Skickar ett brev fast jag inte har någonting att kommer med… Så släpper åtminstone ett nytt datum för ”Öppna bordet”

16th oktober 2023

Halloj gott folk!

Tro nu inte att det är onsdag redan men kände att jag behövde höra av mig den här veckan i alla fall. 
I morgonbitti drar jag till Köpenhamn för att spisa på Alchemist… 
En krog som ska vara mer utav ett skådespel/ teaterföreställning med ett stort tänk på miljön och klimatavtryck… 
Och dit flyger jag för att äta.. 
Nu pratar vi inte mer om den saken…

Sen kommer jag hem på torsdag och åker raka vägen till Stadshuset där jag och Ullis ska käka, fira att Årets kock fyller 40 år. 
Risken att bli inbjuden nästa gång de fyller jämt är minimal så vi passar på. 
Efterfest på Cafét så du kommer nog träffa två trötta brudar på fredag. 
Utgår redan nu att vi kommer vara slitna, för framförallt Ullis har börjat ladda. 
Av oss två är hon den överlägsna partyråttan. 
När jag fyllde 30 blev jag trött och är sällan ute efter midnatt. 
Ifjol åkte Ullis och hennes man Patrik till Verbier för att hälsa på sina ski-bummande söner. 
2 dagar innan hade Ullis köpt en ny mobil.. 
Fick ett mess av Patrik att ”om det var något kunde jag ringa honom” för Ullis hade dansat så hårt på bordet att mobilen försvunnit.. 
Hon kan hon min älskade partner in crime… 

Denna helg kommer jag få finfin hel abborre för 150:- kg. 
Filé för 320:- 
Gäddfilé för 150:- samt gäddrom för 298:- kg. 

Förra veckans kokta kalv i dill tog ju slut i ett nafs, kul!
Fortsätter med Husmans-torsdag (finns så länge det finns men du kan garanterat få det till helgen också, boka bara via formuläret)
Vi har precis lagt ärtorna i blöt och ska koka ärtsoppa med fläsk. 
Till det blir det hemgjord senap, pannkakor och sylt/grädde. 
165:- pp. Glöm nu inte punschen!
Det blir även kålpudding, kroppkakor, blodpudding och mer av Hugos isterband. 

Helgkasse denna vecka blir 5 hg havskräftor som vi förberett för att gratineras. 
Ett smör smaksatt med ört/vitlök & parmesan. 
Lagom för 2 portioner för 398:- 
Varmrätter blir 
Ullis queneller med skaldjurssås med cognac serveras med blomkål & potatispuré samt sockerärtor. 
Högrevschili med avocadokräm, salsa på tomat/majs och rödlök. 
Serveras även med gruyerecréme friache samt tortillabröd
195:- per portion. 
Dessert blir något gott med hjortron.

Smörrebröd blir med skagenröra med pepparrot, rostbiff och curryremoulade och rostad lök 
Dagens ost på frukt & nötbröd samt marmelad. 
3 st 165:- 

Men som sagt det finns inget klart… 😉 
Boka gärna via formuläret eller ring oss på 08-6400882 

Sen var det ju det med Öppna Bordet.
Blir det sista för i år, sen börjar julen här;) 
Redan nästa vecka den 25/10 kl 18.30 smäller det. 
För er nytillkomna läsare ska jag snabbt dra vad det ”Öppna bordet” innebär. 
Det finns 14 platser att slåss om och man får boka max 4 av dom för att få en härlig mix vid bordet. 
Sen vankas det skaldjur med tillhörande dryck som Gun har en liten proving av dom olika viner som bjuds. 
Så först lite ostronmingel i köket, skaldjursfrossa sen desseret och kaffe. 
1500:- per person kostar det kalaset. 
Så ring nu  och säkra dina platser. 
Även om du läser brevet sent så ring och ställ dig på väntelista för dessvärre bokas det lite utan att kolla kalendern innan så chansen att få plats är stor.. 

Ja jag lyckades få till ett långt brev den här gången också. 
En bedrift när jag egentligen inte har något att erbjuda.. 
Men ge köket ett par dagar så är snart allt klart. 
Hoppas på fint pris på räkor och hummer den här veckan också men ring ner på 08-6400882 framåt helgen så får du svar. 

Trevlig vecka och glöm inte komma med en påse Polly till mig på fredag… 
/Pernilla på Hammarströms