Kom och kalasa med oss! Och nu är även löjrommen här…

29th september 2021

Halloj!
Sent omsider har vi äntligen bestämt oss för att fira vårt 100 års jubileum. 
 Få butiker som klarat sig under hundra år..
Det är ju för böveln ett sekel. 
Hoppas innerligt på ett brev från kungen för det får man väl när man fyller 100?
Är det någon därute som känner Calle Kung får hen gärna påminna honom. 
Han kan också få komma på kalas på fredag han också men hälsa att han får osa. 
Du är givetvis också mer än välkommen, kanske mer för du är mig mer trogen än Calle Kung. 
På fredag mellan 15-18 firar vi ett sekel samt att det var 15 år sedan jag och Ullis klev in och började leka butik. 
Gjort det ganska bra om jag får säga det själv.. 
Vi bjuder på lite plockmat, har några producenter här som ska visa upp sina godsaker. 
Bland annat kommer Anders från Johan Lidby vinhandel och visar upp sin Leitz som vi även har i butiken och kommer tipsa om andra viner också.
Victor från Frankly´s underbara korvar kommer, Nils från Golden Cider Company som just fått lite priser. 
Fått in nya produkter från Salmantinos. Fantastisk tonfisk i olika former, sardeller,sardiner, boqerounes, oliver och iberico. 
Hoppas det kommer någon representant därifrån också men får se det.
Chefchefen var nere på Bocuse Dór och hejade fram Sverige till en femte plats… 
Rent Event kommer hit och piffar till vår fasad för som bekant ser det för ”piiiiip” ut.. 
Ett grymt företag att anlita nu när allt öppnar upp, ring Mia eller Erik och hälsa från mig;) 
Glöm nu inte att osa om ni kommer på kalaset nu.

Annars är det ju lite andra roligheter som händer, årets löjrom har kommit. 
Det blir från Bottenviken för Kalixrommen är helt galet dyrt.. 
Tänk om man kunde få kockarna på Bocuse D´or laga till säl för det är dom rackarna som är boven till att siklöjan är så gott som utrotad. 
När det för en gångs skull inte är människosläktet är det något djur som skövlar Östersjön. 
En mattrend på säl som finns i massor och beståndet på siklöjan skulle ta sig och löjrommen komma till mer vettiga priser igen. 
Fick ett minne på facebook att för 10 år sen tog vi 1500:- för ett kilo.. 
Nu kommer det kosta 3500:- och ordinariepris blir runt 4800:-. 
Det finns ca 50 kilo att slåss om och kan du inte komma och hämta i helgen kan jag spara rommen i frysen ett litet tag. 
Och priset gäller endast 1 kg ska tilläggas.. 
Men i min värld är det galna pengar, köper som bekant hellre skor för dom slantarna. Fast det är jag det… 
Eller köper ett gott vin, det här gör sig toppen till löjrommen, Albamar med artikelnummer 9013301 för 179:- pix. 
Vinet framstår som gratis jämfört med löjrommen..
Och boka din rom i god tid…

Ullis har kokat en kräftsoppa som vi ska baka briocher till (dock först på fredag innan finns det foccacian) 
Helgkasse blir halstrad gösfilé med rödbetor, kapris & bakad rödlök serveras med saltrostad potatis och ett smör på persilja/prästost. 
Till det rekommenderar Anders på Johan Lidby en bourgogne Olivier Leflaive med artikelnummer 544701 för 219:- (är det kalas så är det!)
Vill du bara ha prisvärd fisk i helgen tycker jag du ska satsa på långafilé från Smögen för 210:- kg eller abborrfilé för 420:- från Mälaren. 

Smörrebröden uteblir denna vecka men det blir istället blir det en låda med plockmat för 180:- lagom för 2 personer. 

Havskräftorna har gått upp lite till helgen, vet inte om fiskarna satsar på svensk hummer istället? 
Vill du ha svensk hummer behöver jag veta innan kl 10 i morgon, torsdag. 
Priset kommer ligga mellan 1800-2000:- kg. 
Men jämfört med i går när priset var 77000.- är det ju rena rean… 
Havskräftorna kostar 660:- kg. 
Och den franska hummer kostar 1200:- kg
Räkorna vet jag inte riktigt än men just nu kostar dom 420:- kg. 
Ostron Fine De Claire för 23:- stycket samt Golden Beach för 35:- st. 

Victor från Frankly´s kommer med en ny laddning handgjorda korvar som du hittar i formuläret. 
Även Ortiz grymma produkter ligger också där för att festa loss på, supergott till vår surdegsbaguette som lite plock/pintxos till kvällen. 
Även nya ostar från Salmatinos finns det. 

Till dessert i helgen ska Tove göra chokladpudding (älskar hennes chokladpudding) med romrussin och vispad grädde. 
Samt Clafouti med plommon & vaniljkräm. 
Gott det också. 

Ja det blev precis som vanligt blev det ett  liiiite för långt nyhetsbrev. 
Läser överallt att man ska vara kort och koncis men inget jag lärt mig på 15 år så räkna aldrig med det.. 
Och glöm inte boka din löjrom, helgmat och osa till kalaset!
Samt tipsa Calle Kung så han inte glömmer gratta mig på min 100 års dag om du pratar med honom.. 

Kram på er säger Pernilla och Ullis på Hammarströms som kanske inte riktigt kommer palla fira 200 år i butiken så passa på och kom nu… 
08-6400882 ringer du om du vill boka något eller svara på mailet