Och nu är jag tillbaka från mammaledigheten…

25th april 2019

Jaha ja, kortaste mammaledigheten i världshistorien… 
Fast  kanske inte duger som argument att man vill ligga på golvet och jaga färgglada bollar med  två kattungar hur länge som helst?

Så nu är jag tillbaka och då åkte Ullis en skvätt till Åre. 
Passar på att gå om varandra lite nu innan allt sprakar igång på allvar med alla vårens festligheter. 
Menyer till alla kalas, studenter, vårfester, årsmöten i huset osv…

På allmän begäran ska vi göra hummerburgare med citronmajonnäs & dill i briochebröd 95:- st. 
Ett gott glas bubbel till kanske? 
Halvflaska, trot eller ej så tycker jag det är grymt, Palmer & Co med artikelnummer 737202 för 179:- 
Eller kanske en bra helflaska cava för 99:- Loxarel A Pél med artikelnummer 747001.
Men du, boka dina burgare.. 
Och dina smörrebröd som till helgen har smakerna Inkokt lax med picklad fänkål och pepparrotsmajonnäs
Chisteragetost med fikonmarmelad, Annie´s special som är som en gubbröra fast med sill. 
Har snöat in totalt på alla röror med sill, kanske ett riktigt vårtecken. 
Ett paket med 3 stycken för 130:- 

Calle har kokat hummersoppa för 49:- hg och Nat ska till i morgon fredag baka baguetter med parmesanost som kommer bli grymt till.
Kanske köp en helflaska bubbel så är drycken kirrad till det också. 

Den tyska vita sparrisen fortsätter gå ner i pris 298:- kg. 
Hollandaise kommer det finnas också. 
Vi kommer även göra egen Najadlax i morgon dvs gravad lax som man röker. 
Finns några rökeri som gör det men tänkte att det kan vi ju göra själva, verkar bättre säger hon ödmjukt.. 
298:- kg (ord 425:-) 
Servera till sparrisen så vips har du en  enkel varmrätt.

Gösfilé från Mälaren blir det också till helgen, 349:- kg (ord 420:-) 
Säljer ramslök för 298:- kg om du vill göra något gott med det till eller så gör du det enkelt för dig och serverar Calles vita sparris och ramslöksrisotto med massor av parmesanost till.. 
Till det kanske vi dricker en Cecchi med artikelnummer 6047 för 99:- pix. 
Fisken tycker jag personligen gör sig bäst stekt, stekt i mycket smör… 

Kötthyllan kommer fyllas på med biffrader och entrecoté. 
Och servera med Calles risotto kanske?
Finns rödvinssås eller så gör du ett ramslöksmör? 
Blodpudding finns det också men kroppkakorna dröjer lite men snart så..
Ni är många som frågar och nu är påsken över så då ska vi nog hinna med det också.

Säljer även 1 kg broccoli för 20:- bagis. 
Grönsakshandlaren ville ha hjälp att göra av med lite pga av att han köpt för mycket och då hjälps vi ju åt eller hur? 
Brukar vi chili & vitlökssteka broccolin ofta här och ha i matlådorna. 
Eller gör en klassisk broccoligratäng med skinka & ost som mamma gjorde när jag var liten. 

Helgens dessert blir en jordgubbsmousse med rabarberkompott för 75:- st. 
Kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor finns så klart. 

Nä du nu får det räcka har inte tid med dig längre, måste hem till krypen;) 
Hör av dig om jag ska lägga undan något, svara på mailet eller ring 08-6400882

Vi hörs igen på måndag. 
Lagom att jobba två dagar denna vecka för att sen jobba måndag & tisdag för att sen ha stängt på onsdag.. 
Kör dock på som vanligt på tisdag, inga mesiga halvdagar här inte.. 
Kram säger The Crazy Cat Ladyn Pernilla…