Hej!

11th oktober 2018

Halloj!
Lite sen idag, haft Ullis sittandes vid datorn halva dagen. Precis som jag vill, det går inte att hålla henne härifrån längre nu. 
Har verkligen försökt men hon  är som bekant sjukt ”stöning”.
Hon får ha lite utav konstant telefon/datortjänst nu när hon gjort illa sitt knä… 
Hon är lite låg, frustrerad över att inte kunna jobba samt att nästan hela hennes sociala liv hänger på dom rackarns knäna. Svårt med skidåkning om knäna inte pallar. 
Så kom in och pussa lite på henne i morgon, hon behöver det. Stackarn… 

Vi andra kämpar på, det är en lite lugnare period just nu vilket är ganska skönt om jag ska vara ärlig. 
Har dock börjat ramla in julbordsförfrågningar så snart är det som vanligt här dvs fullt ös..

Denna helgen kör vi vidare med alla härliga skaldjur, det blir middag hos mig på lördag, skaldjursfrossa! 
Krabban har ju tagit sig, äntligen! 
Galet fin i förra veckan, smörig, rommig precis som jag vill ha den. 
Svensk hummer för 1100:- kg samt irländska för 849:-kg. 
Canadahumrarna ligger kvar på sina stadiga 289:- st. 
Räkorna från Smögen kostar 49:- hg denna veckan och stora havskräftor för 498:-kg. Kanske kommer det även en mindre variant för 389:- men det vet jag först i morgon fredag. 
Blåst lite på kusten denna vecka vilket märks direkt på räkpriset. 
I morgon ska det bakas ett bröd på kummin, dill och prästost som kommer bli toppen till skaldjuren. 
Läge att säga till om när du bokar dina skaldjur!

Tove håller just på och gör en kallröktlaxterrine som hon ska toppa med Kalixlöjrom. 2 portioner för 190:-. Perfekt till förrätt innan du smörsteker abborren som är tipset till varmrätt denna vecka. 
Stora fina filéer som vi ”byxar” åt dig och till det har Calle gjort en kräm på brynt smör och cremè  friache. 
Koka potatis till och middagen är klar!
Fick tips om en nyhet på bolaget, Schömehl med artikelnummer 5830 för 139:- som visst skulle vara ett bra vin. 
Har även kummelfilé för 198:- kg . 
Gör sig också bäst att steka. 

Smörrebrödsorterna till helgen blir Kycklingcurryröra med rostad lök, matjesill med bryntsmörkräm och picklad rödlök samt  kallrökt lax med västerbottenostkräm. 
3×110:- kr. Kom inte för tidigt fast inte för sent;) Kristallklart va? 
Nä allvarligt, svara på mailet och lägg undan.. 
Drick en Backens lager med artikelnummer 30847 för 20:- st. 

I kötthyllan finns det lammkotletter för 398:- kg, T-benstek i 6 hg´s bitar för samma 398:- (T-bensteken skulle vara från ”en mjölkkossa” vet ärligt talat inte om det ska göra någon skillnad..?) 
Calle ska göra en ny laddning med blodpudding i morgon och om vi har tur kommer det snart en laddning med kroppkakor men jag hör av mig om det… 
Till köttet kommer det finnas potatisgratäng och rödvinssås, en gammal hederlig klassiker! Funkar verkligen i alla lägen. 
Ett glas rött till som kanske Villa Raghetti med artikelnummer 76308 för 125:- kg. 

Helgens dessert blir en ”Bananabread med saltkolakräm, choklad och cocos” för 65:- kr. 
Jag la upp bilden även på instagram, jag hade aldrig ätit det men inser att hashtaggen #bananabread” hade 9898973823757426 taggar så kände jag mig sjukt gammal. 😉 
Sen har vi så klart kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor och godbitar. 
Det har även gjorts mer musli med nötter som är glutenfri. 

Ja det är bara att ringa och boka eller komma i god tid! 
Svara på mailet eller ring 08-6400882. 
Och glöm inte krama lite extra på Ullis när du kommer ner. 
Kram Pernilla på Hammarströms