SEMESTER!

17th maj 2018

Hej!

Jag har kanske i särklass världens sämsta tajming.. 
I morgon bitti åker jag till Nice med min systerdotter efter att ha förlorat ännu ett vad. 
Förra året förlorade jag ”inte-äta-godis-på-ett-år” efter ca 2 veckor. Erkände jag förstås efter ganska lång tid. 
I år skulle vi äta vegetariskt i tre dagar i veckan.. Du kan ju tänka dig hur det gick… 
Så nästa års vadslagning blir för Pernilla att hon inte ska sluta dricka vin.. Vore väl själva den om jag inte lyckades eller vad säger du? 
Men den dåliga tajmingen grundar sig att det är så galet mycket cateringar i helgen. Bröllop/ vårfester och gud vet allt. 
Det är jag ju tacksam för så klart! 
Klicka på länken så ser du vad man kan beställa. 
Men lite framförhållning är A & O just nu men vi fixar allt.

Dessvärre blir det inget nyhetsbrev på måndag så matsedeln för nästa vecka har du under denna länk till luncherna

Denna vecka har jag bra pris på kanonfin havskatt för 279:-kg. 
Godast att mjöla och smörsteka tycker jag. 
Enkelt är ju att servera med vår mangosalsa, picklad rödlök och chiliaioli. 
Som av en händelse finns i butiken;)
Där tycker jag kanske du ska dricka en Kloster Eberbach med artikelnummer 5810 för 109:- 
Ullis pappa kom just in med massor av jättefin ramslök. 
Vi kommer ha vitvinssås som du kan koka upp, mixa ner ramslöken. Använd gärna glasmixer om du har det?
Blir jättefin grön färg att mer av löken tas tillvara på. 

Kommer även koka in en drös med lax. 398:- kg.En klar favorit hos mig. 
Har börjat servera det som en av lunchrätterna och kan kanske erkänna att det äts både en och 2 ggr i veckan. 
Koka färsk potatis, pressgurka och dillmajonnäs. 
Klassiskt och så gott. 
Där passar rieslingvinet också ypperligt. 
Eller kanske en annan goding, Ruppertsberger Imperial. 
Riesling även det och har artikelnummer 72038 för 99:- 

I skaldjursfönstret kommer jag ha bra pris på kanonfina havskräftor, 440:- kg. 
Canadahummern fortsätter på sina stadiga 289:- st. 
Färska smögenräkorna kostar 38:- hg. 
Fine de Claire ostron för 19:- st. 

Connie ska göra smörrebröd, 3 st för 110:- alt 39:- st. 
Det blir med flatrökt skinka med grön smörbönskräm,
kallrökt lax med pepparrot samt friterad rödspätta med curryremoulade. 

Hon ska även göra en dessert på vaniljyoghurtmousse med rabarberkompott och kaksmul. 
Det kommer även finnas choklad/kolapaj med saltrostade nötter. 

Oj, höll ju på att glömma allt vårt kött också. 
Lammracks från Nya Zeeland
Ibericoytterfilé från Spanien (galet god, du måste testa om du inte gjort det.. )
Svensk entrecoté finns det också. Rödvinssås och andra goda tillbehör finns det också. 
Ska säga att det nog inte kommer komma någon mer blodpudding/kroppkakor innan sommaren. 
Tiden räcker helt enkelt inte riktigt till här. 

Sänker priset på Sivan´s herrgårdsost som är lagrad i 34 månader till 259:- (ord 320:-)
Kör den på ostbrickan med ett glas rött. Denna omgången skulle jag säga slår vilken gruyere som helst. 
Fantastiskt god! 
Och ja just det, vit sparris från Tyskland finns ju också. 
249:- kg! 
Verkar som om jag redan gått på semester? 
Ska försöka pricka in ett konsertbesök på Grönan i kväll också, Gogol Bordello. 
Ett tips om du inte har något för dig.. 
Knasig musik som man blir glad av. 

Har säkerligen glömt massor av saker men nu säger jag tack och hej och går på semester!
Tillbaka på tisdag och ladda för nästa vecka där vi ska köra hela 2 ”Öppna Bord”. Jösses hur ska tanterna palla det?

Kram säger Pernilla och ring inte mig men ring gärna dom andra om du vill ha något. 
08-6400882