Vi har fått pris och är så stolta!

24th april 2024

Hej på dig!
Inte utan man är stolt som en tupp… 
I måndags var jag och Ullis på Gondolen och fick mottaga pris från Lilla Sällskapet för ” utmärkta insatser för främjandet av svensk matkultur”. 
Så roligt när man blir uppmärksammad och då av ett sällskap med anor från 1814. 
Butiken som ändå är från 1921  framstår som rena ungdomen… 
Så skoj och en sån fin motivering att man blir riktigt generad.. 
Ödmjuk som jag är finns motiveringen uppsatt på väggen. 

Ska passa på att nämna att jag drar till Plåten efter jobbet på lördag så vet inte om det kommer något nyhetsbrev nästa vecka.
Det är ju även första maj på onsdag så hur som helst så vi håller stängt. 
Kan vara så att det blir lite fler filmer på Facebook och Instagram i stället. 
Men i början av veckan verkar det ju som om våren är på väg (tror jag iofs inte ett dugg före jag ser det men) för er som tänker dra fram grillen blir det lite roliga grillalternativ. 
Men ring Ullis så berättar hon mer. 
Du når henne på 08-6400882

Redan nu i helgen kommer det lite olika roliga korvar som en ramslökskorv alternativt en högrevskorv med bacon i. 269:- kg bellar kôrven. 
Durockarré från Uppland någonstans (minns inte gårdsnamnet) för 229:- 
Klar favorit hos mig, riktigt bra fläskkött är svårslaget. 
Kommer även Msc-märkta Wanameeräkor för 298:- kg, pilgrimsusslor för 990.-(ord 1200:-) vilket också gör sig bra på grillen. 
Tonfisk/marulk/ lax finns det ju alltid vilket gör sig gött på grillen även det. 
Får hem abborrfilé för 498:- kg (kanske inte perfekt på grillen om du inte gör ett foliepaket?) 
Koka isf färskpotatis, blancha lite sockerärtor & grönsparris. 
Salta och peppra, riv på citroncest samt en klick smör. 
Lägg på grillen och kör i en 15 minuter. 
Gott och smidigt. 

Trodde kanske inte hummern skulle gå ner ännu mer i pris men det gjorde den, 450:- styck den här veckan. Grilla även där?
Inte min favorit att grilla, jag gillar ju inte varma skaldjur men vet att ni är många som gör det. 
Pensla lite örtolja på och grilla hastigt. 
Om du ska envisas med att grilla den fina nykokta hummern, så gör en ganska snäll olja så du inte tar bort all hummersmak.. 
Boka och ät hummern som den är, mycket godare…

Får hem norska stora havskräftor på fredag också, 750:-kg. 
Även Lyngenräkor för 390:- kg. 
Läge för skaldjursfrossa kanske? 
Det blir skaldjursfrossa här i kväll igen, sittning varenda vecka känns det som numera. 
Men kul att ni nappat på våra ”Öppna bord” även att de som är framöver mer är ”Slutna bord” då det är hela gäng som bokat…  

Helgkasse den här veckan blir en ramslöksrisotto med halstrade pilgrimsmusslor, marulk och Wannameräkor 195:- pp.
Ullis gör just nu en kalvvelouté med primörer som serveras med färsk potatis. Pluggen får du koka själv, blir helt klart godast så. 
Dessert blir en jordgubbscheesecake i glas. 
Kommer finnas kolapajer, citrontarter och chokladtryffeltårtor också.
Jordgubbscheesecaken är det dessert som är på Vårens Buffé, den verkar bli populär för ska 3 stycken i helgen. 
Bara vårvärmen som fattas.. 
Men på Plåten ska det blir 25 grader på söndag…. Hoppas jag 😉 

Smörrebröd den här veckan blir med Haröröra med färsk potatis, krämiga ägg. 
Parmaskinka med basilikakräm samt dagens ost med marmelad 
3 st 165:- 

Fortsätter med vit AAA- sparris från Tyskland, det ska jag nog grilla i helgen… 
450:- kg även denna vecka. 

Innan jag drar till Plåten på lördag ska jag gå in till grannen. 
Eller en ny granne som bara är här över helgen på Tjärhovsgatan 5 i hörnet vid oss.
Eva, Anna och Sofie kommer dra igång en Pop-upbutik med riktiga ”Pernilla-grejer”… 
Så passa på för det är bara fredag-söndag..
Mycket fint gammalt porslin, fina möbler,lampor, keramik & tavlor.. 
Jag fyllde ju Plåten på en sekund när jag köpte huset av saker som jag hade hemma både i skåpen och källaren men kan ju inte låta bli när jag ramlar över fina saker.. 
Spana in deras instagramsida Hå hå jaja Begagnat och låt dig suktas.. 

Precis som vanligt är det toppenbra om du bokar din mat via formuläret.. 
Eller så ringer du bara mig och bokar på 08-6400882 
Trevlig helg 
/Pernilla på Hammarströms