Helgens tips!

23rd mars 2017

Halloj!
Hur är det? Har du planerat in nu  att komma till oss på lördag och lösa Melodikrysset? Kom vid kvart i 10 så är bullarna klara och massor av kryss utprintade.
Kom det blir kul som vi brukar säga!

Har som vanligt en drös med godsaker till helgen, tänkte kanske börja med det viktigaste.. Fördrinken!
Har fått hem en tonic som görs i Uppsala av ett gäng killar som visst tröttnade på att plugga och började göra tonic i stället.. Så den har vi nu börjat sälja! Skickar en länk till hemsidan där du kan läsa mer om tonicen. swedishtonic. Vet kanske inte om det var exakt så att de tröttnade på plugget men lät lite så;)

Till helgen har vi en kanonfin lantpaté för 198:- kg och till det ska vi göra en rödlöksmarmelad att servera till.
Calle gör just nu kroppkakor och marinerar mer lammstek.
Lammet kommer från Vällnäs i sedvanlig ordning. 598:- kg. Mer Brosarps kycklingfilé med skinn och är ekologiska för 198:- kg (kanonpris och supergoda!) Jag har snöat in lite på Pinot Noirer eller vad det heter i plural så tänkte tipsa om en Noble Vines 667 för 109:- och har artikelnummer 6611. Inte världens kraftigaste men väldigt gott. Kalventrecoten kom just innan för dörren, kostar 298:-.
Det finns rödvinsåser, bearnaise och rotfruktsgratänger och andra goda tillbehör till köttet.

Annie har just gjort en laddning med hummerhalvor som ska gratineras och är toppade med parmesansmör. 225 graders övervärme och när smöret smält är middagen klar. Kanske kanske inte bli lättare? Korka upp vinet, kanske en Chateau Ste Michelle med artikelnummer 6447 och kostar 119:-. Kom att tänka på Ullis moster, tror jag det var, som inte fick upp vinkorken trots att hon slet hårt. Till slut ringde hon Taxi Stockholm och chauffören fick hjälpa henne. Rådig kvinna, det gillar jag och vad gör man inte för att få upp korkfan? 😉

Annars har jag lite allt möjligt gott till helgen, norska & svenska räkor för 34:- hg, butikskokta irländska humrar för 849:- (bästa om du frågar mig..) Ullis har kokat hummersoppa till helgen.
det finns också canadahumrar för 310:- stycket. Det blir mycket hummer till helgen. Du får fira att våren är på väg och löning…. (Det ska jag fira, tror bestämt någon kapat mitt kort den här månaden…)
Just det får hem Tsarskayaostron för 20:- stycket (ord pris är 35:-).

Fiskdisken kommer som vanligt bullas upp hårt, det blir skreirygg för 320:- kg och kommer även ha rimmad skrei den här helgen. Så även kinder & tunga. Där tycker jag du kan köra en pinot noir också om du serverar med bacon & rödvinsås.

Fått hem mer Sivans ostar bla en fantastisk svecia som är lagrad i 3 år. Salt & smulig som vi vill ha den! Sivans ostar gör sig även ypperligt på ostbrickan, fantastiska ostar!

Connie har legat i och gjort en råcheesecake med lime.
Kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor finns så klart också.
Connie har även gjort en laddning med hennes nötmusli som ni frågat efter.
Hon har även gjort charkbrickor för dig som vill ha något lätt till kvällsmaten på fredag. Och fetaostpannacotta med parmaskinka & bakade tomater.

Ja som du märker, alla ligger i. Det märks att det börjar bli vår, cateringbufférna ramlar in vilket är så himla härligt!

Och just det, ska ju ha ett ”Öppet bord” nu igen. Den 26 april på onsdagen kl 18,30 sharp är det dags.
Ring nu omedelbums om du vill komma! Max 4 platser får du boka och om du lyckats få plats kostar det 950:- och du får en hemlig 10 rätters med vin i nya goda vänners lag.
Serverade så mycket knasigt sist som vi så klart inte hade provlagat men lyckat blev det. Alltid lika roligt dom kvällarna!

Tänk att helgmailen alltid blir så långa, att det ska vara så svårt att fatta sig kort?
Men du får stå ut..
Ring nu på 08-6400882 och boka din plats på bordet eller dina godsaker till helgen.
Hoppas vi ses på lördag nu!

Kram på er säger Pernilla på Hammarströms fisk