Snart dags för helg igen… Tycker inte jag gör annat än mailar dig…

1st februari 2023

Hej på dig!
Allt bra i snörusket? 
Så klar med vintern nu. 
Eller det är jag alltid, inget större fan av vintrar. 
Men man har väl inget val utan får bita ihop.. 
Ska snart börja skriva ihop lite cateringmenyer men vill inspirationen för vårens fester finns inte riktigt om jag ska vara ärlig.. 
Fokus just nu ligger på alla våra lunchcateringar. 
Det är något som ökat rejält på sista tiden. 
Jag tjatar mest om mat till fester men en grej som  bara blir mer och mer här är mat till företag på lunchen. 
Har ca 10 företag som vi levererar mat till nästan varje dag. 
Det kommer ett bud och hämtar för leverans strax innan ni ska äta. 
Du väljer hur du vill ha lunchen, kallt/varmt i matlådorna, i större förpackningar som buffé eller upplagt på porslin. 
Det bestämmer du vad som passar bäst för ditt kontor. 
Sen lägger jag bara upp firman som faktureringskund..
Vill ha beställningen via mail ett par dagar innan och jag mailar ut veckans matsedel veckan innan så det hinns planeras..
Vi har ju ett antal stående rätter som 
Rimmad lax serveras med dillstuvad potatis
Hemgjorda köttbullar med potatispuré, gräddsås och rårörda lingon 
Poké Bowl på lax med kimchi, mangosalsa, ärtamole 
Stekt strömming med potatispuré, smör och citron 
Sallader på endera vår egna varmrökta lax eller räkor.  Salladerna är alltid med bakade/färska grönsaker samt en grund på bulgur/quinoa/matvete för att bli matigare. 
Räksmörgås på vårt hembakta mumsbröd 
Kallrökt laxsallad med västerbottenostkräm 

Förutom dom här rätterna har vi då även en dagens rätt. 
Pallar inte rabbla hela veckans matsedel utan klicka på länken så ser du vad som bjuds.. 
Låter det intressant kan du ju bara slå mig en signal så pratar vi ihop oss om vad som skulle passa bäst för just ert företag.. 
Du når mig som vanligt 08-6400882 
Jaha det blev det som vanligt… 
Alldeles för långt mail innan jag kommit till pudelns kärna. 
Säger man så? 
Lät fel men du hajjar vad jag menar.. 

Denna vecka har jag fint pris på vild piggvar från Smögen, 349:- kg 
Lite olika storlekar från 6 hg upp till kilot. 
Allra godast är ju att baka långsamt i ugn på 100 grader i en halvtimme per kilo. 
Servera klassiskt med riven pepparrot, brynt smör och räkor.. 
Får även hem stor fin spättafilé från Smögen för 398:- kg. 
Alltid gott att smör-steka, framförallt när det är lite storlek på fisken.. 
Annars hinner man ju knappt ner i pannan innan fisken är klar.. 
Kanske göra en gratäng i helgen? 
Det står en skaldjurssoppa och puttrar på spisen men gör sig ypperligt som sås i en gratäng också. 
59:- hg kostar sopp-såsen (nytt ord) och vi kommer även baka briocher att servera till. 
Får hem hjärtmusslor i morgon, det var ett tag sedan och dom rackarna hade till och med gått ner i pris.. 
280:- nätet (380:-) gör en god pasta med massor av persilja och vitlök. 
Glöm inte att låta musslorna ligga i kallt salt vatten (rikligt med salt) en halvtimme innan tillagning så spottar dom ur sig gruset.. 
Knastrar så satans i munnen om man glömmer det… 
Stor fin gös för 290:- kg hel, 590:- för filén. 
Finns även gösrom om någon nu tycker det är kul? 
En produkt jag inte skulle köpa i första taget men det är jag det… 
Jag jagar skreitungor och skreikinder som jag hoppas få tag på till helgen. 
Det däremot är  rackans gott.
Smör-stek som plockmat med en god aioli. 

Blir en ny laddning med blodpudding till helgen samt bra pris på biffrad med kappa för 298:- . 
Tror Ullis ska försöka hinna slå en bearnaise också..  

Helgkasse den här veckan blir 
Friterade skreislag som serveras med en rostad vitlöksmajonnäs, potatispuré, grillad citron samt bakade champinjoner. 
Nästan inga kalorier alls faktiskt.. 
Men det gör inget, du vet att jag bjuder på vin i vassen där jag står varje år!
Kommer aldrig börja räkna kalorier även om jag kanske borde.. 
Det blir en riktig ”söndags-middags-klassiker” också. 
Plommonspäckad karré med gräddsås, potatispuré samt senapsdressade rotfrukter.. 
Så gott och funkar i alla lägen.. 
175:- per portion kostar varmrätterna. 
Dessert blir en mandarinpannacotta med chokladkräm & crunch i glas för 75:- 
Eller en rödvinbärstriflé med mandel även den serveras i glas. 

Smörrebröd den här veckan har smakerna 
Varmrökt lax med västerbottenostkräm 
Parmaskinka med bakad tomat 
Dagens ost med hemkokt tomat/vaniljmarmelad 
3 st 150:- 

Skaldjur vet jag inte så mycket om än så länge men hoppas få tag på norska havskräftor till helgen. 
Men jag får återkomma om det eller rättare sagt bättre att du återkommer under morgondagen för skicka ett mail till kan jag inte, är tjatig som det är.. 
Ring efter lunch så vet jag mer.. 

Kanske får vara så? 
Vintips denna vecka har jag glömt men kvista in på bolaget, det ska visst vara en massa roliga släpp just nu! 
Säg bara vad du ska ha på tallriken så fixar dom något gott i glaset! 

Tycker du det låter intressant med lunchcateringar så ring mig bara så snackar vi ihop oss. 
Har flera företag som beställer annat också som inte är utskrivet på menyn också.. 
Tex några församlingshem som beställer olika smörgåsar/wraps och landgångar men det är omöjligt att skriva ut allt vi gör så bättre att vända på steken och du säger vad du vill ha.. 
Kanske inte konstigt att dagarna/veckorna bara rallar på i ett nafs men det är ju så kul att ni gillar det vi gör.. 

Ha nu en trevlig helg, det ska jag ha!
Förutom att jobba ska jag hitta ett bra boende i Paris i vår. 
Ingen som har en kran på lägenhet där? 
Ska dit och spisa, fått lite roliga bord på några stjärnkrogar.. 
På tal om att stå i vassen.. 
/Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882 samt ber om ursäkt för långdragna mail.. 
Ps säljer ut lite av Sivan´s hårdostar till helgen också. Glöm inte kika på det när du kommer in..