Klassiker till helgen!

4th april 2019

Hej!
Torsdag igen och Pernilla har nedräkning. 
Ska bli en sväng till Berlin i morgon efter jobbet fram till måndag. 
Je like. 
Måste ta en runda på Ramonesmuséet och kanske äta lite sparris. 
Som om jag inte redan gjort det men finns få saker som jag gillar så hårt. 
Fått hem mer sparris från Tyskland samt Calle har just slagit en hollandaise. 
440:- kg kostar sparrisen. Fått hem löjrom från Bottenviken som kostar 360:- hg, gott att toppa sparrisen med.
Men jag skulle ju börja med att visa dig det nya beställningsformuläret. 
Brukar ju ha det till ”storhelgerna” men ska verkligen försöka ha det jämt. 
Här är länken till formuläret som du kan använda dig av. 
En del av påskens godsaker finns där samt uppdaterade skaldjurspriser men just dom här helgtipsen får du hålla kolla på nyhetsbrevet eller på hemsidan. 

Denna vecka har jag bra pris på färsk gös från Mälaren 189:- kg hel och för den fileade 329:- (ord 460:-). 
Det absolut godaste är ju att smörsteka filén i lite för mycket smör. 
Ullis har kokat en krämig blåmusselsås med persilja. 
Kokt färsk potatis samt grön sparris. 
Drick en Orballo Albarino med artikelnummer 2696 för 109:-. 
Fick även tips om att dricka cider till, 18006 Cidre Séhédic för 55:-. 

Helgens smörrebröd blir klassiska men ack så goda!
Skagenröra, Gubbröra och sikaforsröra som är med renstek, pepparrot & rom. 
3 st för 130:- pkt. Och du, boka… Förra veckan tog dom ju slut redan halv ett. 
Tiden fanns tyvärr inte till att göra mer.. 
Pröva vår goda alkolholfria öl från Värmdö bryggeri, Grönskärs lager.

Veckans ”enkla” blir fisktacos med tortillabröd, picklad rödlök, mangosalsa och chiliaoili. 
Inkokt lax med dillmajonnäs, pressgurka, kokt potatis och citron
2 portioner för 220:-. 

Har även färsk hel gädda för 99:- kg för er som gillar det. 
För egen del ska det vara helt tomt i fiskdisken innan jag äter det. 
Och då skulle jag kanske ändå välja falukorven på ICA… Ops vad sa jag nu?… 
Men Uer däremot för 198:- det är gott. 
Även kallad havsabborre. Servera rå som sashimi eller släng på grillen. 

Skaldjursfönstret kommer bli hårt uppbullat,
färska smögenräkor för 350:- för ett kilo, 39:- hg. 
Finfina irländska humrar för 890:- kg . 
Havskräftor i blandade storlekar för 498:- kg 
Canadahummer för 310:- st 
Ostron, Fine De Claire 19:- st. 
Hjärtmusslor 189:- nätet och blåmusslor för 85:- nätet. 

I köttdisken har vi blodpudding, ankleverterrine, 
entrecoté, flankstek och biffrad med kappa. 
Potatisgratäng blir det också samt en rödvinssås. 

Stefan har gjort en krämig fiskgrytegrund med fänkål, grädde och saffran. 
Tillsätt fisken och glöm inte surdegsbaguetten. 

Tove har gjort choklad & bananbrownie med saltrostade nötter för 65:- biten. 
Blir även en mazarintårta med vaniljkräm, grädde och färska bär för 95:- för 2 portioner. 
Det är även den som vi kallar för påsktårtan så vet du hur den kommer se ut. 
Lägger ut bilder på Facebook och Instagram i morgon när dom är klara

På måndag kommer det hem en laddning med Sivan´s ostar framförallt påskosten. 
Bra att boka för det kommer inga mängder.. 
Vad som också är bra att boka är lammstekarna för 359:- kg. 
Samt vårkycklingar för 129:- st och är portionsstora. 
Dom närmare 20 sorters sillar & strömmingarna finns även uppradade där.. 
Skickar länk igen på formuläret;) 

Här är en länk till cateringmenyerna också… 

Nä nu är det långt nog det här mailet men tjatar även vidare om att förboka din helgmat.. 
08-6400882 ringer du eller svarar på mailet.
Kram på dig säger Pernilla som är kvar på Hammarströms till kanske 15.00 i morgon;)