Löjrommen is in da house!

28th september 2017

Hej!
Kommer fatta mig kort idag, sängen är just nu som en hägring.
Plötsligt från ingenstans känner jag mig urpen och febrig.. Ska hem och attacksova bort det onda tills i morgon. Kanske en av mina bästa grenar förutom att äta grädde/smör & protein så är det att sova bort annalkandes förkylningar. Så imorgon är det som vanligt igen och tur är väl det för ni är många som ska hämta er löjrom som nu då har kommit. 
OM du mot förmodan inte hinner komma till helgen, ring så fryser jag den åt dig. Jag vet inte om jag har så mycket mer att sälja, tror faktiskt inte det. Men måste räkna av alla beställningar. Kom ner så får vi se hur det ser ut.. Har redan fått indikationer om en prishöjning redan i nästa vecka så det var en god affär för er som hunnit boka upp er. Har du bokat så finns det ett kilo till dig, det behöver du inte oroa dig för!

Ska även säga att det är kanelbullensdag på onsdag i nästa vecka, vill ni ha bullar till jobbet är det bra om ni hojtar innan. Ullis brukar trilla bullar för glatta livet den dagen, vet inte hur många vi sålde ifjol… Gör dom för goda helt enkelt.

Men den här veckan då? Vi har gjort goda tillbehör till löjrommen så klart, blinier finns det. Västerbottenost & potatisbakelser som du toppar med löjrommen. Nat har bakat en drös med briocher som är goda att rosta och servera på klassiskt vis med rödlök & cremé fraiche. 
Drick ett glas bubbelvin till, som Pierre Peters Cuvée De Reserve med artikelnummer 7350 för 349:- bagis. Inte ens sugen på bubbel då vet man att Pernilla är urpen…
Det har kokats en kantarellsoppa som också blir god till briochen.

I skaldjursväg kommer det en drös godsaker till helgen, framförallt humrar i olika former.

Dansk 649:- kg, svensk för 999:-kg, irländsk 598:-kg samt canadahumrar för 25o:- st.
Just i skrivandets stund finns det bara irländare och Canada hemma. Den svenska kommer från Smögen i morgon bitti och den danska hade visst Leroy skickat till Uppsala av någon märklig anledning men det ska komma nya i morgon. Räkorna kommer kosta 39:- hg i morgon, havskräftorna 480:- kg. Krabba kokas det oavbrutet just nu, kostar 240:- kg. Glöm inte säga till om brödet när du bokar dina skaldjur..!

Annars har vi rödingrullar som helt enkelt är rödingfiléer som är fyllda med västerbottenost. Grädda i ugnen på 175 grader i en 10 minuter. Servera med kantarellsås och kokt potatis. 99:- kostar fisken per portion. 

Till förrätt finns det pilgrimsmusslor som är ört & vitlöksmarinerade. Stek på hastigt, servera med aioli och surdegsbaguette. 598:- kostar musslorna. 
Det finns även en bläckfisksallad som är kryddad med basilika & tomat. Även den god att servera på lite bröd. 

I dessertväg kommer det bla finnas en citron & björnbärstriflé, kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor mm.

Fortsätter med bra pris på Sivans Herrgrårdsost för 259:- kg (ord 320:-) samt fått hem mer Almenäs, hennes opastöriserade kossaost som blivit mångas favorit. Även en ny ost som heter Kaxige Kal och trots sitt lökiga namn blivit en Pernillafavorit.. 
Det är en ganska kraftig blåmögelost som inte heller är pastöriserad. 

Nä vet du, nu orkar jag inte mer. 
Tack för mig och god natt… 

/Pernilla på Hammarströms fisk som gärna ser att du ringer om jag ska lägga undan något. Ring då på 08-6400882