Helg igen…

12th april 2018

Halloj!

Lite sent mail idag men tiden har än en gång bara sprungit iväg.. 
Släppte ju som bekant platser till ”Öppna bordet” i måndags, ska bara säga det att det tog ovanligt långt tid att fylla upp bordet så även om du ser mailet lite sent så ring ner om du vill komma.
Många som tror att tåget gått redan efter 10 minuter men så var det alltså inte sist. 
Eller har ni tröttnat? 

Som vanligt håller vi på och bullar upp hårt inför helgen, Calle har stått och rullat kroppkakor i massor!
Han har förutom dom klassiska med fläsk gjort en variant med svamp och västerbottenost som gör sig perfekt som garnityr till den svenska entrecoten som vi just fick hem. 
498:- kg kostar cotten. 
Vi ska göra ett brynt vispat smör till kroppkakorna eller igen ska jag kanske säga för den första laddningen smör  glömdes på spisen. Det doftade huggorm…
Tanken med det vispade smöret är att det kommer fungera till mycket av maten vi kommer ha i helgen. 
Kalvwallenbergare ska det bli, fint med det brynta smöret och så kommer vi ha färdigt potatispuré.
95:- kostar wallen. 
Till Wallenbergaren tycker jag du ska dricka Delas Saint_Esprit för 99:- med artikelnummer 71832.

Blodpudding har Calle också gjort, det finns också kalventrecoté. 
Servera kalventrecoten med en sallad på grön sparris, färsk potatis och det brynta smöret?
Var det Hammarströms kött vi hette eller?

Det blir bra pris på färska smögenräkor för 29:-hg. 
Hummern har gått upp lite till 289:- st, får en laddning med vongolemusslor för 189:- nätet. 
Havskräftorna håller bra pris , 398:- kg men får inte så mycket.. 
Boka om du vill ha. Men vi tänkte köra en favorit i repris som ett komplement till dom färska havskräftorna. 
Kräftorna som vi ska marinera i persilja & vitlök och som du kör i ugnen på övervärme. 
Eller för er som längtar så hårt till våren, ta fram grillen så kan ni lägga kräftorna på grillen. 
Det blir ett paket på ca 5 hg och kostar 249:- per paket. 
Glöm inte surdegsbaguetten att mojsa upp den varma såsen med!

Fiskdisken kommer fyllas upp hårt men det fanns inget riktigt brabra helgtips så vi som också har lite vårfeeling tänkte koka in lax. Laxen kostar  349:- kg.  Styckas i portionsstorlekar innan inkokning och serveras med ramslöksaioli och pressgurka. 
Vi har också färsk potatis från Egypten som var kalasfin. 
Grön sparris för 198:- kg har vi också att servera till. 
Till det tycker jag du ska dricka en Riesling Leitz Eins Zwei Dry för 99:- kr. Kolla in ditt systembolag, det finns flera av hans viner som är jättetrevliga men som inte finns överallt. Men har du tur så eller kanske beställ? Denna flaska har dock artikelnummer 5822.. 

Den tyska sparris har ju som bekant kommit, ganska dyr fortfarande men två rackare kan man alltid motivera till förrätt.. 😉 
Hollandaise finns det också för dig som vill ha det. 
Där passar ju det brynta smöret också ypperligt.. 

Connie ska göra smörrebröd också, i sedvanlig ordning. 
3 sorter, friterad rödspätta med curryremoulade. 
Kallröktlax med pepparrot samt rostbiff med västerbottenostkräm. 
39:- stycket eller 3 st för 110:- Blanda och ge precis som du vill. 

Hon har också gjort en pannacotta med vanilj & vitchoklad med rårörda bär. 
Kolapajer, citrontarter och chokladtryffeltårtor finns det så klart också. 

Fortsätter med bra pris på morbier, den franska kittosten med en tunn askrand i mitten av osten. 
Servera med Ullis tomat/vanilj & citronmarmelad till. 
Har även bra pris på falbygdens 17% greveost för 189:- kg (ord 210:-). 

Enligt Sassa på InBloom är det sista rycket på tulpanerna nu så hon ställde just en fantastisk bukett med ”dubbla” tulpaner, jag trodde det var franska men det var visst en ytterligare variant. 
Men kanske läge att passa på med dessa vackra blommor som är en av dom få jag kan namnet på.. eller nästan visade det sig ju… 

Nä du, nu får det  minsann räcka.. 
Ska försöka masa mig iväg till Galleri Axel på Södermannagatan som visar upp fotografier av Bowie efter jobbet. Ses kanske där? 

Kram på dig säger Pernilla som gärna vill att du ringer om jag ska lägga undan något.. 

Just det, vi har gjort lite fler cateringmenyer både en vårbuffé, en klassiker finns nu att tillgå. 
Boka på vettja