Känns väldigt avlägset just nu….

11th juni 2025

Halloj gott folk!

Fira midsommar med lunch ute i det fria känns galet avlägset just nu.. 
Att det ens ska bli 25 grader varmt i helgen känns avlägset det också. 
Hoppet är dock det sista som överger mig och jag är optimist. 
Vi laddar som tusan inför midsommar mellan de sista studentbufférna och sommarfesterna som rullar ut. 
Nästa vecka kommer det inget nyhetsbrev, jag kommer inte ha så mycket mer att komma med än det som skrivs idag. 
Allt vi har att erbjuda hittar du under denna flik, allt från sillar/laxar/västerbottenostpajer och allt du kan tänkas behöva inför grillningen på kvällen. 
Det som fattas i formuläret skulle väl vara en hemstickad tjock-tröja för det lär kanske behövas.. 
Nä nu ska jag sluta, vara optimist var det ju. 
Jag har inte satt något sista datum för bokningar utan tar mig helt enkelt frihet att stänga ner när jag tycker vi inte hinner med mer. 
Vore toppen om du kunde hämta din mat innan 16.30 den 19/6.. 
Glöm nu inte  att vi håller stängt på midsommarafton. 
Helig dag för oss, viktigare än nyårsafton så det första vi gjorde när vi tog över var att stänga midsommarafton. 
För att citera Ullis ”Har man inte handlat innan dess får man gå på Ica”
Varje jul/påsk och midsommar tjatar jag om samma sak. Där ju  gamla konserveringsmetoder att grava lax/strömming och lägga in sill så länge maten är i kyla, inga smutsiga fingrar utan god hygien så håller sig maten utan problem långt över helgen. 
Så med det sagt, vänta inte för länge med att handla.. 

Redan nu verkar det som en av årets nyheter börjar sina för många av er som redan bokat.  
Sillen med rabarber/citron och rödlök. 
Vi nog inte hinna få till mer av just den sillen  så de som bokat får först. 
Som det alltid anledningen att boka sitt käk.
Vi kommer bulla upp med förutom sill/lax & strömming massor av kött och fisk till kvällens grillning. 
Ingen idé att rabbla upp allt utan kika på formuläret. 
Det får vara så, ni fattar ju hur det går till;) 
Men ska så klart säga att man bara kan ramla förbi också, det kommer finnas mat i överflöd som vanligt. 

Nu kör vi fokus på den här veckan!
Eller nä vänta, några saker till… 
Glöm inte bort att du kan boka din blomsterkrans hos Sassa på InBloom också, finns en rad i formuläret också.. 
Och sen var det en sak till, det finns 3 platser kvar till +75plus-bordet den 26 juni. 
Det ”Öppna bordet” för er över 75 år som är sugen på att träffa andra härliga vänner. 
Klockan 18.30 är du isf välkommen till en hemlig trerättersmeny för 350:-. 
Du får komma själv men det är en drös härliga, just nu faktiskt bara kvinnor, som kommer. 
Ring mig i morgon eller svara på mailet om du vill komma. 
08-6400882. 
Så nu tar vi helgens godsaker… 
Eller vänta, ni är många som frågar om rean.. 
Vecka 27 på måndag kl 10 drar vi igång. 
10% på allt i butiken och vi ökar successivt till 30% fram till torsdag då vi drar igen för en välbehövlig semester men mer om det senare. 
Men lägg in det i kalendern… 

Nu så!
Den tyska vita sparrisen är på upphällningen.
350:- kg för den oskalade och 280:- för den skalade. 
Fick köpa in skalad ”billigt” och jag är inte den som bangar på bra pris. 
Hollandaise finns så klart även kallrökt lax som är kanongott till. 
Till förrätt den här veckan har Ullis kokat en räksoppa på kokosmjölk, limeblad och citrongräs. 
Du fattar hur gott det blev va? 
Käka som förrätt eller köp till några Scampisar ”Wannameiräkor” och servera till som varmrätt? 
550:- kg kostar soppan och räkorna 498:- kg. 

Varmrätt den här veckan blir smörstekt gös/abborre som serveras med en anjovisgräddsås med gräslök samt potatiskroketter. 
195:- pp. 
Vi hinner bara med en rätt den här veckan men det är inte fy skam det. 
Trodde knappt vi skulle hinna det… 
OM nu solen kommer till helgen fortsätter vi köra tonfisk för 396:- kg och kommer på fredag få hem stor vild piggvar som vi tänkte stycka ut bitar av som du grillar. 
Så gott med grillad piggvar, en fisk som gör sig toppen på det heta gallret. 
Passa även på att grilla ostron, en favorit hos mig. 
Det tar sin lilla tid men ha tålamod. 
När du hör Pfoff och ostronet öppnar sig är det bara att njuta. 
Akta bara så du inte bränner dig.. 
Till piggvaren eller även till ostronet tycker jag du ska köra en bit av vårt gremolatasmör. 
Finns massor av goda andra såser och tillbehör, en del uppradade i formuläret.. 
Ska se om jag kan hitta ostron till bra pris till helgen, jag ska leta!
Hoppas någon leverantör läser detta;) 
Jag hojtar på Facebook och Instagram om jag hittar ostron till bra pris. 

Smörrebröd blir det den här helgen med smakerna 
Kallrökt lax med pepparrot 
Rostbiff & curryremoulade och rostad lök 
samt dagens ostar på frukt och nötbröd. 

Fick en en rackarns god färsk getost idag med små söta ätbara blommor på. 
120:- st och är på 100 grams ostar. 
Bunkra upp till midsommar, kommer göra sig extra bra där. 
I övrigt fick jag en stor laddning med ost och det kommer även en laddning till med Sivan´s ostar innan midsommar. 

Dessert blir som vanligt lite olika men vi vet att vi ska göra en citrondessert i glas med maräng. 
Typ som vår citrontarte men i glas. 
75:- pix kostar den. 
Har även svenska jordgubbar i butiken och ev någon dessert med just jordgubbar men du får kika när du kommer in.
Vi har ätit så mycket jordgubbar här hemma redan, jag äter som min älskade mormor gjorde. Mosade med en skvätt grädde och lite lite socker. 
Superbra som middag, jag lovar.. 
Hela kostcirkeln… 
Vill du ha fler middagstips kommer ett till här.
Gin och tonic serveras med popcorn! 
Kanonbra och väldigt underskattat. 
Borde vara lika vedertaget som fläsk på tisdagar och ärtsoppan på torsdagar.. 

Så med det tackar jag för mig och ska äta middag.. 
Jordgubbar!
Ha nu en fantastisk midsommar om vi inte ses och för er som tänker visa upp er, boka via formuläret eller ring mig på 08-6400882 
Och boka även helgmaten i tid. 
Kram Pernilla på Hammarströms