Äsch vi fortsätter käka skaldjur!

6th september 2018

Halloj!
Hur är det, ska vi valvaka till helgen? 
Det måste då jag fast jag har lyckats boka in ett teaterbesök på söndag också. 
Ska se Våroffer på Stadsteatern och det verkar lovande, mer lovande än valet. 
Har lite ont i magen och hoppas på en bra utgång… 
Men inte utan att jag är lite orolig.. 

Annars är allt som vanligt, lite sen i mitt mailade i dag. 
Fullt sjå att hinna med och det verkar vara det nya här. 
Ett solklart I-landsproblem men i och med det har vi tagit beslutet att vi kommer skjuta upp ”Öppna Bordet” ett tag framöver. 
Trist men tiden finns inte riktigt här. 
Men plötsligt är vi på G igen och det kommer nya bord. 
Fortsätt håll utkik!

Det rasar in skaldjur, krabborna ser mer lovande ut än förra veckan. 
250:- kg sedan har storstora havskräftor bra pris i helgen 470:- kg (ord 580:-). 
Räkorna kostar 38:- hg och den irländska hummern kostar 699:-kg. 
Svenska dröjer ett par veckor men personligen tycker jag den irländska/danska har samma kvalité. 
Så länge skaldjuren kokas med kärlek och det ser Annie till. 
Hon sliter hårt just nu, tror hon ser framemot när kräftorna ger med sig. 
Men ett par veckor till dras vi med dom, dom har dock vuxit till sig rejält. 
Kanonfina och kostar 480:- kg kostar kräftorna och kommer från Hjälmaren.
För er som vill ha ett annat hummeralternativ har vi hummer från Canada 289:- st. 
Ja du märker att skaldjurskylen kommer vara välfylld denna vecka också. 
Men du, boka gärna… 
Och glöm inte boka ditt bröd samtidigt. 
Kommer bli baguetter, briocher, foccacia, mumsbröd och frukt & nötbröd till helgen. 
Som vilket bageri som helst:) 
Vad ska du ha glaset till krabban då? 
Kanske gå ifrån Rieslingen nu och testa en Pinot Gris? 
81401 är artikelnumret och namnet är Jean Biecher för 99:-

Fiskdisken kommer också fyllas upp, helgtipset blir rödtungsfilé eller bergtungsfilé. 
459:- kg. 
Kanske ugnsbaka fisken? Ullis har kokat en krämig basilikasås som du slår varm på dom hoprullade fiskfiléerna och bakar av som hastigast i ugnen. 
Baka tomater, kronärtskockor och rödlök, koka cous-cous  och servera.
Servera 5569, Saint Aubin Vieilles Vignes som kostar 125:- till fisken.

Det finns även fin lubbfilé (429:- kg) stek eller kanske dra igång grillen en sista gång innan sommaren ger med sig? 
Servera med chiliaioli, mango/melonsalsa till.

Calle har gjort en ny laddning med blodpudding. 
Fått hem mer lingonsylt från Syltkrukan.

Biffrad med kappa samt salsicciafärs finns till helgen. 

I morgon, fredag blir det smörrebröd också. 
Förboka mer än gärna och kom inte för tidigt… 
Sorterna i helgen blir friterad rödspätta med tartarsås, pastrami med kronärtskocka samt någon ost, inte bestämt än, med hemkokt zucchinimarmelad. 
3 st för 110:- alternativt 39:- st. 

Desserten till helgen kommer bli något med tomat & vanilj. 
Inte helt spikat än men gott blir det garanterat. 
De sedvanliga kolapajerna, citrontarterna, chokladtryffeltårtorna och godbitarna finns också. 

Och er som jag inte orkar göra ett jota på fredagarna finns så klart våra räksmörgåsar… 😉 
110:- för smaskiga mackor med massor av räkor på hembakat bröd. 

Sivan´s härliga svecia till skaldjuren kanske? 
Extralagrad med extra allt som en ost ska ha. 259:- kg (ord 310:-) 
Perfekt mogen Brie De Meaux för 320:- kg (ord 389:-) 
Gott till vårt frukt & nötbröd!

Nä du, dags att börja jobba! 
Kolla in sociala medier för sista minuten tips. 
Kan alltid löna sig och om inte för att se bilder/filmer från vårt sista ”Öppna Bord”. 
Så du kan se vad du har missat;) 
Nä jag lovar det blir fler gånger men det dröjer. 
Ring ner och beställ din helgmat på 08-6400882 

Kram säger Pernilla på Hammarströms

En länk till våra cateringalternativ.