1:a advent

30th november 2017

Halloj!

Jösses då var det första advent. Fast för en gångs skull har jag lite julfeeling.. 

Inte ofta ska du veta, ifjol kom jag på att jag skulle julpynta hemma  men när jag insåg att det var den 22 december så la jag ner allt med julpynt som hette.

Inte så viktigt när man inte har barn och sedan firar vi alltid hos syster som i sin tur tar i från tårna så det blev jul i alla fall. 
Men i år kanske det till och med kommer upp en julstjärna, börjat piffa lite i  butiken och det känns riktigt bra. 

Och det laddas för glatta livet i köket också.
I morse vid frukost kom det första vörtbrödet ur ugnen.
Blev kanske lite många skivor för mig men du vet när det doftar så där ljuvligt och smöret smälter så det rinner längs fingrarna går det inte att sluta äta. 
Så det blir repris i morgon, kommer baka massor av vörtbröd till helgen.

En liten laddning med sill & sillsallad är klar.
Kommer ha julskinka till försäljning i lösvikt.
Ullis har gjort klart senapen. Ett måste, galet god. 

Fått hem en laddning med Falbygdens cheddarost, gör inte heller bort sig på vörtbrödet. 

Nisse ska ladda upp med Janssons frestelse till helgen också. 

Första lutfisken kommer också. En av få saker jag inte förstått charmen i.. Torka fisk för att sedan blöta upp den innan tillagning?
Nä du, kanske när jag blir stor men tills dess äter jag färsk fisk.. 
Fast jag vet att ni är många där ute som gillar lutfisk. 

Kanske slå till på en färsk lax till helgen? Kommer ha norsk lax mscmärkt för 198:- kg (ord 298:-).
För er som envisas 😉  med att frysa laxen innan gravning kanske ska passa på?
Det behövs dock verkligen inte med den här laxen, vi gör aldrig det när vi rimmar och gravar hit. 
Annars så kanske baka försiktigt med sesamfrön och servera vår mangosalsa till?
Drick ett glas Riesling till som Kung Fu girl med artikelnummer 2690 och kostar 129:- pix.

Connie ska göra smörrebröd till helgen.
Julskinka med hemgjord senap, kallrökt lax och pepparrot samt med räkor och ägg. 
Inser att det skulle bli ett ramaskri om vi inte fortsätter med det på fredagarna!

Hon ska även göra en triflé i glas smaksatt med pepparkaka. 

Vi har bakat massor av saffransskorpor, julgodis finns att tillgå. 

Sänker även priset på Saint Agyr till helgen för er som vill ha det på pepparkakan. 249:- kg kostar osten. 

Nu blir mailet i lite omvänd ordning inser jag men struktur är som bekant något jag har väldigt lite. 

Räkorna kostar 250:- för ett kilo och under kilot 280:-. 
Canadahumrar för 250:-st samt havskräftor för 440:- kg. 
Krabban är slut för iår, vi hinner helt enkelt inte med allt som ska göras inför jul. 
Fiskdisken kommer vara knökfull med goda fiskar. Så du kommer ha massor att välja på.
Fick hem väldigt fin abborre i dag som Nisse har fileat. 
Smörstekt abborre är svårslaget!

Köttdisken finns det entrecoté, fransk majskyckling, Calles köttbullar samt prinskorv. Ankleverterrine finns också. 
Nykokt rödvinssås,  fiskgrytegrund och vitvinssås förutom alla kalla såser. 

Nä man kanske ska ta sig ett glas glögg till helgen?
Läste om årets smak från Blossa. Mango & chili?!
Kanske inte…
Slutat köpa Blossas årgångsglögg för ett par år sedan då jag insåg att jag hade 9 år som stod oöppnade i skafferiet… Dricker jag glögg numera så håller jag mig till Goder Aftonglögg med artikelnummer 96031! Absolut bästa! Finns visst en ”specialutgåva” (kanske man säger om lpskivor men du hajar) just nu med artikelnummer 90242 som jag ska se om jag kan få tag i. 

Ska även säga att nyårsmenyn äntligen är klar också!
Känns som om den kommer bli god, fjolårets meny var då en succé.

Kolla in länken här ovan och beställ direkt från hemsidan. Det kan du göra med alla bufféer så klart!

Nä du nu får det räcka, ska återgå till att packa saffransskorpor. På tal om dofter önskar jag att du skulle känna doften i butiken nu.. 
08-6400882 ringer du om jag ska lägga undan något!
Trevlig helg så hörs vi på måndag!

Kram Pernilla