Nyårsafton!

27th december 2017

Hej och god fortsättning på dig!

Hade du en bra jul? 
Min var toppen, lyckades hålla mig vaken hela vägen fram till 23,00!

Var nog någon form av rekord. Men julen rallade på bra här, mycket nya vänner på rekommendationer. Alltid lika skoj. 

Det var så mycket spring i dörrarna så dom gav upp. Som tur är har jag Göran på Söderslås som kom och styrde upp det hela. Det drog om benen  vill jag lova.. 

Och nu är det då dags för nyår, känns som om det var i förra veckan vi stod på Nytorgsfesten. Begriper inte riktigt var tiden blir av. 

Jag har börjat få lite indikationer på skaldjurspriser framåt helgen men det är svårt och dom vet att dom får bra betalt så dom rallar på hårt nere på Smögen.
Men Ullis gör sitt bästa för att få ner priserna så det jag skriver nu är INTE huggit i sten.. 
Svensk hummer kostar 1190:-kg, irländsk 899:- kg och Canada 250:- stycket. 
Kungskrabba 585:- kg, Fine de Claire 19:- st och Gillardeu & Tsarskayaostron 30:- st.
So far so good men sen kommer vi till dom rackarns havskräftorna och smögenräkorna..
Räkorna blir runt 69:- hg.
Vi kommer även ha smögenräkor som vi sälja har frusit in som kommer hålla ett bättre pris.
Kräftorna måste jag återkomma om.

Ja jag vet, jag har aldrig under de 11 år vi varit här tagit så mycket betalt.. Fast det är ju som sagt bara nyår 1 gång per år.. 

Vad som däremot är galet prisvärt är vår Nyårsmeny
Bokas innan den 29/12 kl 18. 

Vi kommer även att ha hummersoppa, löjrom, skagenröra och ankleverterrine som vi ska göra en lite grön äppelsallad att servera till. 
Det kommer bakas massor av bröd att servera till, glöm inte säga till om det när du beställer.
Vår foccacia, surdegsbaguetter, gruyerebröd, mumsbrödet och frukt & nötbrödet kommer finnas. 

I fiskdisken kommer det finnas sjötunga, rödtunga,hälleflundra, torskrygg, marulkar och pilgrimsmusslor.
Allt för en god nyårsmiddag. 
Vi kommer koka vitvinssås, skaldjurssås, rödvinssås och en krämig madeirasås att servera till fisken. 
Kanske lite begränsat i köttkylen, det som kommer är oxfilé. Inte fy skam det heller men det blir inte så mycket olika köttalternativ. 

Connie ska göra desserter.
I massor..
Jag hoppas det kommer bli lite extra av nyårsmenydesserten att sälja men det återstår att se. 

Du får ringa ner i slutet av veckan för mer exakta detaljer. 
Men som sagt, boka upp dig på menyer & skaldjur eller allt för den delen.. 

Jag tror jag har tagit i från tårna men det trodde vi  också när Calle i lördagskväll bakade av 80 leverpastejer som var slut vid måndag lunch..
Här är det precis omöjligt att veta hur mycket man ska göra eller beställa hem.. 

Våra öppettider under helgen är torsdag 10-18 
Fredag 10-18.30
Lördag 10-15
Nyårsafton 10-15. 

Nä du nu ska jag ta hand om berget med ost som just kom innanför dörren. 
Samt ladda telefonen som jag hoppas du kommer använda dig av;)
Hade visst lagt ut fel telefonnummer på hemsidan i går så det var en stackars man som ringde vid lunch och var helt slut efter att ha svarat i telefon från alla som ville boka hummer;) 
Stackar´n han var väldigt angelägen att jag skulle korrigera det. Kan man förstå!

Jag kommer nog inte ha så mycket mer att komma med i ett senare mail i veckan så jag säger helt enkelt ”TACK som fasen för i år, ni är grymma!! ”
Gott nytt år go vänner
Kram Pernilla på Hammarströms 

08-6400882 ringer du.