Nu har jag allt piggat på mig…

16th maj 2019

Halloj!
Då har jag piggat på mig, kanske tur att träningsvärken inte håller i sig i tre dagar. 
Jag kan erkänna att jag inte jobbat på att få någon  ny träningsvärk. 
Önskar att jag vore lika duktig på att använda Satskortet som kreditkortet… 

Och kommer inte hinna träna i helgen heller, blir mest jobb.. 
Ni är så många som ska ha kalas och då blir det jobb för mig. 
Skickar länk för er som funderar på att ställa till kalas. 

Har röjt lite i frysen och där låg det stora fina insjökräftor. Säljer ut dom  för 298:- kg (ord 440:-). 
Annie har gjort västerbottenostpajer för er som vill leka augusti redan nu? 
På med partyhatten vettja!
Kommer stora havskräftor i morgonbitti för 480:-kg 
Smögenräkor för 38:- hg. 
Förra veckan gick ju priset ner rejält som ni kanske såg som håller utkik på Facebook
Ostron finns det 2 sorter, Fine De Claire för 19:- och sen ett ostron som La ferme Landaise skickade med, det enda jag kunde utröna var att ostronet hette Celine så för er som vill ha mer information skickar jag här Björnes nummer.. 08-55612370. 
En sak han gjort rätt den här veckan dock är att han sett till att priset på den vita sparrisen gått ner till 250:- kg. 
Nyslagen hollandaise, både klassisk och smaksatt med ramslök. 
Lite av vårt tema den här veckan, ramslök.. 

Havskatt för 298:- kg som gör sig bäst grillad eller smörstekt. 
Och hux flux kom ramslöken in i bilden igen för Tove har gjort en majonnäs smaksatt med just det. 
Svensk färsk potatis kommer det också. 
65:- kg. 
Ska även göra en sallad på tunnskivad fänkål & gurka att servera till. 
Drick en nyhet Toi Toi chardonnay för 119:- med artikelnummer 3843

Calle gör burgare på fiskfärs, torsk, hälleflundra och tonfisk som han har kryddat med BBQ. 99:- st
Nat ska baka briocher i morgon att servera till. 
Rosta sötpotatis (30:- kg) och en parmesankräm så är middagen klar. 
Och där häller vi en pinot gris i glaset Jean Biecher med artikelnummer 81401 för 99:- 

Veckans smörrebröd har smakerna krämig citrongravad strömming. 
Brieost med parmaskinka med rostad paprikakräm
Rostbiff med curryremoulad samt rostad lök 
3 st 130:- 

Denna vecka blir ni utan risotto utan Stefan gör sin moule Mariniere. 
2 portioner för 220:- ink baguette. 
Blivit en favorit hos många.

Ullis ska visst göra  en asiatisk råbiff som serveras i glas med lite picklad rödlök för 55:- st. 
Kan nog bli lite mer av plockmatsvarianter, en drös som ska gå i morgon och tror bestämt det skulle göras lite extra av allt men det blir som en överraskning när du kommer ner.

I dessertväg blir det chokladpudding med vispad grädde och färska jordgubbar. 
Så galet god!
Tove har även gjort en pannacotta smaksatt med citrongräs & limeblad toppat med rostad cocos. 
Finns även radiokaka med lakrits. 
Goda dom också men få saker slår hennes chokladpudding.

Jag har säkert glömt en drös saker så du får helt enkelt komma in och bli lite inspirerad. 
Åh nej just det, osten för böveln!
För er som handlade av mig i fredags sålde jag förmodligen på dig kanske en av dom godaste getostarna jag ätit.. Persillé De Chevre. 
En krämig getost med mögel fast  mer åt färskost hållet. 
Svårt att förklara men kom så får du pröva själv. 
Finns även mer Petit Tourtain, kittost samt en gräddig vitmögelost Bien Heureux för 35:- st. 
Det står mer tomat & vaniljmarmelad på spisen som är klar tills i morgon. 

Nä där räcker det allt, du får helt enkelt komma ner eller ringa på 08-6400882 om du vill försäkra dig om att få det du vill ha. 
Och glöm inte ringa Björne om ostronen. 
Dom skulle vara toppen men vad vet jag? 
Kram säger Pernilla på Hammarströms