
Kom och mingla med oss på fredag! Lagom till löjrommen kommer.
8th oktober 2025Hej gott folk!
Nu är vi fulltaliga så då måste vi så klart fira vår 19 årsdag samt butikens 104 årsdag.
Vi tänkte bjuda på lite plockmat/ostron och bubbelvin från Johan Lidbys vinhandel.
Det blir efter lunch på fredag så kom gärna förbi.
Måste ju även fira att gatan är öppen som vanligt igen..
Var tradiga veckor när man inte kunde köra in på Östgötagatan.
Löjrommen från Kalix har kommit då också, 1/2 kg för 1200:-.
Läge att boka…
Givetvis kommer vi göra småblinier/västerbottenostbakelser att servera till er löjrom.
Den svenska hummern har gått ner ytterligare i pris till 890:- kg.
Havskräftorna vet jag inte än vad de kommer kosta än.
Krabba fick jag en liten skvätt från Norge och resten från Irland.
Det har ju som bekant blåst en skvätt där så båtarna har dragit sig för att åka ut.
Så vill du ha krabba till helgen är det extrabra om du ringer och bokar..
08-6400882 ringer du.
Eller det verkar bra om du bokar allt du vill ha i helgen, löjrom & hummer i alla fall.
Tänkte fira med kanonpris på våra smörgåstårtor för 100:- biten (165:-).
Det blir den klassiska med fisk/skaldjur & rom samt en vegetarisk smörgåstårta med bakad rotselleri och kantareller.
Dessert blir en princesstårta i glas för 50:- .
Blir en hel del desserter i helgen för även en ChokladEclaire med hasselnötsfyllning.
Eller en Peacannötstartlette med färskost & färska fikon.
Helgkasse blir det en smörstekt abborrfilé ”Rydberg” på vår tolkning.
Dvs karrérotfrukter med kantareller samt en pepparrotskräm.
Fläskytterfilé serveras med gräddstuvade trattkantareller/gula kantareller samt hasselbackspotatis..
Varmrätterna kostar 195:- pp
Smörrebröden den här veckan blir med skagenröra med pepparrot
Parmaskinka med bakad kronärtskocka samt gorgonzola med färska fikon.
3 st 165:- pix.
Vi fortsätter med bra pris på Grand noir för 340:- samt Caprinelle den baskiska getosten för 440:- (ord 550:-)
Vill du laga käk själv kommer det stor fin bergtunga för 740:- kg.
Kanske göra en god gratäng till helgen?
Vitvinssåsen finns klar i disken så bara att göra duchessepotatis.
Hälleflundra även den för 740:-.
Servera med rödvinssås och varför inte våra kroppkakor med fläsk till?
Supergott och så dricker du ett lätt rö´pang till.
Ja vi kommer i sedvanlig ordning bulla upp butiken till bristningsgränsen.
Precis som vi vill;)
En annan sak jag ska nämna är att vecka 45 kör vi Gåsamiddag.
Kände att vi behövde upprepa fjolårets succé.
Trodde kanske aldrig att vi skulle sälja närmare 100 portioner..
Själva Mårten gås är ju på måndagen men vi kör på helgen innan.
Givetvis håller allt även på måndagen men boka gärna.
Så vi har ett hum om hur mycket svartsoppa vi ska koka.
Du behöver ju inte köpa alla tre rätter om du inte vill men man måste ha en skvätt svartsoppa med kråskorv.
Gås med äppelcidergräddsås/katrinplommon/äpple och rödlök. Gåsen serveras med confiterad potatis som sig bör.
Dessert blir skånsk äppelkaka med vaniljkräm
För er som inte vill ha svartsoppa kommer vi koka ett alternativ dock oklart än.
Menyn ligger uppe på formuläret redan nu så du kan boka för att försäkra dig.
Ja men det var väl det?
Kom nu och fira vårt sista år som tonåring sen är det kanske dags för oss att bli vuxna?
Eller det kommer nog aldrig ske, har vi ”lekt affär” i 19 år kommer vi nog fortsätta ett tag till utan att bli vuxna.
Det har verkligen varit 19 fantastiska år!
Jag önskar verkligen alla hade lika kul på jobbet som vi har.
Och säger det igen att det är tack vare er ni underbara vänner som förblir oss trogna!
Och alla nya vänner som hittar till oss.
Kram på er säger tonåringarna Pernilla & Ullis på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882