
Jag jobbar på distans därav är jag sen…
10th september 2025Hej gott folk!
Lite sen i dag igen men jag har fullt sjå med att sova..
Är nere på Österlen för att i morgon spisa hos Daniel Berlin på Vyn.
Lyxigt värre!
Kan nog säga att jag inte varit på någon mer harmonisk plats på semester..
I skrivande stund har jag power-nappat både på Kivik Musteri i en hängmatta under äppelträden, vid Ale stenar samt i en pool vid Brösarps hotell och spa.
Och resan är inte slut än så man vet aldrig var jag mer kan somna.
Och jag lider inte av narkolepsi utan bara har en grym förmåga att slappna av i 10 minuter för en liten blund.
Mitt personbästa är under en scen vid en pågående konsert med Gyllene tiders återföreningsturné.
Ska tillägga att det alltid är i nyktert tillstånd utan jag bara behöver ladda om lite.
Nu kanske inte jag ska ägna brevet åt att berätta var jag sover på min Österlentrip utan fokusera på vad de andra lagar för mat uppe i Stockholm..
Nu har den norska krabban kommit, hoppas innerligt att den är bättre än förra veckans bös från Irland men lyckades få ihop till er som beställt.
Men för er som vill ha boka gärna för då får man de bästa, först till kvarn som vanligt.
Kräftor fortsätter vi med men börjar lida mot sitt slut så passa på.
Havskräftor den här veckan kommer från Smögen och kostar 690:- kg.
Räkorna kostar 50:- hg.
Man kan ge sig tusan på att de lagar en av mina favoriträtter när jag är borta..
Porchetta fylld med örter serveras med en syrlig äppelgräddsås, polentakaka samt bakad kål/lök och äpple.
Porchetta är en fläsksida som rullas ihop och bakas långsamt i ugnen för att när den är klar gräddas ganska hårt så svålen blir krispig.
Skivas hyfsat tunt vid servering..
Fiskrätten blir gösfärserad rödtunga med friterade ostron, krämig ostronsås (tänk vitvinssås smaksatt med ostron, supergott) och duchessepotatis.
195:- kostar varmrätterna
Dessert blir en passions & vitchokladmousse med pistage/hallonmacron
Och en krusbärsmazarin.
Lite plock innan som blir en bläckfisksallad på svensk bläckfisk vitlök,olivolja och chili.
Tonfiskröra 2.0 som vi gör på färsk tonfisk.
Perfekt att ha på våra hembakta baguetter med en klick aioli samt ett glas bubbel..
Smörrebröd blir med oxbringa med kantarellfärskost
Kallrökt lax med pepparrotskräm samt Brie De Meaux med hemkokt marmelad på frukt & nötbröd.
3 st för 165:-
Ja det var väl det som stod på lappen jag fick av Ullis men vet med säkerhet att de kommer bulla upp butiken med mycket annat gott.
Så allt kommer nog inte stå i formuläret men du hittar nog något när du kommer in.
Trevlig helg, det ska jag ha.
Är tillbaka på måndag, extremt utvilad tro mig;)
Kram Pernilla på Hammarströms som inte nås på 08-6400882