Hummer till helgen?

7th februari 2019

Halloj!
Allt väl? 
Själv känner jag mig lite  trött, har fullt sjå att släpa runt på träningsväskan för till  gymmet kommer jag då inte.. 
Har varit där 4 ggr sen jag köpte kortet i förra veckan men insett att jag varit där och duschat & bastat 2 av gångerna. 
Je suis en pö proffs!
Calle föreslog att jag skulle lägga lite vikter eller en kettlebell i väskan så det blir det bra ändå… 
Han är bra han, svar på tal på det mesta. 

Äsch jag  gör som vanligt och fokuserar på att äta & dricka. 
Nästa vecka kommer det inget nyhetsbrev på måndag så du får kolla in hemsidan för matsedeln. 
Det blir däremot ett mail redan på onsdag för det är Alla-hjärtansdag på torsdagen och som vanligt ser jag gärna att du bokar dina skaldjur dagen innan. 
En annan trist anledning till ett tidigt nyhetsbrev är att jag åker bort på onsdagkväll, ska tyvärr begrava min älskade mormor.. 
På  alla hjärtan kommer jag ha bra pris på canadahummer för 290:- st men tänkte börja redan idag med det priset. 
Men extraextrabra om du bokar… Sassa kommer även ha något specialpris för extrastora rosor.

Räkorna i helgen kommer kosta 45:- hg, havskräftor för 440:- , kungskrabba för 749:- ,ostron 19:- st. 
Blåmusslor för 85:- samt hjärtmusslor för 189:-. 

Vi har insett att vi får fortsätta med dessa små sliders eller buns så denna helg blir det en slider med tonfisk, chilimajonnäs och picklad rödlök. 
75:- st. 
Drick en Riesling till som Von Winning med artikelnummer 79393 för 119:-

Bra pris på färsk gös från Hjälmaren för 190:- hel, 399:- kg för filé (ord 460:-) 
Till det ska vi göra en broccoli & blomkålspuré samt rödvinssås. 
Finns även bacon att knapersteka till. 
Drick en pinot noir till (ja jag är tjatig just nu…) artikelnummer 16015 för 109:- Saint Claire. 

Skreien fortsätter vi så klart med, blir nog middagen hos oss i helgen. 
Kör nog på samma garnityr som ovan, inne i en riktigt rödvinsperiod just nu så måste anpassa maten till vinet. 
Undrar fortfarande när jag ska komma in i en träningsperiod men det verkar ta mig tusan aldrig hända… 

Calle har gjort både kroppkakor/blodpudding till helgen. 
Han styckar just nu entrecoté så det finns också. 
Vi ska också panera fläskschnitzel som vi kommer ha persiljesmör, citronklyfta,  potatis att rosta samt rödvinssås. 
Allt förberett och du får bara göra det allra sista.
2 portioner för 220:- 
Fortsätter med röpang men kör en Barbera Del Monferrato med artikelnummer 74960 för 109:-

Tovez smörrebröd i helgen blir friterade skreikinder med pepparrotsmajonnäs, hemgjord leverpastej med champinjonfärskost samt sista sorten blir med gorgonzola med hemkokt tomat & vaniljmarmelad. 
3 st för 130:- bagis. 

Hon har även gjort en limemousse med jordgubbskompott och rostad vitchoklad i glas för 75:- 
En brödpudding med äpple, russin samt punchgrädde. 

Snart kommer även studentbuffén och vårbuffén vara klar också. 
Var och kollade in en lokal i Gamla stan som verkade bra då man fick ta med egen mat och egen dryck. 
Dom lokalerna växer då inte på träd… 

Men som sagt Sassa har en del skoj i sin butik på Inbloom tvärsöver gatan. 
Denna vecka en bukett med anemoner & körsbärsblom.  
Visst säsong stora italienska vallomosisar eller vad det heter i plural… 
Till alla hjärtan blir det olika röda rosor, storstora (galet stora i min värld) eller lite mindre sorter kanske mer dom man är van vid.. 
3 st storstora för 310:- (ord 360:-) 
5 st storstora 520:- (ord 600:-) 
och 10 st storstora för 1100:- (ord 1200:-) 
vad jag gillar med Sassas blommor är att dom inte bara står sig i minst en vecka utan faktiskt doftar som blommar ska…. 
Ring henne på 0707702271 och boka dina blommor.

Och vill du ha mat från mig ringer du 08-6400882 och då i synnerhet om du vill ha hummer till Alla-hjärtansdag. 
Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms fisk