Advent & Black Friday……..

25th november 2020

Halloj!

Ja då var det Black friday igen. 
Och absolut inget vi håller på med!
Däremot advent, det håller vi på med. 
Laddar hårt inför julen här, beställningarna fortsätter rulla in. 
Men mest till den 22 & 23 december så jag rekommenderar verkligen att handla i god tid.. 
Lite dåligt med julfester innan jul, så klart men det har visst kommit en ny skattelättnad till företag som får sitt julbord hemkört. 
Man kan samlas digitalt och äta jullunch ihop ändå. 
Skatteverket skriver också att man som arbetsgivare kan kombinera den tillfälliga gåvan på max 1000.- med en julgåva. 
Det innebär att en skattefri gåva med ett totalt värde på 1450:- kan ges skattefritt. 
Så när du bokar jullunchen så kanske vi ska lägga i ett presentkort till julmaten eller nyårsmenyn? Nyårsmenyn blir klar i nästa vecka, det lovar jag. 
Eller ”fyller” vi på på jullunchen med tex julostar/julgodis/hemgjord senap eller dylikt så är julpresenten fixad och levererad. 
Blondin som jag är vet jag inte riktigt hur det fungerar men du får kolla upp det själv.. 
Jag kan laga mat jag…

Bortsett från det ska vi väl äta gott i helgen också? 
Helgens kasse kommer innehålla friterad abborrfilé med pepparrotsmajonnäs, persiljestekt fondantpotatis & grillad citron 155:-pp 
Biff Rydberg på oxfilé serveras med senapskräm och äggula 155:- pp 
Även en nudelsallad med krabba som är kryddad med sesam, fisksås,ingefära, lime toppat med koriander & sriraschamajonnäs 95:- pp och är tänkt som en förrätt eller mellanrätt. 
Annars är det lite xtra fokus på advent som sagt var. 
Smörrebröden denna vecka blir julskinka med hemgjord senap på hembakat vörtbröd, Annie´s tomteröra som är en krämig röra på inlagd sill, gräslök, rödlök och potatis. Så populär och kommer även finnas i lösvikt hela julen.. 
Sen blir det en blåmögelost med pepparkasmarmelad. 3 st för 130:- 
Jag har uppdaterad helgens beställningsmall med massor av ”adventig” julmat. 
Man kanske inte säger precis så men du fattar;) 
Ullis har gjort pepparkaksdegs samt en stor laddning av Sivans Påverås blåmögelost som blir toppen ihop. 
Det blir julskinka i lösvikt med vår hemgjorda senap och det ska bakas vörtbröd. 

För dig som inte riktigt är redo för julen än kommer jag även ha fläckig havskatt från Smögen för 298:- kg. 
Tzarskayaostron för 30:- st, rackarns bra pris. 
Kanske kombinera med superfin anklever i en liten glasburk på 40 gram för 120:- eller 60 gram för 140:- 
Servera rumstempererad på frukt och nötbröd med en liten klick fikonmarmelad. 
Kommer även finnas anklever till nyår men som sagt nästa vecka är nyårsmenyn klar.. 
Hummer från Sverige för 950:- kg, irland 850:- och canada för 320:- st. 
Havskräftor vet jag inte riktigt än, verkar ha blåst som tusan på västkusten. 
Och dessvärre inga av superkräftorna från Norge heller. 
Men jag återkommer med räk/kräftpris. 
Krabban fortsätter vi med åtminstone denna vecka också sen får vi se hur det blir. 
Torskrygg från Island för 480:- kg. 

Till dessert blir det en saffransmousse med ”Pappa-trädgårds-bär” (kanske inget ord heller men du är ju bekant med Ullis pappa som kommer med hemodlat titt som tätt) 
Desserten serveras i glas för 65:- st. 
Bilen fortsätter gå på fredagar så bara att boka din mat på beställningsformuläret.
Och behöver du hjälp med leveranser till din personal så hör av dig så får vi se vad jag kan lösa. 

Det var väl det men kika runt och se vad du hittar för godsaker till helgen!
 Bokas som vanligt på hemsidan under fliken beställningsformulär
eller ring mig på 08-6400882 
Trevlig helg och trevlig advent säger Pernilla på Hammarströms