en god vinaigrette till anklevern!
Men pröva nu, du kommer göra succé under lördagsmiddagen. Bara plocka fisken, salta och peppra och ha på lite god olivolja för att servera på lite nyrostat bröd. Vanligt hederligt hajolajobröd från Pågen funkar fint. Där passar det fint med en Riesling och om du vill ha med alkohol kör på Main Divide med artikelnummer 6590 för 121:-

Till dessert ska Ullis  göra en cocos & papayadessert med limemarinerade jordgubbar.
Blir även kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor i sedvanlig ordning.

Har bra pris på min favoritost Itchebay, en baskisk get & fårost för 320:- kg (ord 390:-)
Funkar till precis allt, ostbrickan, torräta eller på frukostmackan. Älskar den osten!

Ska även nämna att vi håller stängt på tisdag, nationaldagen. Men som vanligt öppet på måndag men jag kommer nog inte skicka ut något brev, känner jag er rätt är det många som håller sig hemma? Men det kommer finnas lunch, du får kika på hemsidan!

Hemsidan
Nä nu har jag inte tid med det här längre, måste sätta fart! Hör hur Ullis hojtar på mig.. Hur man kan vara så liten och låta så mycket övergår mitt förstånd! (Hrm gäller kanske mig också,min man säger att jag pratar på in och utandning…)
Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms

Ring ner på 08-6400882 om jag ska lägga undan något!