Löjrommen och krabban är på intågande….

23rd augusti 2018

Hej på dig!

Då var det torsdag, igen… 
Jag kanske var lite för ivrig med att lova blodpudding i denna vecka. 
Får inte fram något blod och det är en ganska viktig ingrediens i blodpudding… 
Men återkommer om det. 
Hade även en indikation på bra pris på havskräftor, det blev det inte heller… 
580:- kg men då ska dom vara storstora dom som kommer. 
Och är dom det är det kanske något av det bästa som finns enligt mig. 
Annars fortsätter vi koka insjökräftor för glatta livet. 
Men det vore ändå bra om du hörde av dig om du vill ha kräftor till helgen. 
Ringde mina leverantörer i vild panik i fredagsmorse för att få tag på mer… 
480:- kg kostar dom och det finns alla pajer/såser & bröd du kan tänkas behöva till skivan. 
Annars har jag smögenräkor till helgen, 49:- inte så värst billigt men dom har varit kanonfina. 
Svenska ostron har jag också, 39:- st. Fine De Claire 19:- st. 
Blåmusslor för 85:- och kanonfina vongolemusslor 189:- per nät. 
Nästa vecka ska det nog bli krabba, jag säger nog för det känns som om jag lovar lite mycket;)

I morgon kommer vi rimma kummelfilé för priset av 179:- kg. 
Till det ska vi göra marinerade skockor,tomater, zucchini och rödlök. 
Servera med Ullis saffransaioli och kanske cous-cous? 
Makrill finns det också, en Pernillafavorit. 
125:- kg för hel fisk. 
Mjöla och stek i rikligt med smör.  
Kummeln skulle jag baka av i ugnen. 
Det blir även rödlöksfoccacia och doppa i grönsakerna och aiolin.
Till det tycker jag du ska dricka en Sauvignon Blanc, Chateau Coucheroy för 129:- med artikelnummer 4131. 

Det finns en fin svensk biffrad med kappa för 398:- kg och om vi hinner ska vi slå en bearnaise att servera till. Det kommer även rådjursinnanlår under morgondagen.

Det ska göras Smörrebröd till helgen så klart.
Kom inte för tidigt på fredagsmorgonen om du vill ha smörrebröd… 
Oftast hinner vi inte få dom klara innan 12/13… 
Helgens sorter blir tunnskivad biffrad med krämig kantarellsallad, 
friterad torskfilé med curryremoualde samt morbierost med hemkokt tomat & vaniljmarmelad. 
39:- stycket eller 3 för 110:-.
Festa loss med en lager till, Mikkellers American Dream med artikelnummer 1282 som kostar 20.90. 

Till dessert i helgen blir det Tiramisu med smak av körsbärskompott i glas. 
Ett smördegsflarn med mandel & svenska äpplen. 
Vispa lite grädde till och desserten fixad. 

Ostdisken är fylld till bredden, fått hem mer av Sivan´s prästost och kryddosten som går åt som tusan till alla kräftor. 
Morbier har vi till bra pris 329:- (ord 389:-).
Det är en fransk kittost med en liten sträng av aska i mitten. 
Servera med vårt hembakta frukt & nötbröd och en skvätt Chardonnay till. Cote de Jura för 149:- med artikelnummer 2327. 

Får förfrågningar om när det är dags för löjrommen.. Skulle säga att det snart är på G men har inga prisindikationer än. 
Men som vanligt ska vi köra på så bra pris som möjligt på ett helt kilo.
För er nya kunder så är det så att vi varje år säljer årets löjrom när den kommer till ett extrabrapris. 
Fast jag har ingen aning än om vad priset blir, det är extrem brist på siklöjan och anledningen till det är att sälarna äter upp dom små rackarna.. 
Vi äter helt enkelt för lite säl för det är för många av dom där uppe… 
Kanske ska köra säl som nästa veckas tips? I förebyggande syfte för att få ner löjromspriset? 
Verkligen först till kvarn och du kan redan nu boka upp dig men som sagt, ingen aning om priset.. 
Det kommer så klart mer information längre fram när jag vet mer.. 

Det var väl det, ska även nämna att Håkan uppe på Barber And Books söker barberare. 
Är du intresserad och välmeriterad (behövs där;) ) kan du maila honom på hakan@barberandbooks.se

Sassa hon ligger i hon också i blomsterbutiken tvärsöver gatan. 
Helgens bukett blir med Hortensia, björnbär och vallmoknoppar. 
Lät så där inser jag men var väldigt fin… 

Har inget mer att komma med än att snälla maila mig med dina beställningar… 
Enkelt för dig också då du är garanterad att få det du vill ha. 

Kram på dig säger Pernilla på Hammarströms som nås på 08-6400882

Här är en liten flik till er som ska ha catering framöver… 
Och denna flik är också bra, till sociala medier där man kan få mycket sista minutentips